Dodaj do ulubionych

przyjęcie na 80 os - sala w Wawie lub okolicach

26.05.06, 08:58
WItam wszystkich!
Czy ktoś może coś polecić, żeby było elegancko, w przywoitej cenie, i żeby
ludzie nie wyszli głodni? MOże ktoś urządzał przyjęcie weselne w Pałacyku w
Teresinie lub innym obiekcie na trasie WArszawa - SOchaczew, który jest
naprawdę godny polecenia. Miałam już kilka swoich typów, ale znalazłam różne
opinie na temat wybranych przeze mnie sal i trochę się podłamałam, bo nie mam
jak tego sprawdzić.
Obserwuj wątek
    • kiwigirl Re: przyjęcie na 80 os - sala w Wawie lub okolica 26.05.06, 12:43
      ja polecam "naszą" - El Corazon ma super salę bankietową. jedzenie rewelacja i
      tyle ze nie sposób przejeść. poszperaj na forum wklejałam gdzieś zdjecia sali.

      my menu ustaliliśy za 130pln/os i byliśmy i my i goście bardzo zadowoleni i z
      obsługi i z jedzonka. Sala ładna, praktycznie nie potrzebuje dekoracji. miejsca
      badzo dużo, na 80 osób praktycznie wolna połowa sali na parkiet smile fajne lustra
      na ścianie odbijaja światła djów.

      menu nasze:
      my mieliśmy w formie bufetu
      (Impreza wieczorna, od około 19:00-19:30)

      1. Przystawki na stoły /od początku/:
      Półmiski wêdlin i miês pieczonych /własny wypiek/
      Miêsa pieczone, podane w galarecie / indyk w maladze, schab z chrzanem, kurczak
      faszerowany serem/
      Pomidorki nadziewane szynką i serem
      Pasztet z dziczyzny - wウasny wypiek
      Caprese
      Dodatki: masło, marynaty, warzywa, dipy do miês

      2. Szwedzki stół – dania gorące /wystawiony o godz.20:00/
      Paella wegetariañska i pasta włoska
      Cielêcina z borowikami
      Polêdwiczki wieprzowe w sosie koperkowym
      Zupa kataloñska
      Ziemniaki pieczone
      Surówki – 2 rodzaje

      3. Stół szwedzki - deserowy /wystawiony po ciepłym bufecie czyli ok
      godz.21:00-21:30/:
      babeczki owocowe
      miniaturki torcików
      szarlotka lub inne ciasta
      + Patery z owocami

      4. Szwedzki stółウ – przystawki / wystawiony ok. godz. 22:00
      Przystawki zimne::
      saウatka grecka, czosnkowa z serem, meksykañska, brokułowa z łososiem wêdzonym,
      curry z kurczakiem, tuñczykowa (7 sałatek)
      deska serów
      jajka faszerowane pieczarkami, jajka z pastami serowymi, jajka z pastami
      rybnymi, jajka w majonezie
      łosoś faszerowany – podany w całości na postumencie z ryżu
      łosoś marynowany z kaparami i zielonym pieprzem
      śledź pod pierzynką
      Dodatki: pieczywo, masło, warzywa , marynaty, dipy

      Przystawki gorące:
      o 23:00
      empanadillas /hiszpañskie pierożki z tuñczykiem, borowikami, łososiem i szpinakiem/
      ok 2 nad ranem:
      Barszcz czerwony z pasztecikiem

      5.Napoje gorące / kawa, herbata/ - bez ograniczeñ
      6.Napoje zimne / pepsi, 7up, mirinda, soki owocowe, woda mineralna/ - bez
      ograniczeñ
      7.Wino musujące na powitanie.

      tort zamawialiśmy sami, ale można zamówić przez restaurację wtedy cena rośnie o
      10pln/os. oraz alkohol nasz, korkowe 500pln.

      "po drodze" jeszcze mysleliśmy nad menu mieszanym, troche serwowanym trochę
      bufetowym, też obliczonym za 130pln:

      1.Szwedzki stół – przystawki zimne :
      sałatka grecka, czosnkowa z serem, meksykańska, brokułowa z łososiem wędzonym,
      curry z kurczakiem, tuńczykowa
      deska serów
      jajka faszerowane pieczarkami, jajka z pastami serowymi, jajka z pastami
      rybnymi, jajka w majonezie
      łosoś marynowany z kaparami i zielonym pieprzem
      śledź pod pierzynką
      Półmiski wędlin i mięs pieczonych /własny wypiek/
      Mięsa pieczone, podane w galarecie / indyk w maladze, schab z chrzanem, kurczak
      faszerowany serem/
      Pomidorki nadziewane szynką i serem
      Pasztet z dziczyzny - własny wypiek
      Caprese
      Dodatki: pieczywo masło warzywa marynaty dipy do mięs i przystawek

      2. przekąski gorące /wystawione na szwedzki stół o godz.23.00 :
      empanadillas /hiszpańskie pierożki z tuńczykiem, borowikami, łososiem i szpinakiem/
      plus jeszcze coś drobnego, np. na ciepło warzywa faszerowane (papryki, pomidory,
      bakłażany czy cukinie) lub coś w stylu tortilli/mini buritos albo spring-rolls

      3. Stół szwedzki - deserowy /wystawiony po obiedzie (czyli ok 20:00)
      babeczki owocowe miniaturki torcików szarlotka lub inne ciasta patera z owocami

      4. Dania gorące podawane do stołu /2 zupy, 1 danie główne/:
      godz.19.00 – Zupa katalońska, cielęcina z borowikami, ziemniaki pieczone, surówka
      godz. 02.00 - Barszcz czerwony z pasztecikiem,

      6. Napoje gorące / kawa, herbata/ - bez ograniczeń
      7. Napoje zimne / pepsi, 7up, mirinda, soki owocowe, woda mineralna/ - bez
      ograniczeń
      8. Wino musujące na powitanie

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka