Gazeta.pl   Forum   eDziecko   Ciąża i poród   W oczekiwaniu   Przygotowywania do ciąży - cz...

Komentarze do artykułu

Planujemy dziecko - jak się przygotować do ciąży?

Profesjonalne źródła radzą: planujemy dziecko, zatem im dokładniej przygotujemy się do ciąży, tym lepiej - będziemy zdrowsze, spokojniejsze, świetnie damy sobie radę i szanse na to samo dla naszego dziecka wzrosną. Mimo to większość osób na sam pomysł prycha z dezaprobatą: od wieków kobiety zachodziły w ciążę tak, jak oddychały - i rodziły dzieci zdrowe jak rydze. Nie warto przesadzać. A ty, jakie masz zdanie?

Przygotowywania do ciąży - czy warto je podjąć?

Autor: astendo 22.11.10, 15:09
moim zdaniem warto się przygotować, dla własnego spokoju i po to, żeby móc się bez stresu cieszyć ciążą. ja od momentu planowania ciąży odstawiłam alkohol, zaczęłam łykać feminatal 800 (z kwasem foliowym), zadbałam o dietę (odstawiłam żywność wysoko przetworzoną, ograniczyłam słodycze), zrobiłam badania krwi - morfologię, próby wątrobowe, cukier.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.