ma-rzena 14.02.08, 13:36 gdzie kupujecie słoiczkowe dania dla waszych maluchów? bo w moim osiedlaku coraz drożej i może macie jakieś inne pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annaa77 Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 14.02.08, 13:50 w rossmanie. -- Jestem mamą... Odpowiedz Link Zgłoś
haja197222 Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 14.02.08, 13:55 Raz w miesiącu robię zakupy słoiczkowe w Tesco, ceny chyba przystępne. -- Maksymilian - urodził mi się na szczęście trzynastego w piątek ) Odpowiedz Link Zgłoś
fafolineczka Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 14.02.08, 15:32 w rossmanie u mniej jest najtaniej, ale tez w carefour tak na marginesie to nawet paszteciki Winston dla kota najtansze sa w rossmanie )))) Odpowiedz Link Zgłoś
habina Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 15.02.08, 07:38 Jesli chodzi o Gerbera to najtaniej jest z pewnoscia w sklepie firmowym w Rzeszowie Mam to szczescie, ze moge bezproblemowo sie tam zaopatrywac A tak poza tym to w hipermarketach czesto sa promocje i na pewno jest tam najtaniej. -- Mama Zuzanki (26.04.2002) i Maksa (28.06.2007) Odpowiedz Link Zgłoś
macca4 Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 15.02.08, 10:02 słyszałam, że super ceny są w selgrosie. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 15.02.08, 10:03 niestety cenowo zdecydowanie wygrywa Makro - trzeba mieć tylko kartę klienta Odpowiedz Link Zgłoś
mamadzieci-2 Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 15.02.08, 10:09 osa551 powiedz mi proszę czy w zgrzewkach są słoiczki o różnych smakach czy tylko jednego rodzaju. Pytam bo swego czasu kupowałam soczki i niestety nie były zróżnicowane smakowo. A tak przy okazji Hipp też jest do kupienia w Makro? Odpowiedz Link Zgłoś
miniuszka Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 15.02.08, 10:40 ja Ci odpowiem - słoiczki nie są mieszane ale są pakowane po dwie sztuki wiec to chyba nie problem, Hipp też jest dostępny. -- Mój kochany słodziak Odpowiedz Link Zgłoś
mamadzieci-2 Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 15.02.08, 11:04 dzięki bardzo za odp. Muszę w takim razie wybrać się tam na konkretne zakupy skoro jak sprawdziłyście można troszkę kupić taniej .Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 15.02.08, 11:35 na hippa nie zwracałam uwagi, bo moje pierwsze jadło tylko i wyłącznie gerbera a innymi pluło. Zgrzewki są po 6 takich samych słoiczków. Jako, że robię zakupy raz na 2-3 tygodnie - zupełnie mi to nie przeszkadza. Gerbera wybór jest spory. Herbatki hipp'a są w Makro, więc pewnie i słoiczki też. Odpowiedz Link Zgłoś
szaryszalik Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 17.02.08, 16:02 ponieważ moje dziecko też pluje wszystkimi innymi zupkami oprócz gerbera, to ja zamawiam przez net na stronie gerbera właśnie ich zupki. mają taki sklep totu i naprawdę wychodzi taniej Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 17.02.08, 19:55 taniej wychodzi gotowanie, i o wiele zdrowiej -- Mały Purtaś fotoforum.gazeta.pl/u/margo_kozak.html Odpowiedz Link Zgłoś
szaryszalik Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 17.02.08, 21:13 czy zdrowiej, to bym nie powiedziała. w takich warzywach czy owocach z bazarku to nie wiadomo co siedzi - ja już raz sie sparzyłam, jak mały dostał uczulenia po winogronkach z bazarku. no i teraz zimą kupuje gerbery, a latem, jak mam możliwość, to bierzemy owoce od wuja, który naturalnie wszystko nawozi Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 17.02.08, 21:19 Oczywiście masz rację. Proponuję przedyskutuj ten problem z moją córką, jako konsumentka wybrała Gerbera a nie gotowaną przeze mnie marchewkę ze sklepu z ekologiczną żywnością. Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 17.02.08, 21:37 a ciekawe skad gerber czy hipp bierze warzywa? boze co za naiwnosc wierzyc w ekologiczne zarcie? no chyba ze z wlasnego ogrodka -- Mały Purtaś fotoforum.gazeta.pl/u/margo_kozak.html Odpowiedz Link Zgłoś
slon39 Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 17.02.08, 22:30 świetnie , że gotujesz sama, gratulacje.... ja naiwna kupowałam ekologiczne warzywa, sama gotowałam, a synek za żadne skarby nie chciał jeść. nie zawsze jest tak, że dzieci z chęcią jedzą nasze jedzonko i nie trzeba tak od razu komentować w taki sposób coś co jest taakie logiczne. kto chce ten gotuje i tyle. ja spróbuje za jakiś czas, może synkowi się znudzi słoiczkowe jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 17.02.08, 23:29 Nie wiem, czy gotowanie zupy dla niemowlaka jest tańsze niż zakup gotowej ponieważ przez 9 miesięcy jeszcze się o to nie pokusiłam ale dziękuję Bogu, że ktoś gotuje mojemu dziecku a ono z przyjemnością zjada codziennie coś innego a do mnie należy wyłącznie dokładne studiowanie etykietek w celu wyeliminowania masła z mleka. A co do cen gotowych dań to przeważnie robię zakupy w Carrefour, ale ostatnio wpadłam do Leclerka i ceny były minimalnie niższe. Pani Wąż -- "Ten Cię kocha przez kogo płaczesz" Miguel de Cervantes Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 18.02.08, 09:20 Jest tansze, i smakuje o niebo lepiej, niz sloiczek stojacy miesiacami na polce w sklepie. ja lupuje bio jarzynki, piers z kurczaka lub jakies spoledwiczki z cieleciny itp, gotuje , mixuje i zamrazam. Robie to raz na tydzien wie nie zajmuje mi to nie wiem ile czasu. Jest to gatunkowo nie do pobicia zadnym sloiczkiem o cenie nie wspominajac. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 18.02.08, 10:59 Jest tansze, i smakuje o niebo lepiej, niz sloiczek stojacy > miesiacami na polce w sklepie. Każdy ma swój punkt widzenia. Mojej córce nie smakowało gotowanie ani moje ani mojej mamy ani mojej teściowej. Jadła tylko Gerbera, resztą pluła. Jak skończyła 14 miesięcy to zaczęła po prostu z nami jeść obiady. Wtedy jej gotowane w domu już nie przeszkadzało. Autorka wątku nie pyta czy lepiej gotować czy kupować słoiczki, tylko pyta gdzie kupić taniej słoiczki. Jak zwykle, znajdują się tacy, którzy na siłę chcą narzucic innym własne zdanie, choćby nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 18.02.08, 11:53 "..bo w moim osiedlaku coraz drożej i może macie jakieś inne pomysły?" Uwazam ze jaknajbardziej pisze na temat. To moj "pomysl" o ktora pisze autorka postu. Moim pomyslem, zeby bylo taniej i smaczniej jest gotowanie samemu. To MOJA opinia i nie widze powodu do dziwnych "interpretacji" lub zaczepiania. Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 22.02.08, 11:45 a ja wierzę, że istnieje coś takiego jak uprawy ekologiczne dla firm co robią słoiczki dla dzieci i dlatego uważam, że są to dania zdrowsze niż domowe. Po drugie nie wiem skąd zimą wykombinowałabym takie deserki owocowe jak mogę kupić w słoiczku, no i jak kupić małą ilość królika czy cielęciny na pyszną zupkę - u mnie kupić takie mięso to problem. Gotując dla dorosłych nie miałabym chęci oddzielnie gotować dla malucha, więc przy drugim dziecku też będę korzystała ze słoiczków! Odpowiedz Link Zgłoś
kodamo Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 19.02.08, 10:48 na stronie gerbera jest link do sklepu internetowego, gdzie jest pełny wybór słoików. Najlepiej jest umówić się z inną mamą albo mamami i juz wtedy hurtowo zamówić przez internet.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
evelinee Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 21.02.08, 22:27 ja ostatnio po raz pierwszy zamówiłam bobo fruty z tego sklepu ze strony gerbera. wszystko dotarło dość szybko, no i faktycznie wyszło taniej, niż jakbym kupowała w sklepie pod blokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalesia2 w realu w Jankach - są po 3 w tym 1 gratis 22.02.08, 08:26 nie wiem czy to we wszystkich sklepach tej sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka30 Re: w realu w Jankach - są po 3 w tym 1 gratis 22.02.08, 09:36 No jak była ta promocja to faktycznie wychodziło po niecałe 4 zł za sloiczek, myslałam że już nigdzie nie ma tych trzypaków, dawno byłaś w Jankach? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalesia2 Re: w realu w Jankach - są po 3 w tym 1 gratis 22.02.08, 12:49 w ten weekend, promocja jest tam od kiedy tam jeżdż (7 miesięcy) a teraz oprócz deserków dali 3-paki dużych obiadków. Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka30 Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 22.02.08, 09:34 Weszłam własnie na stronę Gerbera do sklepu internetowegi i jednak stwierdzam że najtaniej w Selgrosie (mam do porównania Makro i Tesco,no chyba że akurat w Tesco są promocje) Odpowiedz Link Zgłoś
ma-rzena Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 24.02.08, 22:17 dzięki dziewczyny za informacje.postanowiłam skrzyknąć jeszcze dwie koleżanki-młode mamy i złożyłyśmy zamówienie przez internet w tym sklepie gerbera (bo wyszło na to, że nasze maleństwa chyba najbardziej gerbera preferują). teraz czekamy na przesyłkę, jak juz dojdzie, to dam wam znać.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
myszella Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 17.06.08, 21:31 Dziewczyny, mogłybyście przykładowo podać ceny konkretnych słoiczków w Makro/Selgrosie i sklepie firmowym Gerbera w Rzeszowie? Np. ile kosztuje 80-gramowy słoiczek marchewki lub brokułów po 4 miesiącu? (w internetowym sklapie Gerbera 1,89 zł, w sklepach w Warszawie 2 zł z groszami). Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: gdzie najtaniej kupię słoiczki? 05.11.18, 14:57 Dziecko autorki wątku ma już lekko licząc 10 lat. Myślisz że nadal poszukuję tanich dań słoiczkowych🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama