Ja też bardzo polecam to przedszkole, poniżej wklejam moją wypowiedź z Forum Białołęka:
Od dawna chciałam napisać o przedszkolu mojej córki. Dlaczego? Bo to bardzo fajne miejsce
Jestem mamą 3,5-letniej Oliwki i 10-miesięcznej Amelki. Szukając przedszkola dla Oliwki zależało mi na kilku podstawowych rzeczach:
- infrastruktura (odpowiedni budynek - dom z ogrodem, plac zabaw, ogród, las)
- domowe jedzenie (brawa dla Pani Eli!)
- fantastyczne opiekunki (ukochane Panie, którym 'się chce': Kasia, Ula i Kinga)
- angielski i inne dodatkowe zajęcia (klub podróżnika, gotowanie, matematyka na wesoło, origami, korektywa, warsztaty logopedyczne, taniec, judo etc.)
Moja córka chodzi do przedszkola z ogromną przyjemnością, ma tam wielu przyjaciół i miło spędza czas. Do tego stopnia, że nie sposób odebrać jej wcześniej niż o 17 ('Mamo, jesteś za wcześnie, ja jeszcze nie skończyłam się bawić!').
Dzieci długo przebywają w ogrodzie lub chodzą na wycieczki do lasu. Przez lato jeździły na hulajnogach i rowerach. Oliwka nauczyła się śmigać na obu sprzętach głównie w przedszkolu
1-2 razy w miesiącu dzieciaczki jeżdżą na wycieczki, ostatnio do ZOO, wcześniej do muzeum Kopernika, na Zamek Królewski, pole dyniowe i w inne ciekawe miejsca.
W lato dzieci miały zieloną noc, my akurat byliśmy na wakacjach ale wiem, że było super. Mam nadzieję, że załapiemy się następnym razem
Przedszkole znajduje się przy lesie w Choszczówce. O tutaj (filia na Białołęce):
www.dzieciswiata-swiatdzieci.pl/page-37-1-kontakt.html
Mają swoją stronę internetową www.dzieciswiata-swiatdzieci.pl oraz profil na facebooku: www.facebook.com/pages/Przedszkole-Dzieci-Świata-Świat-Dzieci/394064727304976
My dojeżdżamy tam z Tarchomina. Do niedawna traciliśmy sporo czasu czekając niejednokrotnie na przejeżdzie kolejowym (brrr!). Ale teraz, jak w końcu mamy wiadukt, dojazd z okolic Piotra i Pawła zajmuje tylko 10 minut.
I choć mam w pobliżu wiele przedszkoli (nawet w bloku obok) to za nic w świecie nie zamieniłabym naszego przedszkola. Bo jest naprawdę super
P.S. I uprzedzając niektóre komentarze - nie, nikt mi nie płaci za tę opinię

Wiem jak trudno znaleźć naprawdę fajne miejsce, które zapewniałoby nie tylko dobrą opiekę ale także odpowiedni poziom, infrastrukturę i bezpieczeństwo. I mam nadzieję, że rodzice szukający fajnego miejsca dla swojego malucha skorzystają choć trochę z tej opinii.
P.S2. A tutaj moja 'kuchareczka':
www.facebook.com/photo.php?fbid=443115009066614&set=a.443113109066804.103195.394064727304976&type=3&src=http%3A%2F%2Fsphotos-g.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-snc6%2F221573_443115009066614_1105024663_o.jpg&smallsrc=http%3A%2F%2Fsphotos-g.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-snc7%2F385541_443115009066614_1105024663_n.jpg&size=960%2C1280
--