Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Turystyka   Świat: Pozostałe   Margarita, Wenezuela   Re: I...

Re: Isla de Coche-kitesurfing

Autor: margaritenio 27.04.09, 02:05
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Na dzień dzisiejszy jestem troszeczkę niedoinformowany jeżeli chodzi o Isla de Coche, ale za kilka miesięcy się to zmieni. W jednym z postów wskazywałem na wyższość pobytu na Margaricie aniżeli na Coche, ale sugerowałem się własnymi preferencjami, czyli ciągły pobyt poza hotelem (co mogłoby być męczące dla Was z dzieckiem - przy takiej pogodzie), kontakt z margariteńczykami, itp. Co do hotelu to niewiele wiem, poza tym, że jest dość nowy - a przy tym troszeczkę lepiej zorganizowany aniżeli te wybudowane w wielkim bumie, kiedy w 70 latach zniesiono cło.
Poza tym w tej samej grupie hoteli 4 gwiazdkowych urozmaica dość bogato czas klientom.

Jeżeli chodzi o wizytę z delfinami to przyjemność ta kosztuje bodajże 170-200 boliwarów w tych granicach (bez żadnych zniżek o ile się nie mylę).

Co się tyczy zaś El Yaque to nie polecałbym Wam za bardzo bo jest to bardzo ruchliwe miejsce. Jest to jedno z najsłynniejszych miejsc windserfingu w Ameryce Pd. i przewija się tam mnóstwo ludzi. Jeżeli preferujecie miejsce gdzie jest spokój, gdzie nie możliwością jest stracić dziecko z oczu, radzę zostać przy wyborze o którym pisała Pani powyżej. Zarówno Wy jak i dziecko będzie bardzo zadowoloni z wyboru, a w określone miejsca na Margaricie zawsze się można wybrać.
Co do czerwca. Pogoda nie powinna sprawić Wam problemów. Sporadycznie może popadać w nocy, albo w ciągu dnia (kilka do kilkunastu minut). Margarita ma tą przewagę nad lądem, że wieją tutaj wiatry, które rozwiewają deszczowe chmury. Poza tym w naprawdę upalne dni, dają orzeźwienie i ukojenie ciału. Jest to też okres gdzie nie jest aż tak gorąco jak np. we wrześniu. Wtedy odczucie ciepła przy codziennej wilgotności powyżej 100% wynosi grubo ponad 40 stopni Celcjusza.
Mam nadzieję, że pomogłem choć troszeczkę. Życzę milych przygotowań.
Pozdrawiam serdecznie.
--
Margaritenio Venezolano
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.