Dodaj do ulubionych

Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze...

29.03.07, 01:13
Za tydzien bedziemy ustalali menu i potrzebuje pomyslow... smile I licze na Wasza
pomoc. Dziekuje
Obserwuj wątek
    • adrianna79 Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 01:21
      Na przywitanie: lampka szampana dla gości i państwa młodych, chleb i sól

      Przystawka
      Carpaccio lub żabie udka
      Pierwsze danie gorące
      Rosół ( z kołdunami lub z makaronem ) lub zupa krem
      Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych
      Kotlet de Volaille lub pierś drobiowa z brzoskwinią
      Schab „sztygar” lub zrazy zawijane
      Sola na brokułach lub łosoś z grilla
      Ziemniaki z wody
      Ziemniaki pieczone
      Kluski śląskie
      Mizeria
      Surówka z kapusty pekińskiej
      Ogórek małosolny lub kapusta zasmażana
      Deser: Tiramisu, szarlotka lub puchar owocowy
      Dania na zimno
      Półmiski wędlin i mięs pieczonych + różności
      Półmiski drobiowe z dipem : skrzydełka, paluszki, roladki ze szpinakiem
      Łosoś
      Ryba po grecku
      Koreczki śledziowe w oleju i śmietanie
      Biała kiełbasa pieczona z cebulką
      Szynka ze szparagami w auszpiku
      Melon w szynce
      Deski serów
      Sałatka z owoców morza
      Pikle warzywne
      Sałatka grecka
      Sałatka cezara
      Warzywa gotowane z dipami
      Pieczywo, masło
      Owoce
      Tort weselny piętrowy
      Ciasta domowe 3 rodzaje
      Drugie danie gorące
      Zupa gulaszowa węgierska lub gołąbki w sosie ( pomidorowy /
      pieczarkowy )
      Trzecie danie gorące
      Barszcz z krokietem lub flaczki
      Zamiast trzeciego dania bedzie grill okolo 22.
      milego degustowania!
      --
      mój suwaczek

      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44777&w=53480297&a=53480297
    • inkageo Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 09:26
      Raczej przeciętne to nasze menu, ale to dlatego, że hotel podniósł ceny i
      szaleć nie możemy..

      Przystawka nie wybrana.
      ZUPY
      Śmietankowa zupa z pieczarek, krem z brokuł lub inna 250ml
      DANIA GŁÓWNE
      Zrazy zawijane wołowe 140g
      Schab faszerowany pieczarkami 180g
      Szaszłyki 140g
      Podudzia z kaczki 140g
      DODATKI
      Ziemniaki puree 200g
      Kluski śląskie 200g
      Ryż pilaf 150g
      SOSY
      Sos borowikowy 80g
      Sos z korniszonów 80g
      Sos pieczeniowy 50g
      SURÓWKI
      Bukiet surówek sezonowych 150g
      Sałata lodowa z sosem winegret 100g
      Warzywa na parze 100g
      DESER
      Owocowa sałatka z gałką lodów lub Panna Cotta
      ZIMNE PRZEKĄSKI
      PLATER MIĘS PIECZONYCH
      - Schab ze śliwką lub morelą
      - Rolada z karczku wieprzowego
      - Zawijaniec z piersi indyka
      Rożki z szynki z musem chrzanowym
      „Zimne nóżki” Tymbaliki
      Galantyna z kurczaka
      Jaja faszerowane
      Jaja z kawiorem
      Szczupak faszerowany
      Deska serów
      Śledź w śmietanie
      Marynaty mix /papryka, pieczarki, ogórki i inne/
      Świeże pomidory, ogórki
      Pieczywo, Masło
      SAŁATKI
      Grecka
      Nicejska z Tuńczykiem
      Pikantna meksykańska
      DANIA GORĄCE
      Bogracz z kluseczkami
      Barszcz z pasztecikiem lub z krokietem
      Bigos „kwaszony” z białą kiełbasą
      Szynka Wieprzowa
      NAPOJE
      Sok owocowy 200ml
      Woda mineralna 200ml
      Kawa 190ml
      Herbata 190ml
      Wino musujące

      --
      Zapraszam na forum Ślub i Wesele - Wrocław
    • postka Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 10:19
      Wklejam cale dostepne menu - jeszcze sie nie zdecydowalismy co wybierzemy, ale
      mysle ze inspiracji sporo mozna znalezcsmile)

      przekąski zimne roznoszone

      osiem do wyboru

      - mozzarella z bazylią i małymi pomidorkami cherry
      - grilowana cukinia z czerwonym pesto i kozim serem
      - carpaccio z jelenia, mus kaparowy i świeży parmezan
      - tatar z łososia z kremem chrzanowym na pumperniklu
      - wędzony pstrąg i halibut na krakersach
      - naleśniki sushi z warzywami i marynowanym imbirem
      - jaja przepiórcze z musem z papryki i anchois
      - ptysie z krewetkami w sosie winnym
      - rostbef na tostach z sosem remoulade
      - crostini z kaczką i żurawiną
      - crostini zawijane w szynkę parmeńską
      - befsztyk tatarski na pumperniklu
      - profiterolki z musem z szynki
      - wędzony kurczak z kremem cytrynowym na toście
      - szaszłyki z gorgonzolą, melonem i winogronami
      - melon zawijany szynką parmeńską
      - kruche tarty nadziewane rattatouile z wędzonym pstrągiem
      - grillowana cukinia nadziewana tuńczykiem

      przekąski gorące roznoszone

      cztery do wyboru

      - szaszłyki z indyka w sosie imbirowo-miodowym
      - wołowina na szpadkach w sosie chili
      - kurczak z ananasem na szpadce
      - suszona śliwka kalifornijska z bekonem
      - vol-au-vant z nadzieniem z borowików i kolendry
      - pierożki warzywne gotowane na parze

      BUFET

      zimne przekąski
      dwanaście do wyboru

      - cannelloni nadziewane kozim serem i suszonymi pomidorami
      - cannelloni nadziewane kozim serem i szpinakiem w sosie bazyliowym
      - mozzarella z pomidorami i pomarańczami w bazyliowym pesto
      - grilowana papryka, mozzarella i avokado w oliwce ziołowej
      - grillowane warzywa w oliwce czosnkowej
      - carpaccio z dorady i łososia w cytrynowej oliwce z oliwek
      - carpaccio z soli i tuńczyka z marynowanym zielonym pieprzem
      - półmisek łososia; trzy sposoby podania
      - półmisek ryb wędzonych z mórz i jezior
      - półmisek potraw ze śledzia
      - karp po żydowsku w galarecie
      - wędzony łosoś i halibut na sałatce ze świeżego ogórka w dresingu imbirowym
      - sandacz w galarecie z owocami morza
      - kalmary nadziewane owocami morza
      - roladki z marynowanej polędwicy wołowej z grzybami moon i kiełkami
      - półmisek pieczonych, soczystych wędlin i suchych kiełbas
      - półmisek pieczonych mięs i pasztetów z bakaliami
      - pieczona cielęcina na musie z tuńczyka
      - carpaccio z jelenia z kaparami i płatkami parmezanu w truflowej oliwce
      - filet z kaczki i kaczka faszerowana z żurawiną
      - zawijane płatki piersi kaczki z sosem śliwkowym
      - półmisek potraw z jaj
      - terrina warzywna
      - terrina z łososia

      sałaty i sałatki

      sześć do wyboru
      - mieszane sałaty z marynowanymi gąskami i winegretem balsamino
      - sałata radicchio, mozzarella, melon i świeże ogórki
      - sałatka cezar z wędzonym pstrągiem i grzankami ziołowymi
      - polędwiczki kacze na mieszanych sałatach w dresingu śliwkowym
      - rucola, pomidory i płatki parmezanu w dresingu miodowo balsamicznym
      - świeże liście szpinaku z chrupkim boczkiem i sosem aioli
      - sałatka z melona, pomarańczy i szynki San Danielle w dresingu cytrusowym
      - sałata rzymska z suszonymi pomidorami, grejpfrutem i wędzonym łososiem
      - wędzona pierś kurczaka z serem kozim i szynką na mieszanych sałatach
      - sezonowe warzywa w sosie mer rose
      - sałatka meksykańska z czerwoną fasolką i świeżą kolendrą
      - sałatka grecka
      - sałatka jarzynowa w dresingu aioli
      - sałatka ziemniaczana z kruchym boczkiem
      - antipasti rigatoni z warzywami i tuńczykiem
      - antipasti farfalle z serem pleśniowym i trójkolorową papryką

