Dodaj do ulubionych

Wielka prosba - MENU

20.06.07, 13:18
Czy ktoras z Was ma gotowa liste swojego weselnego menu i moglaby ja wyslac?
Chcemy troche urozmaicic nasza liste dan, ale ciezko mi cokolwiek wymyslic,
chcialabym skorzystac z Waszych.

Wielkie Dzieki
Obserwuj wątek
      • monitchka26 Re: Wielka prosba - MENU 20.06.07, 13:31
        Mam do wyboru 3 propozycje, mogę je oczywiście modyfikować.
        PROPOZYCJA I
        Powitanie gości weselnych lampką wina musującego – gratis od Pałacu
        Obiad – 165,00 zł/os
        Terina z pulardy
        Rosół z makaronem
        Zawijas z polędwiczki wieprzowej faszerowany leśnymi grzybami podawany
        z sosem pietruszkowym i plackami z tartych ziemniaków
        Szarlotka z bitą śmietaną
        Zimne przekąski – stół szwedzki
        Schab z pieczarkowym farszem
        Karczek pieczony w ziołach
        Pieczony filet z indyka marynowany w zalewie sojowo – imbirowej 50%
        porcji
        Sałatka z pieczarek, żółtego sera i czosnku 50% porcji
        Sałatka z indykiem i żółtym serem 50% porcji
        Sałatka grecka 50% porcji
        Sałatka jarzynowa 50% porcji
        Śledź w jabłku i śmietanie
        Galaretka z kurczaka
        Ozorki w galarecie sherry
        Sosy i pikle do mięs
        Owoce sezonowe
        Makowiec, sernik wiedeński, placek ucierany z owocami po 50% porcji.
        Pieczywo mieszane
        Masło
        Ciepłe zakąski
        Włoska zupa Minestrone
        Fileciki drobiowe w delikatnym sosie Dijon podawany z ryżem duszonym z
        warzywami
        Barszcz czerwony solo
        Napoje
        Napoje ciepłe (kawa i herbata) bez ograniczeń podczas całego wesela
        Napoje zimne 1l/os


        PROPOZYCJA II
        Powitanie gości weselnych lampką wina musującego – gratis od Pałacu
        Obiad – 175,00 zł/os
        Orzechowy kurczak szefa kuchni
        Muślinowy krem z porów z grzankami czosnkowymi
        Rolada z indyka faszerowana szpinakiem i parmezanem podawana z babeczką
        ziemniaczaną i sosem pietruszkowym
        Tiramisu
        Zimne przekąski – stół szwedzki
        Medaliony z polędwiczki wieprzowej marynowanej w zalewie czosnkowej z
        kremem z brokułów 50% porcji
        Pieczony filet z indyka marynowany w zalewie sojowo – imbirowej 50%
        porcji
        Karczek faszerowany po diabelsku
        Schab pieczony w ziołach
        Jabłko z kremem serowo-koniakowym 50% porcji
        Sałatka z pieczarek, żółtego sera i czosnku 50% porcji
        Sałatka z indykiem i żółtym serem 50% porcji
        Sałatka grecka 50% porcji
        Sałatka jarzynowa 50% porcji
        Śledź pod pierzynką
        Galaretka z kurczaka
        Jajko w sosie tatarskim
        Sosy i pikle do mięs
        Szarlotka, sernik wiedeński, makowiec po 50% porcji.
        Owoce sezonowe
        Pieczywo mieszane
        Masło
        Ciepłe zakąski
        Beef strogonow
        Schab pieczony ze śliwkami podawany z plackami z tartych ziemniaków w
        sosie własnym
        Barszcz czerwony solo
        Napoje
        Napoje ciepłe (kawa i herbata) bez ograniczeń podczas całego wesela
        Napoje zimne 1l/os
        Tort
        Tort weselny 2 piętrowy

        PROPOZYCJA III
        Powitanie gości weselnych lampką wina musującego – gratis od Pałacu
        Obiad – 198,00 zł/os
        Terina z łososia
        Krem z zielonych szparagów z groszkiem ptysiowym
        Mieszek ze schabu faszerowany leśnymi grzybami podawany z babeczką
        ziemniaczaną i sosem koperkowym
        Panna cotta z musem owocowym
        Zimne zakąski – stół szwedzki
        Gruszki z kremem serowo-koniakowym z szynką wędzoną 50% porcji
        Polędwica wołowa faszerowana musem borowikowym w galarecie sherry 50%
        porcji
        Fileciki z polędwicy wieprzowej marynowane w sosie sojowo-majerankowym
        z kremem brokułowym 50% porcji
        Pieczony filet z indyka marynowany w zalewie sojowo – imbirowej 50%
        porcji
        Schab z pieczony w ziołach 50% porcji
        Cocktail z krewetek w połówkach cytryny 50% porcji
        Sałatka z pieczarek, żółtego sera i czosnku 50% porcji
        Sałatka z indykiem i żółtym serem 50% porcji
        Sałatka grecka 50% porcji
        Sałatka jarzynowa 50% porcji
        Galantyna z kaczki w auszpiku 50% porcji
        Śledź pod pierzynką 50% porcji
        Owoce sezonowe
        Sosy i pikle do mięs
        Szarlotka, sernik wiedeński, placek ucierany z owocami po 50% porcji.
        Pieczywo mieszane
        Masło
        Przekąski ciepłe – serwowane przez obsługę
        Pikantna zupa chilli
        Filet z dorsza w sosie pietruszkowym podawany z plackami z tartych
        ziemniaków
        Barszcz czerwony z pasztecikiem
        Napoje
        Kawa i herbata bez ograniczeń
        Napoje 1l/os
        Tort
        Tort weselny 3 piętrowy

    • pannaxx Do monitchka 20.06.07, 13:52
      Wielkie dzieki!
      Wow, jestem pod wrazeniem, bardzo smakowicie to wyglada, chyba musze zaraz
      siegnac po kanapke bo juz mi slinka cieknie...
      • benigna1 Re: Wielka prosba - MENU 20.06.07, 19:59
        witaj-od 7 lat zajmuję się organizowaniem wesel. Przerabiałam wiele opcji i dań
        ale ta którą przedstawiam poniżej jest z nami 4 lata i jest bardzo popularna a
        oto;
        przywitanie młodej pary
        chleb i sól , szampan również dla wszystkich gości
        OBIAD
        rosół z makaronem
        -3 rodzaje mięs po 2 kawałki na osobę-schab panierowany, karczek w sosie , udko
        pieczone faszerowane bekonem
        -ziemniaki, zestaw surówek

        lody wieloowocowe
        ZIMNA PŁYTA
        sałatki -bankietowa i jarzynowa
        śledzie w śmietanie i oleju
        zestaw mięs pieczonych (wędliny własnej produkcji)-pasztet, karczek 2 rodzaje
        szynki
        galaretki drobiowe, smalec i ogórki w kamionkach,pomidory faszerowane
        tuńczykiem, pieczywo,
        DANIE GORĄCE
        1-rolada z indyka w sosie pieprzowym, kluski śląskie surówka
        2-placki po zbójnicku
        3-beuf strogonow ,pieczywo
        4-bigos po staropolsku
        5-barszcz z krokietem
        dodatkowo indyk pieczony podawany w całości wyniesiony po obiedzie do zimnej
        płyty

        kawa , herbata, soki pomarańczowy i jabłkowy oraz woda niegazowana -bez
        ograniczeń
        cena 99zł 0soba dodatkowo na życzenie organizujemy catering
        • kartynka Re: Wielka prosba - MENU 20.06.07, 20:20
          My mielismy takie. Opcja Quiche jako dania glownego byla dla wegetarianow:
          PS.troche to rozrzucone po ekranie, ale kopiuje prosto z menusmile
          Zupa

          Krem z brokuł
          z czosnkowymi grzankami

          Danie główne

          Polędwiczki wieprzowe pieczone w boczku
          z kluseczkami ziemniaczanymi
          i borowikami duszonymi w śmietanie

          Trzy rodzaje sałat
          z włoskimi orzechami
          i sosem winegrette

          Quiche cebulowy
          z serem brie

          Deser

          Tort okolicznościowy

          Bufet zimny

          Pieczone plastry karczku
          aromatyzowane czosnkiem

          Roladki wieprzowe
          z farszem szpinakowym

          Medaliony z polędwiczek
          na grzankach

          Piersi kurczaka
          faszerowane warzywami


          Rulony śledziowe
          z marynowanymi warzywami

          Łosoś faszerowany
          sandaczem

          Sałatka włoska jarzynowa

          Sałatka meksykańska
          z czerwoną fasolą i salami

          Sałatka z pierożków tortellini
          z czosnkowym sosem

          Świeże warzywa
          Sos chrzanowy

          Dip czosnkowy

          Sos tatarski

          Pieczywo mieszane
          ( kosze chlebów, bułki )


          Wózek polskich kiełbas i wędlin

          Kiełbasy swojskie

          Pieczone boczki

          Szynki wieprzowe
          aromatyzowane czosnkiem

          Smalec z borowikami
          i szczypiorem

          Kabanosy wieprzowe

          Pasztet z mięs mieszanych
          z owocami żurawiny

          Ogórki małosolne i kwaszone

          Płaty śledziowe w delikatnym
          sosie śmietanowym

          Wiejskie pieczywo


          Danie gorące (ok.22.00)

          Szynka wieprzowa pieczona,
          aromatyzowana czosnkiem
          i ziołami

          Zasmażana młoda kapusta

          Ziemniaczki z klarowanym masłem
          i pachnącym koprem

          Sos pieczeniowy

          Musztarda

          chrzan


          Danie gorące (ok.1.00)

          Barszcz czerwony

          Chlebki drożdżowe
          z kapustą

          Bufet słodki

          Ciasteczka bankietowe
          Owoce sezonowe

          --
          mój suwaczek
        • salsa.loca Re: Wielka prosba - MENU 21.06.07, 00:33
          benigna1 napisała:

          > witaj-od 7 lat zajmuję się organizowaniem wesel. Przerabiałam wiele opcji i dań
          >
          > ale ta którą przedstawiam poniżej jest z nami 4 lata i jest bardzo popularna a
          >
          > oto;
          > przywitanie młodej pary
          > chleb i sól , szampan również dla wszystkich gości
          > OBIAD
          > rosół z makaronem
          > -3 rodzaje mięs po 2 kawałki na osobę-schab panierowany, karczek w sosie , udko
          >
          > pieczone faszerowane bekonem
          > -ziemniaki, zestaw surówek
          >
          > lody wieloowocowe


          witajsmile

          postanowiłam wyklikac kilka zdan na temat menu, no bo soro juz rozmawiam z
          profesjonalistką, to mozemy wywalic sobie kawe na ławe

          po pierwsze:
          Ludzie, CO WY Macie z Tym Rosołem?!
          to jest taka niedokończona zupa, apoza tym w co drugim polskim domu to ejst
          coniedziele na obiad (dzieki Ci Boze za moja rodzine, w ktorej rosół i
          schaboszczak to rzadkie danie)

          ludzie na prawde nie chca jesc tych rosołów jeszcze na przyjeciach
          wogole na wyjsciach
          zreszta, przewaznie ta zupa jest mdła, słabo doprawiona

          dajcie juz spokoj, czas pochowac ten nieszczesny rosól]

          po drugie-Schaboszczak! rozumie, tradycja, kazdy to podobno lubi, bla bla bla
          kazdy umie zrobic schabowego, jest to danie robione na szybko w kazdym prawie
          domu-pamietam jak jako dziecko ieszkałam z rodzicami w Bloku takim na 14 klatek
          co niedziele z kazdego prawie okna słychac było tłuczki do miesa
          to robiły sie schabowe
          nie mozna ludzi karmic na weselu tym co sami robia w domu na szybkli obiad

          ziemniaki-takie smetne białsy z wody?
          na prawde nie mozna tych ziemniaków opiec zgrilowac, moze zrbic z ziołami,
          cokolwiek, taki smetny ziemniak ktory stygnie na weselnym talerzu to wstyd!!

          udka kurczaka-pisss-moj tata ktory z kuchni umie zrobic jejcznice i schabowe
          oraz zaprawic pomidorówke za swoje koronne danie uwaza pieczone udka
          kurczęcia-wiec chyba bym sie załamała gdybym to miała jesc na weselu


          a jakas porpozycja wegetarianska???

          lody-nie mam zastrzezen, to akurat jest fajny deser, inny od tych zapychajacych
          ciast
          punkt za lody


          > ZIMNA PŁYTA
          > sałatki -bankietowa i jarzynowa
          > śledzie w śmietanie i oleju
          > zestaw mięs pieczonych (wędliny własnej produkcji)-pasztet, karczek 2 rodzaje
          > szynki
          > galaretki drobiowe, smalec i ogórki w kamionkach,pomidory faszerowane
          > tuńczykiem, pieczywo,
          > DANIE GORĄCE
          > 1-rolada z indyka w sosie pieprzowym, kluski śląskie surówka
          > 2-placki po zbójnicku
          > 3-beuf strogonow ,pieczywo
          > 4-bigos po staropolsku
          > 5-barszcz z krokietem
          > dodatkowo indyk pieczony podawany w całości wyniesiony po obiedzie do zimnej
          > płyty
          >
          mięcho miecho mięcho

          mater, miecho powinno sie ejsc 3 razy w tygodniu a nie 10 razy na dobe

          wiem ze taka polska tradycja, ale młode kobiet, ktore dbaja o siebie , to po
          takim miesnym schaboszczakowym obiedzie zjadłyby lekka sałtke greska, moze
          łosoś, moze caprese-albo nawet zwykły bar sałatkowy i sery

          jezu jak ja sie mecze ( i nie tylko ja, moje znajome i przyjaciólki tez)
          kiedy na weselach wjezdza zimna płyta głownie miesno-sledziowa

          ilez mozna tego w siebie upchac

          byłam kiedys na weselu na styl greckiej tawerny
          była feta w zalewie, były pieczone omidory i paryczki z nadzieniem warzywnym, z
          feta tez, był oliwki, sałatki, były tez miesa, ale marynowane w winie i
          grilowane, pieczen w ziołach i czosnku, ziemniaczki pieczone w soie czosnkowym
          były tarty i tortile, był bar sałtkowy, były sery, i z mies to pamietam jeszcze
          ryby pieczone i steki z zielonym pieprzem

          i jeszcze jakies jedzenie ale juz mi sie zatarło
          do tego dzbany wina i wodeczka dla chetncyh

          wspaniała impreza, jedzenia było po pachy ale goscie zmietli wszytsko bo takie
          lekkie jedzenie pieknie wchdoziło, nikt nie był obrzarty jak po samym miesie i
          impreza do białego rana






          > kawa , herbata, soki pomarańczowy i jabłkowy oraz woda niegazowana -bez
          > ograniczeń
          > cena 99zł 0soba dodatkowo na życzenie organizujemy catering


          aaa

          no tak, cena wszystko wyjasniasmile


          dziekuje za uwage

          --
          Każdy jest niewolnikiem swoich myśli
          • benigna1 do salsa.loca 21.06.07, 20:14
            witaj.
            To nie jest tak ,że to menu jest sztywne. my dajemy go jako wzór -a klient
            sobie dobiera i wybiera jak i co dokładnie chce.może być krem pieczarkowy ,a
            raz miałam życzenie od młodych na zupę rybną.
            to menu które opisałam to zestaw najczęsciej wybierany. my nie narzucamy menu,
            każdy ma to co sam zamówi-chce schab -dostaje schab. Nie mozesz w tenn sposób
            krytykować bo nikt nic nikomu nie wmusza- to wy młodzi sami takie chcecie
            • salsa.loca Re: do salsa.loca 21.06.07, 22:26
              ja tylko oceniłam Menu

              nie krytykuje Ciebie i twojej firmy
              rozumiem ze to ludzie tak wybieraja

              skrytykowałam menu,zeby uswiadomi włąsnie tym młodym, ze takie zachowawcze
              wybieranie to najczesniej wybór kula w płot

