Dodaj do ulubionych

menu weselne

16.05.06, 09:52
pewnie juz sie przewijało, ale wpisujcie swoje menu weselne. Nie chodzi mi o
dania cieple, ale o tzw duperelesmile
jakies galaretki, kabanoski itpsmile
dzis ide ustalac i nie wiem czego moge chciecsmile
--
Ciemna Nocka

***
Obserwuj wątek
    • roymiro1 Re: menu weselne 16.05.06, 10:02
      pasztet z pieca z żurawiną
      sałatka capreze z mozarellą i pomidorami
      sałatka makaronowa z kurczakiem wędzonym
      brokuła i kalafior w cieście piwnym z sosem jogurtowym
      roladki naleśnikowe z łososiem i sosem musztardowym
      deski wiejskich mięs – pieczony schab, karkówka, boczek
      warzywa i pikle
      sałatka grecka z serem feta

      to mój zestaw - nie ma galaretek, ponieważ stwierdziłam z kucharzem, że mogą
      popłynąć...
      --
      Wielki Dzień
      • nocai Re: menu weselne 16.05.06, 16:41
        zupa krem z borowików
        brokuły pod kołderką beszamelową
        koktajl krewetkowy
        paluszki krabowe panierowane
        naleśniki ze szpinakiem
        pieczony schab ze śliwką
        pieczona karkówka

    • kiwigirl Re: menu weselne 17.05.06, 15:59
      Przystawki na stoły
      Półmiski wędlin i mięs pieczonych
      Miêsa pieczone, podane w galarecie / indyk w maladze, schab z chrzanem, kurczak
      faszerowany serem/
      Pomidorki nadziewane szynką i serem
      Pasztet z dziczyzny - własny wypiek
      Caprese
      Dodatki:
      masło, marynaty, warzywa, dipy do mięs

      Stół szwedzki - deserowy /wystawiony po ciepłym bufecie obiadowym /
      babeczki owocowe
      miniaturki torcików
      szarlotka lub inne ciasta
      + Patery z owocami

      Szwedzki stół – przystawki / wystawiony ok. godz. 22:00

      Przystawki zimne:
      sałatki: grecka, czosnkowa z serem, meksykańska, brokułowa z łososiem wedzonym,
      curry z kurczakiem, tuńczykowa (7 sałatek)
      deska serów
      jajka faszerowane pieczarkami, jajka z pastami serowymi, jajka z pastami
      rybnymi, jajka w majonezie
      łosoś faszerowany – podany w całoœci na postumencie z ryżu (ale w porcjach)
      łosoś marynowany z kaparami i zielonym pieprzem
      śledź pod pierzynką

      Dodatki: pieczywo, masło, warzywa, marynaty, dipy do przystawek

      Przystawki gorące:
      o 23:00 empanadillas /hiszpańskie pierożki z tuñczykiem, borowikami, łososiem i
      szpinakiem/
      ok 2 nad ranem: Barszcz czerwony z pasztecikiem
      • chihuahuaa Re: menu weselne 17.05.06, 22:27
        My nie mamy wesela tylko przyjęcie wiec bedzie skromniej:
        Przystawki w stole
        Wiejska szynka podana na ciepło ze świeżo tartym chrzanem
        Tatar z łososia z kolendrą i sokiem z limonek
        Deska rozmaitości (pieczyste z sarny, pasztety, kabanosy, kiełbasa
        myśliwska, pieczony boczek oraz marynaty)
        Sałata „Avignion” z oliwkami i grzanką z kozim serem
        Zupy
        Rosół z bażanta z pierożkami z Foie Gras
        Danie główne
        Łosoś pieczony na grubej soli z napoleonką z cukini
        Lub
        Polędwiczki cielęce z sosem Calvados i puree z zielonego groszku
        pozdrawiam serdecznie
    • mala_kasia1 Re: menu weselne 17.05.06, 19:16
      Moje menu:
      Dania zimne na stołach

      Zakąski:
      Szynka podkomorzego z puszystym chrzanem
      Pasztet domowego wyrobu z grzybami i świeżym rozmarynem
      Wędzona pierś kurczaka z sosem żurawinowym i skórką pomarańczową
      Kaczka faszerowana morelą i orzeszkami pistacjowymi
      Pieczone polędwiczki wieprzowe, marynowane w świeżych ziołach
      Łosoś marynowany w trawie cytrynowej z dodatkiem białego wina i świeżych ziół
      Carpaccio z wędzonego tuńczyka, podawane z sosem z limonek i świeżą kolendrą
      Koreczki śledziowe nadziewane śliwką kalifornijską

      Sałatki
      Sałatka jarzynowa przygotowywana z jabłkiem i lekkim sosem majonezowym
      Sałatka grzybowa aromatyzowana świeżymi ziołami i oliwą z oliwek
      Sałatka z świeżych warzyw z serem feta, oliwkami i pachnącym, świeżym oregano
      Wybór świeżego pieczywa z masłem ziołowym

      Dania podawane przez kelnerów

      Na początek
      Cielęcina z pieczarkami w sosie z białego wina z szałwią
      Pieczona kaczka marynowana w miodzie, podawana z pieczonym jabłkiem,
      kopytkami i sosem z pomarańczy
      Deser
      Gruszka gotowana w czerwonym winie, nadziewana bakaliami i podawana z sosem
      śliwkowym,
      przyprawiona rozmarynem
      Na pożegnanie
      Żurek z białą kiełbasą


          • kiwigirl Re: menu weselne 18.05.06, 11:21
            i swoją drogą to nie widze w tym menu nic nadzwczajnego, co by sugerowało jakąś
            "burzujskość" i komentarz o potrawach szparagowo-krewetkowych" smile

            my wśród dań tzw. głównych czyli ciepłych obiadowych których nie wypisywałam bo
            nie o tym jest wątek mielismy paelle, paste włoską, w przystawkah caprese a na
            desce serów najdziwniejsze sery pleśniowe itp i tez ne sądze aby to były
            wynalazki, teraz coraz więcej potraw zaranicznych kuhni przenika do nas, mamy
            coraz wiecej restauracji "obcych" wiec to chyba już nei powinno dziwić.

            skoro szparagi są w pęczkach po 4-5pln w zieleniakach i supermarketach a
            krewetki i świerze i mrożone można w większości sklepow kupić, i leżą sopbie -
            bynajmniej bez własnego ochroniarza tam gdzie i paluszki rybne... to chyba już
            nie jest towar "luksusowy" smile
    • anksma Re: menu weselne 17.05.06, 22:12
      A to moje menusmile

      Dania gorące:
      1.Rosół z kołdunami
      2.Zupa gulasz
      3.Żur staropolski
      4.filet de volty z kurczaka-ziemniaki,zestaw surówek
      5.schab faszerowany pieczarkami
      6.karczek z pieczarkami

      Przystawki:
      1.śledź pożydowsku
      2.śledź w sałatce
      3.schab w galarecie
      4.schab po warszawsku
      5.galaretka drobiowa
      6.pomidory z mozarellą
      7.łosoś z melonem
      8.szynka nadziewana sosem brzoskwiniowo chrzanowym
      9.pieczarki faszerowane
      10.sałatka z szynka,papryką i serem
      11.sałatka z kurczaka wędz.(seler nać.ananas)
      12.sałatka z tuńczyka
      13.sałatka 7 warstwowa
      14.sałatka śródziemnomorska
      15.półmisek wędlin pieczonych i szlacheckich
      16.jajka faszerowane
      17.owoce
      18.lody
      Marynaty:
      1.pieczarki
      2.śliwki
      3.papryka
      4.ogórek
    • langolier_maximus Re: menu weselne 17.05.06, 22:24
      polmisek mies pieczonych (4 rodzaje)z sosem zurawinowym, salatka morska z
      lososiem, salatka grecka, zawijasy ze szpinaku i kawioru, marynaty z warzyw,
      deska serow, dipy, 3 rodzaje sledzi, tatar, papryka nadziewana serem z miesem i
      warzywami, polmiesk mies z grilla na cieplo plus ziemniaczki pieczone i ryz z
      warzywami oraz bufet salatkowy, zurek i grzybowa do wyboru, ciasta i lody i
      mmmorze wodki wink
      • marvel_maid Re: menu weselne 18.05.06, 16:00
        -plastry bakłażana i cukinii, pomidora i ziemniaka, zapiekane z serami
        mozarellą i fetą w sosie pomidorowym z dodatkiem ziół

        -warzywa pieczone na sposób hiszpański, skropione sosem balsamicznym, z
        pomidorem, czosnkiem i aksamitnym hummusem

        -duszone warzywa (bakłażan, cukinia, pomidor, czosnek) z dodatkiem jogurtu,
        smacznie ułożone na kartofelkach podsmażanych z kuminem rzymskim

        -gorące plastry aksamitnego koziego sera camembert, przekładane cukinią i
        bakłażanem, w czułych objęciach liści sałaty

        -makaron tagliatelle w sosie kremowo-szpinakowym, z dodatkiem pieczarek,
        świeżych pomidorów i orzeszków piniowych











Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka