Gazeta.pl   Forum   eDziecko   edziecko   Przedszkola   zajęcia dodatkowo płatne w przedszko...

zajęcia dodatkowo płatne w przedszkolu

Autor: matylda006 06.09.11, 18:26
Czy w Waszych przedszkolach zajęcia płatne też są tylko dla dzieci zostających w przedszkolu cały dzień. Taką właśnie informacje otrzymałam od pani dyrektor.
Mój pięciolatek objęty obowiązkowym rocznym nauczaniem przedszkolnym zapisany jest tylko od godziny 8,00 do 13,00. Jestem w tej komfortowej sytuacji, że później opiekę nad moimi dziećmi "przejmuje" babcia.
Zajęcia dodatkowe rozpoczynają się od godz.13,00(i później)-czyli już w tak zwanych godzinach płatnych. Tak więc aby mały uczył się angielskiego ,tańców czy rytmiki musiałabym zmienić umowę, zapłacić za dodatkowe dwie godziny i zapłacić za lekcje np.języka angielskiego. Nie mogę zabrać dziecka o 12.00, zapłacić za j.angielski i przyprowadzić go np na godz.14.00 "bo nikt nie będzie latał i sprawdzał czy jakieś dzieciaki czekają w szatni..po za tym jest teraz tyle prywatnych szkół do których mogę go zapisać..." Może i racja.Tylko strasznie mi szkoda, że nie udało mi się dostać do zerówki w pobliskiej szkole, gdzie nie ma takich problemów.
A ewentualna sprawa bezpłatnej nauki języka finansowanej z UE? "No chyba Pani nie myśli, że będę zakładać kolejne cztery segregatory?!...
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.