Gazeta.pl   Forum   eDziecko   edziecko   Pomocne emamy   do kogo powinna sie zwrócić

do kogo powinna sie zwrócić

Autor: doras2 14.02.12, 22:57
Drogie mamy,widzę,ze macie dużą wiedzę,więc mam następujące pytanie.MOja siostra jest w ciąży,bez pracy i prawa do zasiłku z UP.Mieszka z mamą,która ma około 900 zł renty i jakieś 150 zł,na lekarstwa.Po opłaceniu rachunków na ich dwie kasy jest niewiele lub wcale ( niestety ojciec dziecka,należy do tych co duzo mówią,a mało robią) ,więc siostra i mama są skazane na mamy dochody i my rodzeństwo staramy się je wspomagać.Ale wiadomo potrzeby są duże.Wysłałam więc siostrę do MOPSU w listopadzie,po wywiadzie przyznano siostrze zasiłek ( jakieś 300 zł).
W styczniu już nie dostała kasy,bo okazało się,że musi na nowy rok jeszcze raz złoźyć papiery,więc przy pomocy Pani z Mopsu,wywiadzie złożyła jei czekała na decyzję.Dziś dostała pismo !,że ma zwrócić kasę do mopsu za dwa miesiące,bo okazało się,ze na wyciągu były to 153 zł,więc przekroczyły próg i nie należy sie im ,a raczej siostrze pomoc.Moje pytanie,czy jest w stanie się gdzieś odwoływać,kto jej może pomóc, bo przecież nie ma tych 600 zł. za każdą informację będę wdzięczna.pozdrawiam Ciepło.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

SERWIS EDZIECKO.PL POLECA:

Seks w polskim wydaniu

Po ciemku, po cichu, ale... ekstra!

Pielęgnacja niemowlęcia

Czy jesteś ekspertem? Sprawdź!

Toksyczny styl rodzicielstwa?

Wszyscy popełniamy błędy, ale niektóre z nich da się wyeliminować...

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.