> Wolontariuszem może zostać KAŻDY. Bez znaczenia jest wiek, płeć, wykształcenie
> vczy statut majątkowy. Wolontariuszy jest za mało, bo ludzie nie interesują się
> wolontariatem, a wolontariat daje fantastyczne możliwości jak DARMOWE UCZENIE
> SIĘ ZA GRANICĄ - dotyczy to szczególnie dzieci w wieku gimnazjalnym i szkół śre
> dnich ( dzięki wolontariatowi rodzina nawet za paszport dla dziecka nie płaci,
> ani za szczepionki, za nic mało tego, dziecko za granicą się uczy, poznaje obcy
> kraj i jego kulturę, dostaje kieszonkowe i uczestniczy oczywiście w pracach wo
> lontarystycznych, które są zazwyczaj związane z jego zainteresowaniami ) można
> się uczyć języków, uczestniczyć w różnych imprezach kulturalnych ( w chwili ob
> ecnej trwają szkolenia wolontariuszy na EUR 2012, wolontariusze mają zapewnione
> różnego rodzaju imprezy, wyżywienia, noclegi, przejazdy, stroje sportowe, b.
> drogie niedostępne często gadżety bardzo dobrych marek typu komórka, dobre kurt
> ki, itd itp. ) Szkolenia, treningi, warsztaty, można się rozwijać na każdej pł
> aszczyźnie ale niestety III sektor i możliwości wolontariatu są nadal słabo pro
> mwano, chociaż w tym roku sporo się dzieje bo to właśnie 2011r jest Europejskim
> Rokiem Wolontariatu. Nie wiem omnyx skąd jesteś czy z wioski czy z miasta ale
> warto poszukać czegoś dla siebie, warto

Jeżeli chcesz się wgłębić w wolonta
> riat jako taki, pisz do mnie : rozarka@o2.pl Pozdrawiam
Dobry wieczor.Przepraszam ,ze z takim opoznieniem ale namieszalo mi sie w zyciu.Sporo spraw sie skomplikowalo.Z dnia na dzien sytuacja pogorszyla sie diametranie. Pochorowaly sie dzieciaki,malo tego wlasciciel mieszkania w kturym mieszkam napomknol ,ze prawdopodobnie jego syn bedzie chcial sie wprowadzic .Bede musiala znalezc inne lokum a to nie bedzie latwe...