Dodaj do ulubionych

Kompletne menu ślubne... co wybrać???

19.01.10, 22:36
W E S E L E 2010 ( Czerwiec, Sierpień )

Koktail powitalny na tarasie

przekąski zimne roznoszone
osiem do wyboru
mozzarella z bazylią i małymi pomidorkami cherry
grilowana cukinia z czerwonym pesto i kozim serem
carpaccio z polędwicy wołowej, mus kaparowy i świeży parmezan
tatar z łososia z kremem chrzanowym na pumperniklu
wędzony pstrąg i halibut na krakersach
naleśniki sushi z warzywami i marynowanym imbirem
jaja przepiórcze z musem z papryki i anchois
ptysie z krewetkami w sosie winnym
rostbef na tostach z sosem remoulade
crostini z kaczką i żurawiną
crostini zawijane w szynkę parmeńską
befsztyk tatarski na pumperniklu
profiterolki z musem z szynki
wędzony kurczak z kremem cytrynowym na toście
szaszłyki z gorgonzolą, melonem i winogronami
melon zawijany szynką parmeńską
kruche tarty nadziewane rattatouile z wędzonym pstrągiem
grillowana cukinia nadziewana tuńczykiem

przekąski gorące roznoszone
cztery do wyboru
szaszłyki z indyka w sosie imbirowo-miodowym
wołowina na szpadkach w sosie chili
kurczak z ananasem na szpadce
suszona śliwka kalifornijska z bekonem
vol-au-vant z nadzieniem z borowików i kolendry
pierożki warzywne gotowane na parze
krewetki na szpadce ze słodką fasolką

Powitanie Młodej Pary
Wino musujące z truskawkami


Uroczysty obiad serwowany do stołu


przekąska
Talerz zimnych przekąsek;
Carpaccio z polędwicy wolowej w truflowej oliwce z oliwek
Tatar z norweskiego łososia z musem z avocado
Mozzarella z pomidorami i bazyliowym Pesto
Mieszane sałaty i zioła w dresingu domowym


zupa
jedna z dwóch do wyboru
cebulowa z grzankami serowymi
zupa warzywna z zapiekanym kozim serem i boczkiem
zupa rybna ze świeżą kolendrą
rosół z kury z makaronem domowym
krem z pomidorów z wiejską śmietaną
zupa krem z kurek z kasztanami
krem z borowików z łazankami
krem z roszponki z kwaśną śmietaną
chłodnik litewski z jajkiem i szyjkami rakowymi
chłodnik z ogórka i świeżej kolendry z paskami wędzonego łososia



dania gorące
jedno z dwóch do wyboru
karmazyn w sosie maślano-cytrynowym
łosoś z rusztu w sosie z zielonego pieprzu
sandacz w sosie śmietanowo imbirowym
mini steki z tuńczyka w sosie sezamowym
pieczony halibut z grilowanymi warzywami
pieczona kaczka z grilowanym ananasem w sosie figowym
roladki z piersi kurczaka z grzybami leśnymi
grillowana pierś kurczaka zapiekana z mozzarellą i pomidorami
kotleciki cielęce w sosie cabernet
eskalopki cielęce z szynką parmeńską w sosie rozmarynowym

polędwiczki wieprzowe z rusztu w lekkim sosie z borowików
schab ze śliwką w sosie rozmarynowym
plastry polędwicy wołowej ze smażonymi pomidorami
w sosie estragonowym
polędwica wołowa w sosie truflowym lub z czerwonego wina



BUFET
zimne przekąski
dwanaście do wyboru
cannelloni nadziewane kozim serem i suszonymi pomidorami

cannelloni nadziewane kozim serem i szpinakiem w sosie bazyliowym

mozzarella z pomidorami i pomarańczami w bazyliowym Pesto
grilowana papryka, mozzarella i avokado w oliwce ziołowej

grillowane warzywa w oliwce czosnkowej
carpaccio z dorady i łososia w cytrynowej oliwce z oliwek

carpaccio z soli i tuńczyka z marynowanym zielonym pieprzem
półmisek łososia; trzy sposoby podania
półmisek ryb wędzonych z mórz i jezior
półmisek potraw ze śledzia
faszerowany jesiotr z zestawem sosów
wędzony łosoś i halibut na sałatce ze świeżego ogórka w dresingu
imbirowym
sandacz w galarecie z owocami morza
krewetki na smażonych pomidorach w sosie imbirowym
kalmary nadziewane owocami morza
roladki z marynowanej polędwicy wołowej z grzybami moon i kiełkami

półmisek pieczonych mięs i pasztetów z bakaliami

pieczona cielęcina na musie z tuńczyka
carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami i płatkami parmezanu
carpaccio z polędwicy wołowej z rucolą
filet z kaczki i kaczka faszerowana z żurawiną
zawijane płatki piersi kaczki z sosem śliwkowym
półmisek potraw z jaj
terrina warzywna
terrina z łososia

sałaty i sałatki
sześć do wyboru
mieszane sałaty z marynowanymi gąskami i winegretem balsamino

sałata radicchio, mozzarella, melon i świeże ogórki
sałatka cezar z wędzonym pstrągiem i grzankami ziołowymi
polędwiczki kacze na mieszanych sałatach w dresingu śliwkowym
rucola, pomidory i płatki parmezanu w dresingu miodowo balsamicznym
świeże liście szpinaku z chrupkim boczkiem i sosem aioli

sałatka z melona, pomarańczy i szynki San Danielle w dresingu
cytrusowym
sałata rzymska z suszonymi pomidorami, grejpfrutem i wędzonym
łososiem
wędzona pierś kurczaka z serem kozim i szynką na mieszanych sałatach
sezonowe warzywa w sosie mer rose
sałatka grecka
sałatka jarzynowa w dresingu aioli
sałatka ziemniaczana z kruchym boczkiem
antipasti rigatoni z warzywami i tuńczykiem
antipasti farfalle z serem pleśniowym i trójkolorową papryką

sosy i dressingi
trzy do wyboru
z kolendra i czosnkiem
miodowo-musztardowy
tatziki
utarty czosnek z ziołami
cumberland
cherry brandy
ziołowo-winny
zielony curry


drugi ciepły posiłek – grill lub ciepły bufet


CIEPŁY BUFET
dwie propozycje dań z wymienionych powyżej
pieczone ziemniaki w dziewięciu ziołach
ryż z trzema curry
warzywa z wody

GRILL
skrzydełka i udka kurczaka w marynacie teriyaki
schab karkowy w ziołach
żeberka chili
kiełbaski, boczek, kaszanka
łosoś norweski w zalewie cytrynowej
warzywa w ziołach
żurek stropolski z jajkiem i kiełbasą

dodatki
ogórki, oliwki, suszone pomidory
oliwy smakowe
ziemniaki w foli
sałatka ziemniaczana z kruchym boczkiem
kukurydza z wody
cztery rodzaje pieczywa
chrzan, musztarda, sos bbq, ketchup

słodki stół
cztery do wyboru
wybór ciast i ciasteczek
półmisek deserów włoskich; tiramisu, catalana, cannoli
tort bezowy z kremem kawowym i daktylami
tary owocowe
świeże owoce
truskawki, kiwi i ananas w czekoladzie
musy; czekoladowe, waniliowe, owocowe
półmisek serów

napoje
pięć rodzajów soków
woda mineralna
sody – produkty coca-coli
kawa/herbata
Obserwuj wątek
    • monikapers Re: Kompletne menu ślubne... co wybrać??? 19.01.10, 22:52
      Ja biore:

      zimne:
      mozzarella z bazylią i małymi pomidorkami cherry
      grilowana cukinia z czerwonym pesto i kozim serem
      naleśniki sushi z warzywami i marynowanym imbirem
      ptysie z krewetkami w sosie winnym
      wędzony kurczak z kremem cytrynowym na toście
      melon zawijany szynką parmeńską
      kruche tarty nadziewane rattatouile z wędzonym pstrągiem
      szaszłyki z gorgonzolą, melonem i winogronami

      cieple:
      pierożki warzywne gotowane na parze
      krewetki na szpadce ze słodką fasolką
      suszona śliwka kalifornijska z bekonem
      vol-au-vant z nadzieniem z borowików i kolendry

      obiad:
      Carpaccio z polędwicy wolowej w truflowej oliwce z oliwek
      krem z roszponki z kwaśną śmietaną
      eskalopki cielęce z szynką parmeńską w sosie rozmarynowym

      bufet:
      cannelloni nadziewane kozim serem i suszonymi pomidorami
      krewetki na smażonych pomidorach w sosie imbirowym
      carpaccio z polędwicy wołowej z rucolą
      półmisek potraw z jaj
      terrina warzywna
      terrina z łososia


      sałata radicchio, mozzarella, melon i świeże ogórki
      rucola, pomidory i płatki parmezanu w dresingu miodowo balsamicznym
      świeże liście szpinaku z chrupkim boczkiem i sosem aioli
      sałatka z melona, pomarańczy i szynki San Danielle w dresingu cytrusowym
      wędzona pierś kurczaka z serem kozim i szynką na mieszanych sałatach
      sezonowe warzywa w sosie mer rose

      a gdzie takie swietne menu?
      kopiuje
      dziekuje








      • misself Re: Kompletne menu ślubne... co wybrać??? 19.01.10, 23:09
        Menu jest świetne! Gdzie to?

        Wybór Moniki mi się podoba z małymi wyjątkami.

        - carpaccio nie w lecie - bardziej bym stawiała na tatara z łososia, ewentualnie
        tę mozzarellę, ale wtedy trzeba by wyrzucić ją z przekąsek roznoszonych

        - chłodnik litewski jako zupa jest świetny! ale ten krem z roszponki też fajny

        - na danie główne eskalopki albo karmazyn, podobają mi się też kotleciki cielęce
        i polędwica wołowa w sosie truflowym; ale skoro mają być też wegetarianie, to
        musisz zadbać o danie całkowicie wegetariańskie (żadna z podanych propozycji nie
        jest wege)

        Popraw restauratorów, jeśli chodzi o pisownię, to jest vol-au-vEnt, a nie vAnt.
        Jak już cudują z nazwami, to niech chociaż dbają o właściwe ich zapisanie suspicious
        --
        Ja już mam swoją wizytówkę.
        A Ty?
    • tomelanka Re: Kompletne menu ślubne... co wybrać??? 19.01.10, 23:01
      przekąski zimne roznoszone
      mozzarella z bazylią i małymi pomidorkami cherry
      grilowana cukinia z czerwonym pesto i kozim serem
      tatar z łososia z kremem chrzanowym na pumperniklu
      naleśniki sushi z warzywami i marynowanym imbirem
      crostini z kaczką i żurawiną
      wędzony kurczak z kremem cytrynowym na toście
      kruche tarty nadziewane rattatouile z wędzonym pstrągiem
      grillowana cukinia nadziewana tuńczykiem

      przekąski gorące roznoszone
      szaszłyki z indyka w sosie imbirowo-miodowym
      wołowina na szpadkach w sosie chili
      vol-au-vant z nadzieniem z borowików i kolendry
      pierożki warzywne gotowane na parze


      boje sie ze ucieknie dlatego bedzie w czesciach smile
      --

      http://img.weddingcountdown.com/ticker/sbcdyyfvn54.png
      • tomelanka Re: Kompletne menu ślubne... co wybrać??? 19.01.10, 23:14
        obiad
        Tatar z norweskiego łososia z musem z avocado
        zupa krem z kurek z kasztanami
        krem z roszponki z kwaśną śmietaną
        (rozumiem ze Ty wybierasz dwie, a goscie pozniej jedna?-to samo z daniami?)
        schab ze śliwką w sosie rozmarynowym
        kotleciki cielęce w sosie cabernet

        bufet
        cannelloni nadziewane kozim serem i szpinakiem w sosie bazyliowym
        grilowana papryka, mozzarella i avokado w oliwce ziołowej
        grillowane warzywa w oliwce czosnkowej
        półmisek ryb wędzonych z mórz i jezior
        faszerowany jesiotr z zestawem sosów
        krewetki na smażonych pomidorach w sosie imbirowym
        roladki z marynowanej polędwicy wołowej z grzybami moon i kiełkami
        półmisek pieczonych mięs i pasztetów z bakaliami
        carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami i płatkami parmezanu
        filet z kaczki i kaczka faszerowana z żurawiną
        zawijane płatki piersi kaczki z sosem śliwkowym
        terrina warzywna
        terrina z łososia




        --

        http://img.weddingcountdown.com/ticker/sbcdyyfvn54.png
        • tomelanka Re: Kompletne menu ślubne... co wybrać??? 19.01.10, 23:20
          sałaty i sałatki
          mieszane sałaty z marynowanymi gąskami i winegretem balsamino
          świeże liście szpinaku z chrupkim boczkiem i sosem aioli
          sałatka z melona, pomarańczy i szynki San Danielle w dresingu
          cytrusowym wędzona pierś kurczaka z serem kozim i szynką na mieszanych sałatach
          sezonowe warzywa w sosie mer rose antipasti farfalle z serem pleśniowym i
          trójkolorową papryką

          sosy i dressingi
          miodowo-musztardowy
          tatziki
          ziołowo-winny

          grill
          skrzydełka i udka kurczaka w marynacie teriyaki
          schab karkowy w ziołach

          słodkie
          wybór ciast i ciasteczek
          półmisek deserów włoskich; tiramisu, catalana, cannoli
          tary owocowe
          świeże owoce
          --

          http://img.weddingcountdown.com/ticker/sbcdyyfvn54.png
    • zia86 Re: Kompletne menu ślubne... co wybrać??? 19.01.10, 23:15
      Dużo tego. smile Ale spróbuje pomóc.

      Przekąski zimne roznoszone
      naleśniki sushi z warzywami i marynowanym imbirem
      szaszłyki z gorgonzolą, melonem i winogronami
      grilowana cukinia z czerwonym pesto i kozim serem
      wędzony pstrąg i halibut na krakersach
      ptysie z krewetkami w sosie winnym
      rostbef na tostach z sosem remoulade
      crostini z kaczką i żurawiną
      carpaccio z polędwicy wołowej, mus kaparowy i świeży parmezan

      Przekąski gorące roznoszone
      kurczak z ananasem na szpadce
      pierożki warzywne gotowane na parze
      szaszłyki z indyka w sosie imbirowo-miodowym
      wołowina na szpadkach w sosie chili



      Zupa
      krem z pomidorów z wiejską śmietaną
      zupa krem z kurek z kasztanami

      Danie gorące
      łosoś z rusztu w sosie z zielonego pieprzu
      polędwica wołowa w sosie truflowym lub z czerwonego wina

      Bufet
      cannelloni nadziewane kozim serem i suszonymi pomidorami
      półmisek łososia; trzy sposoby podania
      półmisek pieczonych mięs i pasztetów z bakaliami
      faszerowany jesiotr z zestawem sosów
      grillowane warzywa w oliwce czosnkowej
      mozzarella z pomidorami i pomarańczami w bazyliowym Pesto
      zawijane płatki piersi kaczki z sosem śliwkowym
      kalmary nadziewane owocami morza
      carpaccio z polędwicy wołowej z rucolą
      roladki z marynowanej polędwicy wołowej z grzybami moon i kiełkami
      grilowana papryka, mozzarella i avokado w oliwce ziołowej
      filet z kaczki i kaczka faszerowana z żurawiną


      sałatka cezar z wędzonym pstrągiem i grzankami ziołowymi
      sałata radicchio, mozzarella, melon i świeże ogórki
      sałatka ziemniaczana z kruchym boczkiem
      antipasti farfalle z serem pleśniowym i trójkolorową papryką
      sałata rzymska z suszonymi pomidorami, grejpfrutem i wędzonym
      łososiem
      rucola, pomidory i płatki parmezanu w dresingu miodowo balsamicznym

      miodowo-musztardowy
      tatziki
      cherry brandy
      ziołowo-winny

      Na drugi posiłek wzięłabym grill, bo każdy znajdzie tam coś dla
      siebie. smile

      Bufet słodki
      wybór ciast i ciasteczek
      półmisek deserów włoskich; tiramisu, catalana, cannoli
      tary owocowe
      musy; czekoladowe, waniliowe, owocowe

      Starałam się wybrać tak, żeby dla każdego coś było. smile I przyłączam
      się do pytania, gdzie takie fajne menu? wink
      --
      Mój blog z pomysłami -http://slubne-inspiracje.blog.pl
    • k.l2 Re: Kompletne menu ślubne... co wybrać??? 19.01.10, 23:27
      Gapa jestem - zobaczylam mase tekstu,wiec go tylko pobieznie
      przeleciala wzrokiem wink

      Zamawiam :
      1.
      mozzarella z bazylią i małymi pomidorkami cherry
      grilowana cukinia z czerwonym pesto i kozim serem
      rostbef na tostach z sosem remoulade
      melon zawijany szynką parmeńską
      wędzony pstrąg i halibut na krakersach
      kruche tarty nadziewane ratatouille z wędzonym
      pstrągiem
      (crostini z kaczką i żurawiną
      profiterolki z musem z szynki )

      2.
      szaszłyki z indyka w sosie imbirowo-miodowym
      kurczak z ananasem na szpadce
      suszona śliwka kalifornijska z bekonem
      pierożki warzywne gotowane na parze

      Truskawke z wina bym wyjela wink


      3.

      (nie rozumiem ile zup?)
      rosół z kury z makaronem domowym
      chłodnik litewski z jajkiem i szyjkami rakowymi
      ew.krem z pomidorów z wiejską śmietaną

      4.
      łosoś z rusztu w sosie z zielonego pieprzu
      polędwiczki wieprzowe z rusztu w lekkim sosie z borowików
      pieczona kaczka z grilowanym ananasem w sosie figowym

      5.

      grilowana papryka, mozzarella i avokado w oliwce ziołowej
      grillowane warzywa w oliwce czosnkowej
      półmisek łososia; trzy sposoby podania
      półmisek ryb wędzonych z mórz i jezior
      półmisek potraw ze śledzia
      wędzony łosoś i halibut na sałatce ze świeżego ogórka w dresingu
      imbirowym
      roladki z marynowanej polędwicy wołowej z grzybami moon i kiełkami

      6.
      filet z kaczki i kaczka faszerowana z żurawiną
      terrina z łososia

      7.
      sałata radicchio, mozzarella, melon i świeże ogórki
      sałata rzymska z suszonymi pomidorami, grejpfrutem i wędzonym
      łososiem
      sałatka jarzynowa w dresingu aioli (ciekawa jestem efektu..)
      sałatka ziemniaczana z kruchym boczkiem
      antipasti rigatoni z warzywami i tuńczykiem

      8.

      miodowo-musztardowy
      tatziki
      utarty czosnek z ziołami

      Oj.. nie dam rady teraz wiecej...

    • justynaaaa2 Re: Kompletne menu ślubne... co wybrać??? 20.01.10, 00:24
      ehhhh zazdroszczę ci tej villi foksal jak cholera wink
      ja już też w myślach menu komponowałam - jest absolutnie boskie smile
      nas niestety trochę zabiła cena tongue_out choć może jeszcze by się dało ją przełknąć
      ale po dłuższym zastanowieniu (i kilku opiniach) uznaliśmy, że lepszym miejscem
      na nasze wesele będzie miejsce trochę mniej hmmm wymagające/onieśmielające
      (brakuje mi słowa big_grin) aczkolwiek niemniej eleganckie wink
      mam nadzieję, że nie będę żałować tej zmiany tongue_out

      --
      florystyka ślubna
      Zapraszamy na sabat smile
      strefa ślubna
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka