• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

gdzie dobry chleb, bo Awiteks zszedł na psy?

  • 08.11.09, 13:55
    Chleb jaki można dostać w Awiteksie przypomina amerykańskie gluty, skórki nie
    ma, jest rzadki i nie da się go smarować bo się rozlatuje. kiedyś mieli dobry,
    zbity. Teraz większość tradycyjnego pieczywa to jakieś twory bez skórki,
    nadymane.
    Edytor zaawansowany
    • 08.11.09, 14:06
      ale tez na placu Dominikanskim, sa chyba jakies budki przy obu Kleparzach,
      kiedys byl na Karmelickiej, na Placu Na Stawach. Robia wiele rodzajow pieczywa,
      ziarniste, na zakwasie, zytnie pytlowe itd.
      • 11.11.09, 02:20
        kumakk napisała:

        > ale tez na placu Dominikanskim, sa chyba jakies budki przy obu
        Kleparzach,
        > kiedys byl na Karmelickiej, na Placu Na Stawach. Robia wiele
        rodzajow pieczywa,
        > ziarniste, na zakwasie, zytnie pytlowe itd.
        ...
        Rzeczywiście plac przy Hali Targowej, plac Dominikański (lepiej
        zaopatrzony niz przy Hali), Dietla, Królowej Jadwigi
    • 08.11.09, 16:25
      Lea,róg Nowowiejskiej.
    • 08.11.09, 16:55
      Kupuję pieczywo tylko z tej piekarni.
      • 08.11.09, 17:24
        Najlepszy chleb to taki, który upieczemy sami. Mniam, może być nawet na drożdzach.
        • 08.11.09, 20:41
          o to to. Tylko własny wypiek!

          --
          www.WhoseLine.pl
          • 08.11.09, 20:47
            luckystrike napisał:

            > o to to. Tylko własny wypiek!
            >

            Lucky - pieczesz ?

            • 08.11.09, 20:58
              To co się nigdy nie przeje, a można zrobić własnoręcznie

              fotoforum.gazeta.pl/72,2,858,102701161.html
            • 08.11.09, 21:26
              piekę , choć ostatnio przyznaję iż idę na łatwiznę i robie z gotowych mieszanek
              "Chleb polski".
              --
              www.WhoseLine.pl
              • 08.11.09, 21:27
                ale zawsze ręcznie! ,zadnych automatów. Ręczne wyrabianie i dobry piekarnik z
                kamienną płytą :)
                --
                www.WhoseLine.pl
                • 08.11.09, 21:49
                  Oj, to mamy w kuchni domowe zapachy :) Chleb piekę bardziej dla szpanu ;) ,
                  bardziej ciasto drożdzowe wyrobię szybko, choćby z powidłami i juz jest coś
                  słodkiego. Kuchnię można polubić, jak się widzi smaczne efekty

                  wiele pysznosci życzę
    • 08.11.09, 17:40
      szukaj chleba z piekarni "Złoty kłos"
      • 08.11.09, 19:22
        Ja polecę Pochopienia z Karmelickiej, ze szczególnym uwzględnieniem
        chleba "Czarnoleskiego", na zakwasie.
        --
        Nun ist die Welt so trübe, der Weg gehüllt in Schnee...
        • 09.11.09, 21:21
          Właśnie - Czarnoleski jest pyszny :) Oni mają jeszcze piekarnię na
          Krupniczej/róg Loretańskiej
          --
          pomóż Amelce wygrać z białaczką

          [img]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/oa/sb/yc8c/w51WAmdvwJRpkjB25X.jpg[/img]
    • 09.11.09, 00:26
      W 100% popieram wypowiedzi i polecam Pawlaka i Piekarnie mojego
      Taty, Pawlak teraz otworzył punkt przy przystanku Dworzec Glówny.
      Poza tym pyszny i prawdziwy chleb piecze piekarnia taka beznazwowa z
      Krowodrzy Górki, a punkt mają przy Nowym Kleparzu, zaraz obok
      piekarni Pawlak i Cukierni Wilk. Mają rewelacyjne bułki z dynią i
      pyszny chleb razowy na zakwasie.
      • 11.11.09, 10:26
        No to chyba mówisz o piekarni Jania & Niedziela. Sama piekarnia
        znajduje się na Rusznikarskiej, za mini Tesco.
    • 09.11.09, 07:30
      Najlepszy jest na Podhalu:)
      --
      Są tacy, co lubią chodzić własnymi ścieżkami.. Są tacy, co patrzą prosto przed
      siebie... Są też tacy, co spoglądają za siebie tylko po to, by upewnić się czy
      warto dalej iść.
      • 09.11.09, 08:29
        smaczne ,tradycyjne pieczywo bez ulepszaczy, jasne i ciemne.

    • 09.11.09, 21:45
      W Lewiatanie i Polo Market jest bardzo dobry chleb Inwałdzki, taki
      duży 2 kg, ale dzielą go na części, można kupić 1/4. To jest dobry
      chleb wiejski, taki jak dawniej bywał. Warto spróbować.
    • 11.11.09, 22:23
      Piekarnia GETH
    • 17.11.09, 13:46
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.