Witam, czy ktoś z Was zna tego ortopedę? Jakie macie o nim zdanie?
Mąż był u niego z synem i... jestem przerażona. Dziecko ma 5 lat i prawie 9 miesięcy, było juz w sumie u 5 ortopedów (chciałam trzymać się dr. Michajłowa, ale że nie sposób sie do niego dodzwonić szukałam innych...) - i zawsze była diagnoza: koslawe stopy. A dziś dowiedzielismy się, że syn miał najprawdopodobniej dysplazje lewego stawu biodrowego (USG nie miał... ale pediatrzy - tez wielu, nigdy nie mieli zastrzeżeń do bioderek) i teraz ma jedną noge 1 cm krótszą!!! Nie wiem, co o tym mysleć. Podobno ćwiczenia moga to jeszcze skorygować (???)
Oczywiście zamierzam to skonsultować z kims innym (najlepiej z dr. Michajłowem, jesli się uda), ale na razie mam mętlik w głowie... Wiem, że zdarza się, że dysplazja nie daje jakichs powaznych objawow i bez usg lekarze moga ją przeoczyć, ale czy mozliwe, by dziecko mialo teraz noge krótszą, a NIKT wcześniej na to nie wpadł??? Syn nie utyka...
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.