dodkowska 20.08.09, 00:05 kochane znacie dobre metody wowolujace skurcze?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artdesign84 Re: jak wywolac skurcze?? 20.08.09, 02:37 kroplówka z oksytocyną ... Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: jak wywolac skurcze?? 20.08.09, 07:34 Masowanie brodawek - u mnie zadziałało przy pierwszym dziecku, byłam 3 dni po terminie. Poz atym olej rycynowy sobie łyknij. -- Odpowiedz Link Zgłoś
anik0987 Re: jak wywolac skurcze?? 20.08.09, 08:52 Skurcze można tylko nasilić, jeśli same już się zaczynają. Ja zrobiłam "wiosenne" porządki w całym mieszkaniu, ale od rana wiedziałam, że coś się zaczyna dziać, chociaż skurczy nie miałam. Wieczorem pojechałam na porodówkę i w nocy urodziłam A myślałam, że to nie podziała, bo przez całą ciążę byłam aktywna fizycznie Ponoć pomaga też olej rycynowy, ale też już musi zacząć coś się dziać samo z siebie, inaczej raczej nie zadziała. -- Odpowiedz Link Zgłoś
lianis Re: jak wywolac skurcze?? 20.08.09, 10:11 herbatka z lisci malin, chodzenie po schodach, sex, ew wiesiolek wewnetrznie. -- www.fertilityfriend.com/home/167e9d Odpowiedz Link Zgłoś
salem24 Re: jak wywolac skurcze?? 20.08.09, 19:10 chyba nie tyle sex, co sperma! Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: jak wywolac skurcze?? 22.08.09, 19:35 ło rany, a gdzie ma tę spermę sobie kupić, w aptece?? -- --------------------------- Kobieto! Akceptuj mężczyzn takimi, jacy są. Innych nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: jak wywolac skurcze?? 23.08.09, 13:07 salem24 napisała: > chyba nie tyle sex, co sperma! A podczas orgazmu to co się wydziela, jak nie oksytocyna? -- To jest losowo wybrana sygnaturka. Odpowiedz Link Zgłoś
path04 Re: jak wywolac skurcze?? 20.08.09, 17:02 jak to jest, że na każdą coś podziałało, a na mnie nic??? toć wypróbowałam już chyba wszystkich sposobów (oprócz oleju rycynowego) i żadnej akcji skurczowej! Żeby chociaż jakaś nadzieja... ani spacery, ani masowanie brzucha, brodawek, ani seks, ani sprzątania, schylania, spacery... Chyba mam ciążę dożywotniąa już 4 dni po terminie... Odpowiedz Link Zgłoś
pulenka Re: jak wywolac skurcze?? 20.08.09, 18:46 trzeba sie bzyknac.na moja przyjaciole zadzialalo!!! -- www.quatrophonic.pl Odpowiedz Link Zgłoś
figa33 Re: jak wywolac skurcze?? 21.08.09, 12:27 Dobre (pewne) metody są dwie, aczkolwiek w moim przypadku zadziałała tylko jedna z nich - przebicie pęcherza płodowego. Nie zadziałała nawet 6 godzinna oxytocyna. Wcześniej przez 12 dni w domu było chyba wszystko - sex kilka razy dziennie, schody na 3 piętro po 5 razy rano i wieczorem, spacery po 3 kilometry, sprzątanie. Nie zadziałała nawet cała buteleczka olejku rycynowego. Tak więc w ostateczności wylądujesz na patologii jak będzie już sporo po czasie i tam jest pewne, że bezpiecznie wywołają skurcze Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: jak wywolac skurcze?? 21.08.09, 14:22 umamy.homestead.com/porod.html przeczytaj sobie "Naturalne metody wywoływania porodu". Odpowiedz Link Zgłoś
krupcia71 Re: jak wywolac skurcze?? 21.08.09, 14:50 na mnie zadziałała mocno ciepła kąpiel w wannie z dodatkiem rumianku - polewanie brzucha. Urodziłam w 42 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
missfreud Re: jak wywolac skurcze?? 21.08.09, 20:57 Aktywnośc fizyczna- sprzątanie, mycie podług itp, seks (najlepiej z orgazmem- wywołują go te same hormony, które wywołuja skurcze porodowe), masowanie sutków, herbata z liści malin, ŚWIEŻY ANANAS (ale tylko świeży- zawiera enzymy nasilajace skurcze)- poleciła mi go położna; ostatnie 2 tyg przed porodem jadłam go codziennie, no i duzo seksu, na porodówce byłam pół godziny i miałam dziecko (bez nacinania, bez szycia...). Życzę lajtowego porodu! Odpowiedz Link Zgłoś
jo7775 Re: jak wywolac skurcze?? 22.08.09, 11:56 U mnie podziałało: - masaz szyjki podczas badania gin - seks (hehe to już w domu, z mężem) - masowanie brodawek poszło jak po masle -- Calineczka Odpowiedz Link Zgłoś
path04 Re: jak wywolac skurcze?? 23.08.09, 12:37 ja już dzisiaj w akcie desperacji przed jutrzejszym szpitalem łyknęłam sobie oleju rycynowego, zobaczymy czy będą jakieś efekty... Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama