• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

Odpowiem na pytania

    • 04.02.06, 09:55
      Dzien dobry. Szczepie sie przeciwko zołtaczce i jak dlugo po drugim szczpieniu nalezy poczekac z zajsciem w ciaze. Zakladam ze trzecia ostatnia dawke szczepionki wezme jak juz urodze. Z gory dziekuje za odp.
      • 28.02.06, 22:10
        Trzeba poczekać jeden cykl po drugim szczepieniu
    • 04.02.06, 09:56
      Od około 4 dni boli mnie brzuch. Na początku był to ból lekki ledwie wyczuwalny
      ale z każdym dniem nasilał się coraz bardziej. Doszło do tego, że nie mogłam
      chodzić z bólu, natomiast kiedy leżałam w łóżku miałam problemy ze zmianą
      pozycji leżenia. Był to ból powodujący pęcznienie brzucha. Jakbym była
      napompowana po czym powietrze schodziło i tak co chwilę. Przerażona pojechałam
      do szpitala. Lekarz mnie zbadał. Powiedział, że nic się nie dzieje. Zadnych
      niepokojących zmian. Miałam robione KTG i serduszko biło. Mam leżeć i brać
      No-Spe forte oraz Asmag. Prawdopodobnie bóle spowodowane są intensywnie rosnącą
      macicą (jestem w 18 tyg. Mam nadzieję, że lekarz wie co mówi ale nie uspokoiłam
      się. Biorę tabletki drugi dzień i na razie nie zauważam zmian. Jak bolało tak
      boli. Teraz kiedy chodzę mam wrażenie, że w środku wszystko mi skacze. Jakby
      było luźne. Czy faktycznie rozciągająca się macica może powodować aż takie
      bóle. Zadna z moich koleżanek, które mają już swoje pociechy nie przechodziła
      takich męczarni. Proszę o odpowiedź. Może faktycznie przesadzam.
      --
      tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;31/st/20060711/k/0855/preg.png
      • 28.02.06, 22:13
        Dolegliwości przez Panią opisane są zbyt intensywne, aby mogły być spowodowane
        wzrostem macicy (zwłaszcza, że ból nie ustępuje). Sugerowałbym wizytę u lekarza
        i dokładniejszą diagnostykę ciąży i jamy brzusznej (USG). Nie można wykluczyć,
        że te dolegliwości są związane z przewodem pokarmowym np. zapaleniem wyrostka
    • 04.02.06, 11:59
      jestem w 36 tyg. i mam pytanie czy moge stosować płyn na odciski Acerin (skład: Acidum salicylicum, Acidum lacticum, Vehiculum), oraz Fastum Żel. Dziękuje z góry za odpowiedź.
      • 28.02.06, 22:14
        Może Pani stosować te leki zewnętrznie, ponieważ nie wchłaniają się do krwi.
    • 06.02.06, 09:35
      Uprzejmie proszę o udzielenie odpowiedzi na poniższe 2 pytania.
      1. Jestem w 33 tyg. ciąży. Nadal pracuję - jest to praca 8-godzina przy
      komputerze. Od prawie 4 tygodni odczuwam dość silny ból w okolicach żołądka,
      również w tym miejscu bili mnie skóra - mam takie wrażenie jakby była
      poparzona. Po nocy ból stopniowo zanika. Czy w/w ból może być spowodowany
      naciskiem na żołądek podczas siedzenia?
      2. Od 3 tygodni odczuwam kilka razy w ciągu dnia skurcze trwające 5-10 minut.
      Cały czas biorę nospę forte. Czy skurcze mogą świadczyć o tym, że wcześniej
      urodzę?
      • 20.03.06, 21:29
        Objawy, które Pani opisuje moga być związane z wymuszoną pozycją w pracy.
        Zalecałbym odpoczynek i częste zmienianie pozycji.

        Istotne jest to, czy odczuwa Pani ból przy tych skurczach. Kurczenie się macicy
        (twardnienie) jest normalnym zjawiskiem w ciąży. Macica ćwiczy przed porodem.
    • 06.02.06, 13:17
      robilam badania na glukoze, na czczo było 84, po 60 min, mialam 104, to dobrze
      czy zle?? prosze o odpowiedz...
      • 06.02.06, 22:22
        Pani Doktor. Czy pionowe cięcie cesarskie w poprzedniej ciąży jest wskazaniem
        do nastepnego cięcia? Mam także przepuklinę brzuszną. Bardzo zależy mi na cc,
        gdyż moje dziecko urodziło się z ostrym niedotlenieniem- brak postępu porodu.
        Proszę o odpowiedź , to dla mnie ważne. Jestem w 6 tygodniu dopiero.
        • 06.02.06, 22:48
          od dobrego tygodnia czuje sie jakbym zaraz miala dostac okres, nawet w nocy
          budze sie od bolu. jestem nie wiem jeszcze w ktorym tygodniu ale jakos na samym
          poczatkusmile czy to tak ma byc?
          • 21.03.06, 19:57
            Nie, takie dolegliwości powinny być skonsultowane z ginekologiem, ponieważ
            wskazują na nieprawidłowość
        • 20.03.06, 21:32
          Poprzednie otwarcie brzucha z cięcia pośrodkowego jest wskazaniem do następnego
          cc
      • 20.03.06, 21:30
        To dobry wynik
    • 07.02.06, 08:11
      Witam Pana/Pania. Dzikeuje za odpowiedz z przed miesiaca odn stawiania macicy a
      teraz mam inne zapytanie- otoz jestem w 30 tyg ciazy i na plusie wg mojej wagi
      10kg a wg lekarza8,5 ale nie o to chodzi chodzi mi o to czy moge troche
      oszczedniej jesc, zyby nie przytyc za bardzo ALE czy to nie zaszkodzi
      maluszkowi? Tzn nie chce dizecka zagłdzic ale czy wedy dzidiza nie pobiera
      sobie energii z tłuszczyku ktory sie odkłada na biodrach? a przez oszczene
      jedzenie rozumiem ze nie jem wiecozrem jak mi by sei chcialo tylko czekam do
      rana z lekkim pobudkiwaniem w brzuchu? wspomne ze mam 1,70m i waga wyjciowa 57
      a teraz 67kg. pozdrawiam
      --
      tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;121/st/20060423/dt/6/k/278b/preg.png
      • 21.03.06, 19:59
        Taki przyrost wagi nie jest problemem. Również nie widzę powodów, żeby odmawiać
        sobie kolacji i ograniczać jedzenie. Chodzi o to, żeby zachować równowagę przed
        nadmiernym objadaniem się za dwoje i odchudzaniem
    • 07.02.06, 08:21
      Mam pytanko: kiedy po porodzie powinna pojawić się miesiączka? Urodziłam 3 m-ce
      temu i nadal karmię tylko piersią. Dziękuję.
      • 21.03.06, 20:00
        Jeżeli nadal będzie Pani karmić piersią, to cały czas może nie być miesiączki.
        Proszę jednak pamiętać, że owulacja poprzedza miesiączkę i karmienie piersią
        nie jest antykonpcją
        • 21.03.06, 20:07
          Mam pytanie dotyczące porodu sn. Mam wadę kręgosłupa- dyskopatia L4 z bólami
          promieniującymi do lewej nogi na wysokość kolana. Rehabilitant powiedział mi,
          że powinnam starać się o skierowanie na cc, bo poród naturalny grozi
          wypadnięciem dysku (dysk przesunięty jest do tyłu i w lewo)
          Czy jest to wskazanie do cc?
          • 01.04.06, 20:22
            Jeżeli otrzyma Pani taką opinię o ryzyku porodu drogami natury od ortopedy, to
            jest to wskazanie do cc. Wszystko uzależnione jest od skali przemieszczenia
            dysku i nasilenia objawów uciskowych.
    • 07.02.06, 09:05
      Witam. Jestem w 37 tc.od paru dni czuje bole w dole brzucha przypominajace bole
      miesiaczkowe a przy tym bol wewnetrznej strony ud. te bole brzucha ostatnio sie
      nasilily. Mam wyznczony termin cesarskiego ciecia na pierwszego marca, bo moja
      coreczka sie nie przekrecila obawiam sie ze moze to juz ona chce przyjsc na
      swiat. Moj lekarz przepisal mi no-spe i teraz nie wiem czy to sa jakies skurcze
      czy nie.
      Prosze o odpowiedz.
      Pozdrawiam Asia
    • 07.02.06, 12:28
      jestem w 34tyg. ciąży. Mam straszne zapalenie gardła i duszący kaszel, lekarz
      przepisał mi syrop Mucosolvan. Po przyjściu do domu przeczytałam w ulotce, że
      składnik syropu- ambroksol przenika do płodu przez łożysko i można go stosować
      jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności. Nie wiem co mam o tym myśleć??
      Jakie mogą być konsekwencje?? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    • 08.02.06, 15:42
      witam,
      trochę więcej niż miesiąc temu urodziłam synka, karmię piersią. Nie planuję
      więcej dzieci i chciałabym wiedzieć, od kiedy mogłabym brać pigułki
      antykoncepcyjne i jakie jest najlepszy sposób zabezpieczenia.
      Myślałam, o spirali, ale dowiedziałam się, ze wcale nie jest to najpewniejszy
      sposób,a w dodatku, nie można przy niej stosować tamponów. Czy to prawda?
      Z góry dziękuję za odopowiedź
      Pozdrawiam
      Magda z Hanią i Piotrusiemsmile
      • 01.04.06, 20:26
        Jeżeli Pani nadal karmi piersią to można stosować jedynie Cerazette. Nie wpływa
        na laktację i daje dobry efekt antykoncepcyjny. Kiedy przerwie Pani karmienie
        piersią, mozna stosować inne pigułki. Istnieje wkładka wewnatrzmaciczna
        uwalniająca hormony, której skuteczność jest większa niż pigułek i można ją
        założyć w okresie laktacji. Chodzi tu o mirenę. Można przy tym stosować tampony.
    • 08.02.06, 16:32
      bol ponizej brzucha podczas chodzenia, podnoszenia nogi i lekkie parcie napecherz w 18 tygodniu to cos powaznego? czy to uroki ciazy?
      • 01.04.06, 20:29
        Bóle w podbrzuszu mogą być spowodowane rosnącą ciążą. Jednak gdy towarzyszy
        temu parcie na mocz i pieczenie przy jego oddawaniu, podejrzewam stan zapalny
        pęcherza.
    • 10.02.06, 11:32
      witam- jestem w 33 tygodniu ciąży miałam teraz badania krwi i moczu, odebrałam je a tu coś poza normą tylko nie wiem co oznaczają poszczególne literki. wiem że RBC - to krwinki czerwone mam ich mało 3,64 (norma 4,2-6,3)
      HGB - to hemoglobina mam 111,3 (norma 12,0-18,0)
      A co to jest za skrót MCH? Mam go 32,8 (a norma to 26,0-32,0)
    • 10.02.06, 11:35
      Jestem w 3 miesiacu ciazy.Choruje na toxoplasmoze. Wyniki umiarkowanie zle
      (infekcja aktywna poziom przeciwcial nieznacznie spada co 2- 3 tygodnie
      robie analizy).Mieszkam za granica w jednym z panstw UE.Jestem zdesperowana
      bo miejscowi lekarze odmawiaja mi leczenia twierdzac ze podawanie lekarstw w
      toxo mija sie z celem i jest praktycznie nieskuteczne i nie ma sensu truc
      organizmu. Wychodza z zalozenia ze albo poronie (co jest lepsze dla mnie niz
      wychowywanie chorego dziecka) albo usune (wszyscy uwazaja to za norme zarowno
      lekarze jak i osoby postronne ktore usiluja mnie "pocieszyc" mozliwoscia
      aborcji)lub tez bede miala szczescie i nic sie nie stanie. Czuje sie
      strasznie bo mam wrazenie ze nie mam na nic wplywu -moge tylko czekac (nawet
      wyniki punkcji nie daja gwaracji ze pierwotniak nie wniknal w plod). W Polsce
      przynajmniej moglabym miec poczucie ze cos robie tzn, ze biore leki . Pytanie
      do osob ktore znaja temat : Czy mam sie z tym pogodzic czy na wlasna reke
      szukac kogos kto w koncu zechce mnie leczyc?. (juz 2 gin i 2 bakteriologow mi
      odmowilo). Czy lekarz zawsze ma racje i poco w takim razie polscy lekarze
      jednak lecza toxo?!

      • 03.04.06, 21:29
        Leczenie toxo w ciąży jest uzasadnione kiedy miana toxo rosną i wsytępują
        objawy zagrażającego poronienia. Efektywność tego leczenia jest trudna do
        oceny. Utrzymanie ciąży za wszelką cenę nie we wszystkich krajach jest
        realizowane (tak jak w Polsce). Stąd inna postawa lekarzy w Polsce i kraju, w
        którym Pani jest.
    • 10.02.06, 17:07
      Ja mam Rh-, mąż Rh+.....wspomniałam o tym konflikcie mojemu gin. i zlecił
      badanie PTA (przeciwciał przeciwpłytkowych). Czy to jest to samo co odczyn
      Coombsa? Jakoś na forum nie mogę się dowiedzieć..... dziękuję.

      • 10.02.06, 18:54
        prosze o pomoc w pon mam mieć podane zastrzyki Dexaven na szybszy rozwój płuc u
        maluszka gdyż grozi mi poród przedwczesny jestem obecnie w 31tc. moje pyt czy
        zastrzyki te nie maja skutków ubocznych na płód? czy sa one bezpieczne?
      • 03.04.06, 21:30
        Nie, to nie jest to samo.
    • 10.02.06, 19:13
      poprzednio zażywałam antybiotyk będąc w 19 tygodniu ciąży ze względu na
      uciążliwy kaszel i szmery w oskrzelach. Teraz po 5 tygodniach znowu pojawił sie
      ten suchy kaszel i boje sie że lekarz będzie musiał mi przepisać kolejny
      antybiotyk. Dodam że syropy nie pomagają.A kaszel jest bardzo suchy i męczący.
      Co zrobić w takiej sytuacji? Czym sie leczyć. Aktualnie jestem w 24 tygodniu ciąży.
      --
      <a
      href="tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20060611/dt/6/k/64b3/preg.png"
      target="_blank">tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20060611/dt/6/k/64b3/preg.png</a>
      • 03.04.06, 21:32
        Jeżeli po antybiotyku nastąpi poprawa, to takie leczenie jest uzasadnione i
        konieczne. Na pewno lepszym rozwiązaniem jest próba leczenia niż utrzymujące
        się dolegliwości, o których Pani pisze. Powinien o tym zdecydować lekarz
        opiekujący się Panią
    • 10.02.06, 20:52
      Witam! 11 dni temu poroniłam, byłam wtedy w 16 tyg. ciąży.Kiedy możemy z mężem
      starać się o następne dziecko?
      Jakie witaminy brać przed ciążą żeby było wszystko dobrze?boi boje sie że moze
      sie to powtórzyć ponieważ wtedy dowiedziałm sie że jestem w ciąży w 6 tyg.
      Po łyżeczkowaniu krwawiłam 4 dni i ustąpiło.Ale przedwczoraj troszkę brzuch
      mnie bolał i zaczęłam krwawić czy to moze byc miesiączka?
      Z góry dziękuje za odpowiedzi.
      • 12.04.06, 21:37
        To krwawienie może być miesiączką. Gdyby bóle nie ustępowały, trzeba
        skonsultować się z lekarzem. Jeżeli jest to pierwsze poronienie, a przyczyny
        nie są znane, to o następną ciążę może się Pani starać po 3-4 miesiącach
    • 10.02.06, 22:54
      witam... jestem młodą przyszłą mamą i martwie sie że mój ginekolog prowadzący
      moją cięże nie podchodzi do mojej osoby zupełnie poważnie, poprostu mam
      wrażenie że ze wzglądu na mój wiek traktuje mnie jak nieopowiedzialną młodą
      dziewuche która powinna siedzieć w szkole, zamiast spodziewać się dziecka... i
      stąd moje pytanie chciała bym się dowiedzieć jak powinny wyglądać wizyty u
      ginekologa, jakie badanie mój lekarz powinien mi zlecić (jestem w 3 miesiącu
      ciąży) jakie witaminy powinnam brać ???
      • 12.04.06, 21:39
        W tym okresie ciąży powinno być wykonane badanie ginekologiczne, wskazane jest
        w tym czasie USG i ocena podstawowych parametrów płodu. Jeżeli lekarz tego nie
        robi, należy go zmienić
    • 11.02.06, 12:15
      termin porodu wyliczony przez mojego prowadzacego mam na 17 marca, wg 1 usg
      robionego w 11tc. na 14 marca. A 17 marzec przypada na pierwszy dzien 40
      tygodnia. Mam miec chłopczyka, ktory przy kolejnych dwoch usg byl ok.2 tyg. do
      przodu czyli duzy. I teraz nie wiem ktory termin jest wlasicwszy.Czy to ma
      jakies znaczenie czy tylko "na oko"a okaze sie przy ktg. Dodam ze od tygodnia
      ze wzgledu na dosc czeste napiecia brzucha biore isoptin+fenoterol i jestem w
      35tc.
    • 11.02.06, 12:55

      Witam . Mam pytanie - zalecił mi gin na kłopoty z nerkami picie wody jana? Chciałam zapytac jak często sie ją powinno pić i czy rzeczywiście podgrzewac, tak jak jest napisane na butelce. Z góry dziękuje za
      odpowiedź i pozdrawiam.
      --
      tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;16;30/st/20060409/dt/6/k/9821/preg.png
      • 01.05.06, 21:11
        Woda Jana działa moczopędnie. Należy stosować ją tak jak napisane w instrukcji
        (chyba że Pani ginekolog zalecił inaczej)
    • 11.02.06, 13:52
      straciłam ciażę w pierwszych tygodniach. Nie było konieczne czyszczenie.
      Dostałam bardzo obfitej miesiaczki. Ciażę potwierdziła jedynie wysoka beta hcg
      przed krwawieniem. Wiem ze istnieje prawdopodobieństwo ze straciłam dziecko
      przez opryszczkę na ustach, która wyskoczyła w dniu spodziewanej miesiaczki.
      Teraz czekam aż mój organizm dojdzie do siebie. Ale boję sie by przy nastepnej
      próbie opryszczka znów nie zabiła mojego dziecka. Co pan radzi?
      • 12.02.06, 11:15
        Po pierwsze: to świetne, że ktoś tak pomaga poza gabinetem - podziwiam i wyrazy
        ogromnego szacunku.

        Po drugie: oto moje pytanie: To dość skomplikowana sprawa i hmmm dość
        krępująca.
        Otóż jak doczytać się można u malucha może pojawić się naczyniak, który
        jakkolwiek do ok.2-3 roku życia się z reguły wchłania. Ale w owym wypadku były
        2 naczyniaki jednen na buzi(który faktycznie sie wchłoną) i jednen przy odbycie
        na obrzeżach i z lekka we wewnętrzej części (ten niestety nie wchłoną sie
        należycie) W zasadzie nie byla znaczna wypuklizna naczyniaka opróćz np. okresów
        miesiączkowania sie powiekszał itp.
        Kompletnie o tym zapomnialam gdyz nie odczuwam go, dlatego też dopiero teraz
        uświadomiłam sobie o owym niefortunnym fakcie w okresie mojej ciąży (jestem w
        28 tygodniu ciąży-ciąża prawidłowa bez zadnych komplikacji) zauważyłam po
        samozbadaniu dosć spore zgrubienie w tamtej okolicy.

        Do czego zmierzam- *czy owy naczyniak może być przeciwskazaniem do porodu
        naturalnego a zaleceniem do cięcia cesarskiego? (Raczej niewskazane byloby
        gdyby pękł jak się domyślam)
        *Czy prowadzący lekarz moze owo wskaznie wydać?

        To na pewno nie są hemoroidy.W ogóle *czy lekarz ginekolog odrożni to?

        Na pewno muszę to zgłosić do lekarza prowadzącego ciażę, ale
        *czy lekarz ginekolog moze przeprowadzić badanie dotyczące tego problemu czy
        mnie odeśle do specjalisy?/jakiego?/

        Jakieś rady co do tego niefrorunnego i krępującego faktu???? Nie na żarty
        zaczełam się tym martwić.

        Z góry dziekuję za jakiekolwiek porady.
        • 12.04.06, 21:45
          Czy to jest wskazanie do cc może zdecydować lekarz ginekolog po badania.
          Potrafi odróżnić naczyniak od hemoroidów. Jeżeli będzie miał wątpliwości, wyśle
          Panią do chirurga lub proktologa, a ten oceni sprawę
      • 12.04.06, 21:41
        Infekcja wirusowa mogła, ale nie musiała być przyczyną poronienia. Szczególnie
        jeżeli był to któryś z kolei atak opryszczki. Uzyskanie odporności na ten wirus
        powoduje, że zakażenie ciąży jest mało prawdopodobne (gdy opryszczka pojawia
        się któryś raz).
    • 12.02.06, 11:37
      Czesc mam na imie Gosia. Chodze co miesiac do swojego lekarza prowadzacego i
      mam robione usg, chcialam jednak zrobic sobie usg-3D miedzy wizytami. Stad moje
      pytanie - czy nie ma zadnych ku temu przeciwwskazan/chodzi mi o tak czeste usg/
      i kiedy najlepiej zrobic sobie usg-3D/w jakim okresie ciazy/. Jestem obecnie w
      19 tygodniu
      • 12.02.06, 21:05
        chciałabym się dowiedzieć jaka jest różnica między usg genetycznym , a 3D? Czy
        na 3D nie można wszystkiego sprawdzic? Pytam, bo chciałam zrobić dodatkowo
        takie badanie ,a lekarz kazał wybrać rodzaj usg.
        --
      • 18.04.06, 21:09
        Nie, tak częste USG nie zaszkodzi. 3D najlepiej zrobić w 28-32 tygodniu, gdyż
        wtedy ocena ewentualnych uszkodzeń płodu jest najdokładniejsza. Choć to badanie
        wykonane wcześniej też jest cenne diagnostycznie
    • 13.02.06, 13:10
      witam.
      moja ciąża do niedawna była zagrożona - miałam krwiaka i odklejała się kosmówka.
      teraz jednak wszystko jest już w porządku, łożysko nie odkleja się, krwiak się
      wchłonął. jestem pod koniec 19 tc, dostałam od lekarza pozwolenie na w miarę
      normalne życie, z kochaniem się włącznie. i tu właśnie mam problem - po
      współżyciu wychodzą ze mnie spore fragmenty śluzu przypominające jako żywo czop
      śluzowy, lekko podbarwione na beżowo. czy to znaczy, że jednak powinniśmy z
      seksu zrezygnować? i czy w ogóle jest się czym niepokoić?
      --
      PanTymonek
      * Forum Czechy
      * w nosie kręci
      • 15.02.06, 18:56
        Do czego to doszło, żeby kobieta publicznie praktykowała takie intymne
        wynurzenia.
        A fe, takie sprawy i rozmowy przeprowadza się z ginekologiem, w cztery oczy.
    • 13.02.06, 13:28
      prosze o pilna odpowiedz, czy jezeli moj ginekolog stwierdzil zapalenie
      jajników, czy w tym cyklu moglam nie miec wcale jajeczkowania!! staramy sie o
      dzidziusia i jest to dla mnie wazne, moj ginek. zapisal mi czopiki, a mozliwe ze
      jajeczkowanie sie przesunie?
      prosze o pomoc!!
    • 13.02.06, 14:57
      Witam! Jakie są objawy ciąży i czy można już coś poczuć w pierwszym tygodniu? A
      dokładnie powiem tak: kochałam się z mężem 12 lutego - z moich wyliczeń to były
      dni płodne - to 14 dzień cyklu, miesiączkę powinnam mieć dopiero za dwa
      tygodnie.kiedy ewentualnie mogę zrobić test ciążowy żeby był w miare
      wiarygodny? proszę o odpowiedź i trzymajcie za mnie kciuki wink Pozdrawiam!
      • 13.02.06, 15:40
        czy mozna w pierwszym trymestrze usunac zab,jezeli by to było konieczne?
    • 13.02.06, 16:50
      Witam
      Mam bardzo wielka prośbę podczas ciązy wykryto u mnie bakterie mycoplasma i
      ureoplasma leczono mnie 3 antybiotykami min,summamed, erytromecinum.Niestey nie
      przyniosło to zadnych rezultatów,wyniki były bez zmian.Obecnie jestem w 35
      tyg.Wiem że bakterie te moga zagrażac dziecku, dgyz przy porodzie pzrechodząc
      przez moje drogi rodne może się niemi zakażić i może prawdopodonie może grozić
      to noworotkowym zapaleniem płuc.Mam pytanie czy bakterie te sa wskazaniem do
      cesarskiego cięcia i jak duże jest zagrożenie zakażenia dla dziecka.Dodam że w
      chwili obecnej w związku ze skracającą sie szyjką macicy i napiętym brzuchem
      leze i dostaje fenoterol.Będę bardzo wdzięczna za poradę i odpowiedz
      • 13.02.06, 21:36
        Przepraszam, ale nie miałem dostępu do interentu i nie mogłem odpowiadać na
        pytania. Postaram się szybko nadrobić zaległości.
        • 13.02.06, 22:49
          jakie badania powinna sobie wykonac kobieta starająca sie o dzidziusia i na co
          najlepiej się zaszczepić przed ciązą?
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka