Gazeta.pl   Forum   eDziecko   Ciąża i poród   Ciąża i poród   wykorzystano krew pępowinową ...

Komentarze do artykułu

Czy warto przechowywać krew pępowinową?

Prawo do rzetelnej informacji to jeden z punktów dekalogu naszej akcji. Próbujemy więc dociec, czy rzeczywiście warto wydać kilka tysięcy złotych, by zdeponować krew pępowinową dziecka w prywatnym banku.

wykorzystano krew pępowinową w Polsce

Autor: kasiz98979 20.10.10, 13:40
w 2007 roku pierwszy raz w Polsce wykorzystano krew pepowinową zdeponowana w prywatnym banku. wklejam tu link do artykułów, ma nadzieję, że nikt się za to nie obrazi ale moim zdaniem warto poczytać.www.pbkm.pl/i/file/pierwszy-przeszczep.pdf
bo jak widać niesłusznie ktoś sieje propagandę że nikt nigdy do niczego tego nie wykorzysta.
ja czekam na 2 dziecko i trafiłam właśnie na to forum i zaskoczyły mnie informacje ze to do niczego nigdy nikomu nie bedzie potrzebne. Skoro szpital we Wrocławiu i Bydgoszczy sie podpisał pod tym że wykorzystał krew pępowinową tzn ze jest ona przydatna.
Gromadzi się ją z nadzieją, że nigdy nie trzeba będzie jej wykorzystywać i oby tak było!
Moje pierwsze dziecko ma zdeponowaną taką krew (w PBKM, aż mi sie miło zrobiło, jak poczytałam ze to od nich pochodziła pierwsza wykorzystana próbka krwi pępowinowej),drugie też będzie miało. zastanawiam sie tylko czy wybrac ten sam bank czy inny.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.