Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Świętokrzyskie   Kielce   Kielce   Zapłać 115 zł. Podejrz...

Zapłać 115 zł. Podejrzane pisma do przedsiębiorców

Autor: bastian_pl 25.08.11, 09:30
U.M. handluje danymi no chyba, że któryś z pracowników je kradnie. GIODO lub prokuratura powinien się zainteresować sprawą. Do osób które założą działalność gospodarczą już na drugi dzień zaczynają wydzwaniać biura rachunkowe z ofertami. Skąd mają takie informacje i dane nowych firm? Kilku moich kontrahentów zakładających w ciągu ostatnich kilku lat potwierdza takie praktyki.
A ja prv jak w 2006 roku kupiłem nowe mieszkanie (w nowiuteńkim dopiero wybudowanym bloku w którym nikt wcześniej nie mieszkał) to kilka dni po zameldowaniu się miałem telefon z Getin Banku. Gość znał moje imię , nazwisko adres i telefon (i cholera wie jakie jeszcze dane). Dzwonił z ofertą kredytu i nie chciał poinformować skąd znał moje dane - twierdził że od moich znajomych, a było to niemożliwe bo NIKT nawet rodzice o tym zakupie nie wiedział. Zaznaczam jeszcze, że mieszkanie kupowałem za gotówkę i nigdzie i nikomu nie podawałem nowego adresu z wyjątkiem U.M. przy wyrobieniu dowodu. Jak go poinformowałem, że zgłaszam sprawę do prokuratury to się rozłączył ale po kilku godz. dzwonił jakiś jego kierownik, dyrektor czy jakiś inny menager z przeprosinami i BŁAGANIEM aby nie zawiadamiać prokuratury. Z racji tego, że mam alergię na przetwarzanie moich danych przez nieuprawnione osoby to miałem złożyć zawiadomienie jednak z powodu zamieszania związanego z wykończeniem mieszkania wyjątkowo dałem spokój.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.