Dodaj do ulubionych

gdzie dobry chleb, bo Awiteks zszedł na psy?

08.11.09, 13:55
Chleb jaki można dostać w Awiteksie przypomina amerykańskie gluty, skórki nie
ma, jest rzadki i nie da się go smarować bo się rozlatuje. kiedyś mieli dobry,
zbity. Teraz większość tradycyjnego pieczywa to jakieś twory bez skórki,
nadymane.
Edytor zaawansowany
  • 08.11.09, 14:06
    ale tez na placu Dominikanskim, sa chyba jakies budki przy obu Kleparzach,
    kiedys byl na Karmelickiej, na Placu Na Stawach. Robia wiele rodzajow pieczywa,
    ziarniste, na zakwasie, zytnie pytlowe itd.
  • 11.11.09, 02:20
    kumakk napisała:

    > ale tez na placu Dominikanskim, sa chyba jakies budki przy obu
    Kleparzach,
    > kiedys byl na Karmelickiej, na Placu Na Stawach. Robia wiele
    rodzajow pieczywa,
    > ziarniste, na zakwasie, zytnie pytlowe itd.
    ...
    Rzeczywiście plac przy Hali Targowej, plac Dominikański (lepiej
    zaopatrzony niz przy Hali), Dietla, Królowej Jadwigi
  • 08.11.09, 16:25
    Lea,róg Nowowiejskiej.
  • 08.11.09, 16:55
    Kupuję pieczywo tylko z tej piekarni.
  • 08.11.09, 17:24
    Najlepszy chleb to taki, który upieczemy sami. Mniam, może być nawet na drożdzach.
  • 08.11.09, 20:47
    luckystrike napisał:

    > o to to. Tylko własny wypiek!
    >

    Lucky - pieczesz ?

  • 08.11.09, 21:26
    piekę , choć ostatnio przyznaję iż idę na łatwiznę i robie z gotowych mieszanek
    "Chleb polski".
    --
    www.WhoseLine.pl
  • 08.11.09, 21:27
    ale zawsze ręcznie! ,zadnych automatów. Ręczne wyrabianie i dobry piekarnik z
    kamienną płytą :)
    --
    www.WhoseLine.pl
  • 08.11.09, 21:49
    Oj, to mamy w kuchni domowe zapachy :) Chleb piekę bardziej dla szpanu ;) ,
    bardziej ciasto drożdzowe wyrobię szybko, choćby z powidłami i juz jest coś
    słodkiego. Kuchnię można polubić, jak się widzi smaczne efekty

    wiele pysznosci życzę
  • 08.11.09, 17:40
    szukaj chleba z piekarni "Złoty kłos"
  • 08.11.09, 19:22
    Ja polecę Pochopienia z Karmelickiej, ze szczególnym uwzględnieniem
    chleba "Czarnoleskiego", na zakwasie.
    --
    Nun ist die Welt so trübe, der Weg gehüllt in Schnee...
  • 09.11.09, 21:21
    Właśnie - Czarnoleski jest pyszny :) Oni mają jeszcze piekarnię na
    Krupniczej/róg Loretańskiej
    --
    pomóż Amelce wygrać z białaczką

    [img]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/oa/sb/yc8c/w51WAmdvwJRpkjB25X.jpg[/img]
  • 09.11.09, 00:26
    W 100% popieram wypowiedzi i polecam Pawlaka i Piekarnie mojego
    Taty, Pawlak teraz otworzył punkt przy przystanku Dworzec Glówny.
    Poza tym pyszny i prawdziwy chleb piecze piekarnia taka beznazwowa z
    Krowodrzy Górki, a punkt mają przy Nowym Kleparzu, zaraz obok
    piekarni Pawlak i Cukierni Wilk. Mają rewelacyjne bułki z dynią i
    pyszny chleb razowy na zakwasie.
  • 11.11.09, 10:26
    No to chyba mówisz o piekarni Jania & Niedziela. Sama piekarnia
    znajduje się na Rusznikarskiej, za mini Tesco.
  • 09.11.09, 07:30
    Najlepszy jest na Podhalu:)
    --
    Są tacy, co lubią chodzić własnymi ścieżkami.. Są tacy, co patrzą prosto przed
    siebie... Są też tacy, co spoglądają za siebie tylko po to, by upewnić się czy
    warto dalej iść.
  • 09.11.09, 08:29
    smaczne ,tradycyjne pieczywo bez ulepszaczy, jasne i ciemne.

  • 09.11.09, 21:45
    W Lewiatanie i Polo Market jest bardzo dobry chleb Inwałdzki, taki
    duży 2 kg, ale dzielą go na części, można kupić 1/4. To jest dobry
    chleb wiejski, taki jak dawniej bywał. Warto spróbować.
  • 11.11.09, 22:23
    Piekarnia GETH
  • 17.11.09, 13:46

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.