Gazeta.pl   Forum   eDziecko   edziecko   Pomocne emamy   Teraz wiem, że może być gorzej niż...

Teraz wiem, że może być gorzej niż u mnie...Prośba

Autor: blanus2202 08.02.12, 21:45
Witam.
Jestem typem człowieka, który często bardziej przejmuje się cudzymi problemami innych niż swoimi. Sama jestem w trudnej sytuacji, bo samotnie wychowuje dziecko- mam alimenty i zasiłek z MOPS'u. Ale jednak może być jeszcze gorzej, bo jednak MI ma kto pomóc...

Piszę z prośbą o pomoc dla mojej przyjaciółki- Julity.
Dziewczyna sama wychowuje dwójkę dzieci (2,5 roku, 9miesięcy), ponieważ ojciej dziecka trafił do więzienia. Mieszka z ojcem, który około 2tyg. temu wylądował w szpitalu. Dzis wrócił do domu, ale niestety - czuje się jakby miała 3.dziecko. Tata nie chodzi wiec trzeba wszystko przynieść, podać i pomoc. Do tego doszło kosztowne leczenie.
Jeśli chodzi o jego dochody dostaje tylko rente (od niedawna skończyła mu się kuroniówka z UP).
Jej dochody to alimenty na jedno dziecko , a z drugim jest w trakcie oczekiwania na rozprawę. Dostaje również rodzinne z MOPS'u (120zł). Zarejestrowana w UP , a sama wiem, jak trudno jest w naszym miasteczku z pracą (chociaż pewnie nawet jakby poszła gdzieś za 1000zł to trzeba jeszcze znaleźć opiekunke do dwójki dzieci i oczywiscie ojca).
Dziewczyna pyta często w Parafii o pomoc- ale niestety w naszym mieście nie prowadzą nic takiego. Ogólnie sytuacja jest bardzo nieciekawa... Jest strasznie zadłużona (zwłaszcza były to pozyczki na jedzenie, opłaty). w poniedziałek dostała pismo, że jeśli w ciągu 14dni nie ureguluje rachunków za prąd (około 450zł) to im go odetną.

Sama staram się jej pomagać jak tylko mogę, bo nawet jak dam jej synkowi pączka za 1zł widzę wielką radość. Niestety też nie mam wielkich możliwości...

Julita najbardziej potrzebuje wsparcia w postaci jedzenia, pampersów, mleka modyfikowanego dla córki. Ubrań z tego co wiem to nie brakuje, ponieważ to dostaje od znajomych. Przyda się także kazdy grosz, aby uregulować chociaż rachunki.
I chętnie skorzystam z porad gdzie jeszcze dziewczyna moze się zgłosić i o co starać, żeby jakoś polepszyć tą sytuację.

Niestety nie ma ona internetu wiec bede działać w jej imieniu poniekąd.

Bardzo proszę moderatorę o przesłanie informacji jakie dokumenty musi przedstawić, żeby potwierdzić całą ich sytuację.

Z góry dziękuję chociażby za przeczytanie tego wątku.
Pozdrawiam
--
http://www.suwaczki.com/tickers/iv09jw4zlrt21xid.png
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

SERWIS EDZIECKO.PL POLECA:

Seks w polskim wydaniu

Po ciemku, po cichu, ale... ekstra!

Pielęgnacja niemowlęcia

Czy jesteś ekspertem? Sprawdź!

Toksyczny styl rodzicielstwa?

Wszyscy popełniamy błędy, ale niektóre z nich da się wyeliminować...

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.