      zupa

      jedna z dwóch do wyboru

      - żurek staropolski
      - cebulowa z grzankami serowymi
      - zupa warzywna z zapiekanym kozim serem i boczkiem
      - barszcz czerwony z pasztecikiem
      - rosół z kury z makaronem domowym
      - krem z pomidorów z wiejską śmietaną
      - zupa krem z kurek z kasztanami
      - krem z borowików
      - chłodnik litewski z jakiem i szyjkami rakowymi
      - chłodnik z ogórka i świeżej kolendry z paskami wędzonego łososia

      dania gorące

      jedno z dwóch do wyboru
      - karmazyn w sosie maślano-cytrynowym
      - łosoś z rusztu w sosie z zielonego pieprzu
      - roladki z pangi w sosie kaparowym
      - roladki z soli i łososia z listkiem szpinaku w sosie szafranowym
      - sandacz w sosie śmietanowo imbirowym
      - pieczona kaczka z jabłkami w sosie wiśniowym
      - pierś indyka w sosie cumberland
      - grillowana pierś kurczaka zapiekana z mozzarellą i pomidorami
      - kotleciki cielęce w sosie cabernet
      - eskalopki cielęce z szynką parmeńską w sosie rozmarynowym
      - polędwiczki wieprzowe z rusztu w lekkim sosie z borowików
      - schab ze śliwką w sosie rozmarynowym
      - plastry polędwicy wołowej ze smażonymi pomidorami w sosie estragonowym
      - polędwica wołowa w sosie z zielonego pieprzu


      drugi ciepły posiłek – grill lub ciepły bufet
      CIEPŁY BUFET

      - dwie propozycje dań z wymienionych powyżej
      - pieczone ziemniaki w dziewięciu ziołach
      - ryż z trzema curry
      - warzywa z wody

      dodatki

      - ogórki, oliwki, suszone pomidory
      - oliwy smakowe
      - ziemniaki w foli
      - sałatka ziemniaczana z kruchym boczkiem
      - kukurydza z wody
      - cztery rodzaje pieczywa
      - chrzan, musztarda, sos bbq, ketchup

      słodki stół

      trzy do wyboru
      - wybór ciasteczek i ciast
      - półmisek deserów włoskich; tiramisu, catalana, cannoli
      - świeże owoce
      - truskawki w czekoladzie
      - suszone owoce w sosie amaretto
      - musy; czekoladowe, waniliowe, owocowe
      - półmisek serów
      --
      mój suwaczek
    • kasia_niemcy Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 10:20

      Danie 1:
      Rosół drobiowy z makaronem

      Danie 2:
      De Volaille 75%
      Schab po staropolsku 75%
      Gordon Blue 30%
      Karkówka nadziewana śliwkami 30%
      Uda z kurczaka 30%
      Zrazy zawijane Belweder 30%
      Smażone pieczarki

      Sosy: ciemny pieczeniowy
      Myśliwski

      Ziemniaki z wody, ziemniaki zapiekane, frytki

      Surówki:
      Brokuły z wody
      Marchewka z wody
      Buraczki
      Biała kapusta
      Z kapusty pekińskiej


      Kompotu nie!!!

      Zimna Płyta:
      Rolada szynkowa w galarecie
      Karkówka faszerowana papryką
      Jajo w sosie tatarskim ( ale nie za dużo )
      Ozory w galaretce
      Śledź w oleju, śledź babuni
      Pstrąg faszerowany w galarecie ( + sandacz? )
      Wachlarz mięs
      Sałatka jarzynowa, z tuńczykiem, grecka z serem Feta,
      hawajska z
      Ananasem i kurczakiem
      Pieczywo ( bez masła )



      Dania gorące:
      Barszcz czerwony z pasztecikami
      Flaczki wołowe + bułka paryska
      Pierś drobiowa z sezamem i migdałami
      Zupa królewska ( 1 garnek dla młodej pary)
      Szaszłyk z pieczarkami
      Kuleczki drobiowe panierowane

      Kawa, herbata bez ograniczeń



      Poprawiny


      Danie 1:
      Żurek śląski z białą kiełbasą i jajkami

      Danie 2:
      Kotlet Gordon Blue
      Ziemniaki z wody
      Surówka

      Pozostałe przekąski, Pieczywoi masło, kawa i herbata bez ograniczeń











    • mala831 Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 11:04
      Wino musujące na powitanie, chleb i sól

      Zupy:
      1Rosół z makaronem
      Danie główne
      1Filet z kurczaka nadziewany pieczarkami
      2Rolady wieprzowe duszone w sosie własnym
      3Pieczeń z cielęciny z grzybami leśnymi
      4Kotlet po szwajcarsku z serem i szynką
      Dodatki skrobiowe
      1Kluski śląskie
      2Ziemniaki
      3Surówki 4 rodzaje (mizeria, buraczki z cebulką, marchewka z jabłkiem,
      surówka z młodej kapusty z marchewką)
      Deser
      1Lody z polewą i owocami
      Zimna płyta
      1Mięsa pieczone
      2Roladki z mięs mieszanych
      3Galantyny z kurczaka i kaczki
      4Schab ze śliwkami i morelami w galarecie
      5Śledź w oleju i śmietanie
      6Ryba po grecku
      7Boczek faszerowany pieczony
      8Galareta staropolska z nóżek
      9Wędliny i sery podawane na platerach
      10Sałatka jarzynowa z jajkiem garnirowanym
      11Sałatka grecka
      12Sałatka z kurczaka i owoców (bez majonezu)
      Dania gorące
      1Barszcz z krokietem
      2Udziec wieprzowy pieczony podawany w całości
      3Gulasz cygański

      Tort z bitej śmietany
      Owoce
      Kawa, herbata


      Poprawiny

      Żurek z jajkiem i kiełbasą, szaszłyki drobiowe i wieprzowe, golonka peklowana,
      kiełbaski, kaszanka, karczek, sałatki sezonowe, grilowane warzywa, ziemniaki
      pieczone, pieczywo
      • monia19801 Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 15:24
        u nas jest tak!
        Obiad :

        Bulion drobiowy z makaronem z ciasta naleśnikowego z warzywami

        Ziemniaki, kluseczki, frytki

        Schab po zbójnicku z grilowanym plastrem bekonu
        Panierowany filet z kurczaka nadziewany ziołowym masłem
        Roladka wołowa w ciemnym pieczeniowym sosie
        Frykadelki w ziołowym sosie

        Bukiet surówek

        Torcik lodowy z musem malinowym

        Przekąski:

        Deska pieczonych mięs ( schab. Karczek, boczek, szynka)
        Mozarella z pomidorami i bazylią
        Roladka ze sledzia i wędzonego łososia z sosem miodowo-musztardowym
        Sledź w oleju z krążkami czerwonej cebuli / rolada ze sledzia nadziewanego
        wędzonym łososiem z sosem musztardowo-miodowym
        Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i pieczonym bekonem/ trio zielonych sałat
        ze świeżymi warzywami i sosem czosnkowym
        Sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem
        Pasztet z kurczaka w sosie żurawinowym/ Pieczeń rzymska w sosie chrzanowym
        Ryba w galarecie / jaja nadziewane pastą z tuńczyka


        Danie ciepłe:
        Zupa gulaszowa
        Bigos / gołąbki mięsne z sosem pomidorowym i warzywne z sosem pieczarkowym
        Barszcz czerwony z pasztecikiem


        - powitanie chlebem i solą
        - lampka szampana w czasie toastu
        - 250 gram wódki Pan Tadeusz
        - napoje bezalkoholowe: 1 l napojów - woda, sok
        kawa, herbata

        - dekoracja stołów: świece , kwiaty, serwetki, ozdobne obrusy
        ( w wybranym przez państwa kolorze)
        - wynajem sali
        - obsługa kelnerska


        poprawiny

        bufet z zimnymi i gorącymi daniami, które zostały z pierwszego dnia

        poza tym
        żurek z białą kiełbasą
        duet pierogów ze skwareczkami
        peklowany karczek z sosem grzybowym
        ziemniaki zapiekane z cebulką i boczkiem


        w cenę zestawu nie wliczono orkiestry, ciasta , owoców
    • globetrotter-ka Dziekuje Wam za udzial :) 29.03.07, 11:17
      Bylo nam trudno, bowiem miejsce w ktorym wyprawiamy wesele nie mialo gotowego
      menu, wszystko bylo do uzgodnienia.

      A co myslicie o pstragu w calosci? Pieczonego na grillu z maslem czosnkowym??
      Za duza papranina, co?
          • lacitadelle Re: Dziekuje Wam za udzial :) 29.03.07, 11:40
            skoro macie dostęp do takich rarytasów, to może warto jednak zaszaleć - a może
            spróbujesz się jakoś zorientować, co na ten pomysł powie przynajmniej część
            gości (oczywiście zależy, ilu ich będzie i jaki masz z nimi kontakt)?
            • monitchka1 Re: Dziekuje Wam za udzial :) 29.03.07, 13:38
              Mam do wyboru 3 propozycje, mogę je oczywiście modyfikować.
              PROPOZYCJA I
              Powitanie gości weselnych lampką wina musującego – gratis od Pałacu
              Obiad – 165,00 zł/os
              Terina z pulardy
              Rosół z makaronem
              Zawijas z polędwiczki wieprzowej faszerowany leśnymi grzybami podawany
              z sosem pietruszkowym i plackami z tartych ziemniaków
              Szarlotka z bitą śmietaną
              Zimne przekąski – stół szwedzki
              Schab z pieczarkowym farszem
              Karczek pieczony w ziołach
              Pieczony filet z indyka marynowany w zalewie sojowo – imbirowej 50%
              porcji
              Sałatka z pieczarek, żółtego sera i czosnku 50% porcji
              Sałatka z indykiem i żółtym serem 50% porcji
              Sałatka grecka 50% porcji
              Sałatka jarzynowa 50% porcji
              Śledź w jabłku i śmietanie
              Galaretka z kurczaka
              Ozorki w galarecie sherry
              Sosy i pikle do mięs
              Owoce sezonowe
              Makowiec, sernik wiedeński, placek ucierany z owocami po 50% porcji.
              Pieczywo mieszane
              Masło
              Ciepłe zakąski
              Włoska zupa Minestrone
              Fileciki drobiowe w delikatnym sosie Dijon podawany z ryżem duszonym z
              warzywami
              Barszcz czerwony solo
              Napoje
              Napoje ciepłe (kawa i herbata) bez ograniczeń podczas całego wesela
              Napoje zimne 1l/os


              PROPOZYCJA II
              Powitanie gości weselnych lampką wina musującego – gratis od Pałacu
              Obiad – 175,00 zł/os
              Orzechowy kurczak szefa kuchni
              Muślinowy krem z porów z grzankami czosnkowymi
              Rolada z indyka faszerowana szpinakiem i parmezanem podawana z babeczką
              ziemniaczaną i sosem pietruszkowym
              Tiramisu
              Zimne przekąski – stół szwedzki
              Medaliony z polędwiczki wieprzowej marynowanej w zalewie czosnkowej z
              kremem z brokułów 50% porcji
              Pieczony filet z indyka marynowany w zalewie sojowo – imbirowej 50%
              porcji
              Karczek faszerowany po diabelsku
              Schab pieczony w ziołach
              Jabłko z kremem serowo-koniakowym 50% porcji
              Sałatka z pieczarek, żółtego sera i czosnku 50% porcji
              Sałatka z indykiem i żółtym serem 50% porcji
              Sałatka grecka 50% porcji
              Sałatka jarzynowa 50% porcji
              Śledź pod pierzynką
              Galaretka z kurczaka
              Jajko w sosie tatarskim
              Sosy i pikle do mięs
              Szarlotka, sernik wiedeński, makowiec po 50% porcji.
              Owoce sezonowe
              Pieczywo mieszane
              Masło
              Ciepłe zakąski
              Beef strogonow
              Schab pieczony ze śliwkami podawany z plackami z tartych ziemniaków w
              sosie własnym
              Barszcz czerwony solo
              Napoje
              Napoje ciepłe (kawa i herbata) bez ograniczeń podczas całego wesela
              Napoje zimne 1l/os
              Tort
              Tort weselny 2 piętrowy

              PROPOZYCJA III
              Powitanie gości weselnych lampką wina musującego – gratis od Pałacu
              Obiad – 198,00 zł/os
              Terina z łososia
              Krem z zielonych szparagów z groszkiem ptysiowym
              Mieszek ze schabu faszerowany leśnymi grzybami podawany z babeczką
              ziemniaczaną i sosem koperkowym
              Panna cotta z musem owocowym
              Zimne zakąski – stół szwedzki
              Gruszki z kremem serowo-koniakowym z szynką wędzoną 50% porcji
              Polędwica wołowa faszerowana musem borowikowym w galarecie sherry 50%
              porcji
              Fileciki z polędwicy wieprzowej marynowane w sosie sojowo-majerankowym
              z kremem brokułowym 50% porcji
              Pieczony filet z indyka marynowany w zalewie sojowo – imbirowej 50%
              porcji
              Schab z pieczony w ziołach 50% porcji
              Cocktail z krewetek w połówkach cytryny 50% porcji
              Sałatka z pieczarek, żółtego sera i czosnku 50% porcji
              Sałatka z indykiem i żółtym serem 50% porcji
              Sałatka grecka 50% porcji
              Sałatka jarzynowa 50% porcji
              Galantyna z kaczki w auszpiku 50% porcji
              Śledź pod pierzynką 50% porcji
              Owoce sezonowe
              Sosy i pikle do mięs
              Szarlotka, sernik wiedeński, placek ucierany z owocami po 50% porcji.
              Pieczywo mieszane
              Masło
              Przekąski ciepłe – serwowane przez obsługę
              Pikantna zupa chilli
              Filet z dorsza w sosie pietruszkowym podawany z plackami z tartych
              ziemniaków
              Barszcz czerwony z pasztecikiem
              Napoje
              Kawa i herbata bez ograniczeń
              Napoje 1l/os
              Tort
              Tort weselny 3 piętrowy
    • kocurki_dwa Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 29.03.07, 15:56
      enu 115 zł/os. :



      - zupa do wyboru
      - rosół z makaronem
      - zupa, krem pieczarkowy z groszkiem

      - schab pieczony w sosie własnym

      - ziemniaki lub kluski śląskie

      - 3 rodz. surówek: np:

      - buraczki na zimno z chrzanem

      - biała kapusta

      - marchewka w śmietanie

      - wedliny 5 rodz., chrzan z jajkiem, sałatka meksykańska

      - rolmopsy z ogórkiem, śledź w śmietanie

      - galaretki drobiowe

      - płonący puchar lodowy z owocami

      - stek po chłopsku + ziemniaki w ziołach + surówka

      - blanszet drobiowy z warzywami

      - żurek z kiełbasą i jajkiem

      - Napoje: soki, cola, 7 up, fanta, mineralna

      - kawa, herbata na życzenie gości

      smile do wyboru
      --
      Wielki Finał ...30.06.2007
    • lubna menu na przyjęcie od 16 do 24 29.03.07, 17:06
      Powitanie:

      Szampan

      Przystawka:

      Roladka z indyka z brzoskwinią w sosie malinowym

      Zupa:

      Krem Nelusco

      Danie główne (3 porcje na osobę do wyboru z 5):

      Zraz zawijany po staropolsku
      Polędwiczka wieprzowa w sosie demi glass
      Kotlet schabowy soute z pieczarkami
      Kotlet de Volaille
      Łosoś z rusztu

      Dodatki:

      Ziemniaki z wody
      Frytki
      Kluski półfrancuskie
      Jarzyny gotowane
      Zestaw surówek

      Deser:

      Deser lodowo-owocowy „Malaga”

      Kolacja (3zakąski/osobę do wyboru z 10, 2 sałatki/osobę do wyboru z 2)

      Medalion cielęcy z jajkiem przepiórczym
      Schab „pawie oczko”
      Indyk w maladze
      Rolada drobiowa z omletem i szpinakiem
      Roladki z szynki:
      z kremem brokułowym
      ze szparagami
      Pstrąg w galarecie
      Paluszki krabowe w soli
      Łosoś wędzony
      Jajka z kawiorem
      Sałatka jarzynowa włoska
      Sałatka owocowa z puddingiem waniliowym
      Sos cumberland
      Sos tatarski
      Pieczywo + masło

      Do tego ciasta, owoce, tort i alkohole

      --
      lubna ślubna
      • zaczarowana13 Re: A wegetarian nie zapraszacie ?! 29.03.07, 19:46
        Oto przykładowe zestawy menu:

        Zestaw I

        Strudel z łososia w sosie pomidorowo-miodowym
        Grzybowa z frykadelkami
        Polędwiczki w sosie rokfor
        Rolady rybne i mięsne, pasztet, tym baliki drobiowe, kurczaki
        faszerowane, udźce wieprzowe, wędlina.

        Sałatki 3 rodzaje do uzgodnienia:

        capresse, z kurczaka i ananasa, jarzynowa, śledzie po grecku,
        pieczarkowa, z kalafiora i pomidorów, z brokułów.
        Ragout w cieście francuskim
        Roladki cielęce w sosie myśliwskim
        Barszcz czerwony z pierożkami grzybowymi
        Napoje zimne i gorące
        Owoce.

        Menu w cenie 150 zł brutto od osoby


        Zestaw II


        Rolada z perliczki z galaretką żurawinową
        Fume z grzybów
        Faszerowane zrazy z polędwicy
        Łosoś w całości, rolady mięsne, pasztet, tymbaliki drobiowe, kurczaki
        faszerowane, polędwica faszerowana serem i bazylią, wędlina.

        Sałatki 3 rodzaje do uzgodnienia:


        caprese, z kurczaka i ananasa, jarzynowa, śledzie po grecku,
        pieczarkowa, z kalafiora i pomidorów, z brokułów.
        Strogonow podany w pieczywie
        Kaczka w sosie miodowo-pomarańczowym
        Pulpety cielęce w sosie grzybowym
        Barszcz z diablotką
        Napoje zimne i gorące
        Owoce

        Menu w cenie 155 zł od osoby

        Propozycje dodatkowe:
        Cocktail w cenie 30 zł od osoby
        Tartinki:

        z sardynką
        z szynką
        z krewetką
        Korek z sera z oliwką
        Korek z łososia
        Szampan
        Napoje zimne

        Prosiak pieczony w plenerze 980 zł
        lub
        Płonący (flambirowany) podany w sali

        Przekąska słodka 12 zł od osoby (tort weselny, ciasta, ciasteczka)

        My decydujemy sie na zestaw w cenie 150zl/os
        +Przekaska slodka...

        Szczerze mowiac to menu jest ubogie...
        --
        Wtedy zostane zonka...
        • ddu Re: jam wegetarianka ;-) 30.03.07, 11:26
          ja mam taki kłopot: moja siostra, swiadkowa i najlepszy przyjaciel są
          wegetarianami. jakis czas temu pytałam nawet na forum o propozycje dań wege,
          dostałam calkiem ciekawe propozycje. tylko ciekawe, czy pani kucharka to będzie
          potrafiła wszystko zrobić, bo jeszcze z nią nie rozamwiałam. powdzenia i -
          smacznego!
    • siog Re: Jakie macie menu weselne? Wpiszcie tu prosze. 30.03.07, 23:49
      wpisuje ale po angielsku...

      *Do wyboru gosci:

      Przystawka

      *Baked Fruits of the Sea wrapped in Filo Pastry served with a Lemon Beurre Blanc
      *A Trio of Melon , Spiced Chicken and Fresh Salmon with Crisp Salad Leaves, Herb
      Croutons and a Soy Bean Vinaigrette


      Zupa
      *Cream ofCcarrot & Orange soup
      *Roast Red Pepper Soup


      Glowne danie (tutaj sa 3 opcje do wyboru gosci)

      *Roast Rack of Lamb with a Herb Crust served with a Port and Rosemary Sauce
      *Prime Roast Sirloin of Beef veiled with a Red Wine and Shallot Jus
      *Baked Darne of Salmon on a bed of Wilted Greens drizzled with a Basil Pesto

      Deser
      *a light Chocolate and Baileys Torte set on a Lake of Chocolate and Cream
      *Champagne and Raspberry Mousse with a Red Berry Compote served with a Vanilla Syrup


      Kawa/herbata

      Wino biale/czerwone


      Az slina cieknie smile

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka