Szukam lekarza, który zrobi mi cc. Pierwszą córkę urodziłam w 2006 przez cc. Stało się to po 18 godzinach prób sn. Większego horroru w życiu nie przeszłam. Gdy zaszłam w 2. ciążę, od początku szukałam lekarza, który zrobi cc. Chdziłam do takiego, który obiecywał cesarkę, jednak na ostatniej wizycie stwierdził, że nie widzi wskazań i zobaczy się przy porodzie.... Zanim zdążyłam jakiegoś lekarza załatwić - urodziłam w 35 tyg. Poród był błyskawiczny, zaczął się nagle, ledwo zdążyłam dojechać do szpitala. Córka z powodu tego błyskawicznego porodu urodziła się z wylewem III stopnia do mózgu. Przeszliśmy wielomiesięczną rehabilitację, wiele wizyt u neurologa no i oczywiście strachu. I dla mnie ten poród nie zakończył się dobrze, bo pękłam aż do odbytu. Poza tym (tak stwierdził ginekolog) zerwane zostały więzadła pęcherza i przez tp mam problem z trzymaniem moczu. Poza tym mam 38 lat i nie chcę się całkiem po kolejnym porodzie rozsypać. Boję się i tyle. Zaczęłam 3 ciążę prowadzić u lekarza, który mnie wkurzył, bo w 12 tygodniu pojechałam do niego pewna, że jako swojej pacjentce zrobi genetyczne, a on stwierdził, że w innym gabinecie robi. Tak więc za środową wizytę miałabym zapłacić 200 zł, a w piątek za genetyczne kolejne 200.
Uznałam to za przesadę... Zmieniłam lekarza...Kurde aż mi głupio, ale kolejny raz, czego wcześniej nie robiłam. Proszę o pomoc, może któraś z was poleci mi lekarza na priv: iwonagos@gazeta.pl
Pozdrawiam Iwona
--