Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Świętokrzyskie   Kielce   Kielce   to chociaż nie pomagaj...

Komentarze do artykułu

Rowerem zimą nie pojedziesz. Przez oszczędności

- W naszym mieście wciąż dominuje myślenie, że jeśli jest zima, to roweru lepiej nie wyciągać. Skutek jest taki, że na drogach pieszo-rowerowych chodnik jest odśnieżony, a ścieżka już nie - narzeka prezes Stowarzyszenia MTB Kielce Marcin Chłodnicki.

to chociaż nie pomagajcie naturze, durnie!

Autor: sprychu_ck 24.01.12, 12:37
Ja akurat jeżdżę codziennie na rowerze.
Największą przeszkodą dla mnie nie jest sam śnieg, błoto pośniegowe, ale ZASPY nawalone przez odśnieżających jedynie słuszną stronę (wg MZD )

Jak macie rowerzystów gdzieś, to przynajmniej "nie pomagajcie" naturze!
Przykład? Przejazd dla rowerów z sygnalizacją świetlną na nowej super "przelotówce".
Zobaczcie także jak wspaniale zostawiono na ww przejeździe krawężnik...idealny do połamania obręczy, plaśnięcia na pupę jakieś uroczej rowerzystce klasy cycle chic "na holendrze".
Oczywiście wizja lokalna nie teraz, obecnie to śnieżna zaspa, nie do pokonania żadnym znanym mi rowerem.
Przy okazji poruszania spraw rowerowych...czy powstała, namalowana została jakaś śluza dla rowerzysty, na skrzyżowaniu, czy będą te rozwiązania w Kielcach.
Pytanko nr 2. czy będzie wykorzystany choć w małym stopniu projekt, koncepcja ruchu rowerów w CK autorstwa M.Hyły z Krakowa? Ktoś wie?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.