              i nie dlatego ze jakas restauracja podaje niesmaczne jedzenie
              ale dlatego ze czesto to ejst w koło macieja , to samo i to samo
              --
              Każdy jest niewolnikiem swoich myśli
          • malinakalina Re: Wielka prosba - MENU 22.06.07, 10:38
            Salsa.loca!!!
            KOCHAM CIE heh..............nic nie dodam do twoich uwag bo napisalas DOKLADNIE
            to samo co Ja pomyslalam wiec nie bede sie powtarzac.
            Ale fakt cos jest z tym rosolem, tylko co do cholery ech..............ze
            wszyscy musza go miec i to w srodku lata ??!!!
          • jola.pedagogspoleczny Re: Wielka prosba - MENU 22.06.07, 17:00
            Droga Salsa.loca!

            Twój post bardzo mnie zaintrygował...

            Co do obiadu przedstawionego przez Begina1, to szczerze mówiąc u mnie goście
            liczą właśnie na rosół i schabowego. Kremu z borowików, groszku czy pieczarek
            większość nie tknie- nic na to nie poradzę, że takie gusty mają nasi najbliźsi.
            Do tego muszę jeszcze dodać, że szczerze mówiąc mi zależy właśnie na rosołku- u
            mnie w domu bardzo rzadko się go robiło i kojarzy mi się z moją nieżyjącą
            babcią, która robiła go najlepiej na świecie. Dla mnie to danie ma nie tylko
            wartość kulinarną, ale i sentymentalną i z całą pewnościa u nas sie pojawi!

            Co do schabowych, to zgadzm się, ze tradycyjne schabowe są mało atrakcyjne i
            można by było je podać z czymś innym np na słodko z ananasem i serem albo na
            ostro z farszem z papryczek i czosnku. Jednak nie wydziwiałabym z z
            kotletem ,,ala'' coś tam czy pieczenią ,,de'' coś tam, bo z doswiadczenia wiem,
            że ludzie boją sie zbyt wymyślnych wynalazków i po prostu tego nei jedzą...

            Zgadzam się co do tego, że powinno sie przygotować jakieś dania dla wegetarian-
            więcej sałatek, warzyw, owoców, jajek itd. (czy to gotowane, czy pieczone, czy
            grilowane lub surowe).

            Co do mięs jako zimnej płyty, to zauważmy, że niby ludzie tyle mięsa wcale nie
            potrzebują i na codzień tyle nie jedzą, ale zobacz- na weslu się duuużo pije (i
            żeby nie paść, potrzebne jest konkretne jedzonko) i dużo rusza a do tego
            energia z pokarmów bardziej sytych niz grilowane papryczki czy ser feta też by
            się przydała...

            PS Za cenę 100zł za osobę można naprawdę dobrze się najeść bardzo
            zróżnicowanymi daniami i być zadowolonym ze smacznych potraw.
            Nie wiem, czemu wesele za 200zł od osoby, na którym każdy dostaje głodowe
            porcyjki wykwintnego żarełka, które tylko dobrze brzmi, ale nie starcza żeby
            napełnić brzuszek, miałoby być lepsze od czegoś smacznego i sycącego ale
            tańszego...

            A- i jeszcze jedno. U nas w rodzinie jest taki zwyczaj, że wesela jednak
            wyglądają tradycyjnie, przynajmniej jeśli chodzi o jedzenie i jak ktoś chce
            zjeść coś innego i wykwintnego to idzie do odpowiedniej restauracji. Wesele to
            wesele a nie ,,kuchnia z Okrasą'' ;-P
            • olimpia_b81 Re: Wielka prosba - MENU 22.06.07, 17:11
              Jolu popieram!
              Co to za moda na muslinowe zupy,quinche i inne takie bzdety??
              Filmow sie naogladli czy co?
              Wesele powinno byc tradycyjne,goscie powinni pekac z najedzenia bo mowi sie,ze sie idzie na wesele popic i pojesc nawet.
              Nie mowie tu o tlustych schaboszczakach i rosole ale o tradycyjnych polskich daniach,ktore mozna rowniez przygotowac w wersji light.
              Tak wiec mikroskopijne posh dania nie dla mnie,takie nowobogackie(zeby nie uzyc slowa warszawskiesmile to.
              No i ceny 200 zl/osobe- przepraszam ale mnie nie stac a nawet jakby bylo to watpie czy bym te dziwnie brzmiace dania zamowila.
              --
              MALINKA-NEW!!!
              Nasz dzien
              • salsa.loca Re: Wielka prosba - MENU 23.06.07, 01:10
                olimpia_b81 napisała:

                > Jolu popieram!
                > Co to za moda na muslinowe zupy,quinche i inne takie bzdety??
                > Filmow sie naogladli czy co?

                błagam! zupa nie konczy sie na rosole ale sie na nim zaczyna!
                moja teoria rozołu-niedokonczona zupasmile

                u mnie w rodzinie rosól lubi chyba tylko moj wujek, ale on tez lubi byc pijany
                od rana do nocy, weic nawet nie zapraszałam
                MOj dziadek , ktory ma 82 lata jak widzi rozół to go strzela, ale jak jest u
                mnie na obiedze i podaje krem vichy, chłodnik litewki, czy zupe z borowików
                (ktora zreszta bedzie u mnie na weselu) to prasi o 3 lub czytery porcjesmile

                dziewczyny-zupy to nie tylko rosół albo krem z pieczarek lub z groszku-tak jak
                tu rozwazacie
                u mowjej kolezanki podano minestrone, a u innej grochówke i kazdy sie cieszył ze
                wreszcie nie rosółsmile


                czaasem mam wrazenie ze popadacie ze skrajnosci w skrajnosc-albo kuchnia
                pseudo-polska ( schaboszczak to wymysł PRL a nie kuchni polskiej, tej
                wspaniałej, przedwojennej ) albo wymyslne dania new quisne
                a poniedzy jest tyel fajnych rzeczy niekoniecznie szctyneych i bez polotu, ktore
                mozna podac i ktore zachwyca kazdego, nawet tego co lubi miec rosół na obiad co
                niedziele




                > Wesele powinno byc tradycyjne,goscie powinni pekac z najedzenia bo mowi sie,ze
                > sie idzie na wesele popic i pojesc nawet.


                taaa

                "prawdziwa polska tradycja"
                jak ktos lubi, prosze bardzo,osobiscie wiem, ze ciocie czy bacie czasem sie
                ciesza z tradycyjnych wesel ( mowie czasem, bo nie widze mojej rodzinki
                kochajacej sie w tej tzw polskiej tradycji-zeby tłusto duzo i mało oryginalnie)
                ale młodzi ludzie i ludzie w srednim wieku tez coraz czesniej odchodza od tego stylu
                chca zjesc cos fajnego i dobrego
                i zeby sie człowiek czuł odswietnie
                a jak sie mozna poczuc odswietnie ze schaboszczakiem
                na prawde nie lubie tradysyjnych wesel
                ze swiniakiem i tłusta kiełbasa
                i nie znam nikogo poza jedna ciocia i kilkoma osobami z forum, ktore lubia takie
                menu)

                > Nie mowie tu o tlustych schaboszczakach i rosole ale o tradycyjnych polskich da
                > niach,ktore mozna rowniez przygotowac w wersji light.
                > Tak wiec mikroskopijne posh dania nie dla mnie,takie nowobogackie(zeby nie uzyc
                > slowa warszawskiesmile to.

                duzo i smacznie nie jest przypaisane tylko do dan tłustych i miesnych

                dlaczego twierdzisz, ze jezeli ktos podaje danie "z pomysłem" to musi byc to
                mikroskopijen i dla warszawki???
                czy masz jakis problem z tym NOwobogactwem, bo nie wiem o co w tej wypowiedzi
                chodziło??

                moze byc a nawet powinnno byc jedzenia tyle zeby wszystcy mogli zjesc tyle ile
                chca i zeby byli syci
                i to jest wszytsko z czym sie zgdoze
                nie zgodze sie natomiast z tym ze jak ktos nie robi wesela z rosołem i schabowym
                z ziemniakami i kapusta to na pewno bedzie mało, kazdy bedzie głody a wowgle to
                bedze nowobogacko i warszawka
                to jakies kosmiczny stereotyp
                nie wiem jak jest w Warszawie bo tam nie mieszkam
                wiem jak jest w Krakowie smile

                i juz wowgole nie rozumiem jak mozna tak szargac dobre imie kuchni
                polskiej-akurat kuchnia polska ejst oryginalna i smaczna, ale w dzisiejszej
                Polsce rpawie nie znana
                zostało nam wspomniennie po PRL i to co dzis nazywa sie kuchnia polska
                absolutnie nia nie ejst!!!
                z prawdziwej kuchni Polskiej to chyba tylko faktycznie rosół pozostał, choc i
                tak w wersji marnej


                > No i ceny 200 zl/osobe- przepraszam ale mnie nie stac a nawet jakby bylo to wat
                > pie czy bym te dziwnie brzmiace dania zamowila.


                --
                Każdy jest niewolnikiem swoich myśli
              • salsa.loca Re: Wielka prosba - MENU 23.06.07, 01:13
                olimpia_b81 napisała:


                > No i ceny 200 zl/osobe- przepraszam ale mnie nie stac a nawet jakby bylo to wat
                > pie czy bym te dziwnie brzmiace dania zamowila.


                no 200 zł na osbe to faktycznie duzo
                za tyle bym nie barała
                zreszta nie ma potrzeby ja mam w centrum krakowa w znanej restauracji za 150 zł
                wiec 200 to za duzo

                najbardziej mnie rozsmieszyło stweirdznie "dziwnie brzmiace dania zamowila"

                chyba tego nie skomentuje, bo musiałabym wam opowiedziec historie o mojej Babci
                ktora mowi ze murzyn to taki czrny bo z piekła pochodzismile))))))))))))

                jak sie czegos nie zna to zawsze lepeij krytykowac niz posmakowac i dosiwadczyc


                --
                Każdy jest niewolnikiem swoich myśli
                • olimpia_b81 Re: Wielka prosba - MENU 23.06.07, 08:24
                  widzisz,wlasnie staram sie jadac roznie,wszedzie gdzie sie da i sadze,ze czesto pod fikusnymi nazwami kryja sie proste potrawy a cena jest za nazwe a nie smak.
                  i widze,ze twoja krytyka schaboszczaka tak ci przyslonila oczy ze z twojej wypowiedzi wychodzi jedno i to samo ciagle a nie sluchasz,ze nie mowie o tym,ze ma byc rosol czy schabowy ale ze mozna zrobic to inaczej a nadal na polska nute.
                  co do murzyna - juz nie badz taka swiatowa a ja taka malucka.

                  --
                  MALINKA-NEW!!!
                  Nasz dzien
    • rubin04 Re: Wielka prosba - MENU 21.06.07, 10:06
      No to moze i ja się dorzucę:
      wesele we Wrocławiu:


      ZUPA:
      - krem borowikowy z grzanka serową

      DANIE GŁÓWNE PODANE NA PLATERACH:
      - polędwiczki wieprzowe duszone w czerwonym winie podawane w delikatnym sosie kurkowym
      - łosoś „Casablanca” z sosem czosnkowym
      - eskalopki cielęce z prosciutto

      DODATKI PODANE NA PLATERACH :
      - kluseczki śląskie
      - talarki ziemniaczane
      - ziemniaki z wody
      - bukiety surówek

      DESER:
      - naleśniki Humphrey’a Bogarta z owocami i lodami skropione amaretto

      PO OBIEDZIE:
      - boczek rolowany z zielonym pieprzem
      - schab faszerowany morelą
      - karczek nadziewany czosnkiem na ostro
      - schab po warszawsku z chrzanem i ziołami
      - pasztet z dziczyzny w sosie korniszonowym
      - jaja w sosie tatarskim
      - sałatka grecka z oliwkami i serem feta
      - sałatka staropolska
      - koszerna sałatka żydowska
      - śledzie po wiejsku
      - girydony ze świeżymi owocami
      - pieczywo w trzech rodzajach

      MIĘSA PIECZONE NA GRILLU:
      - karczek pieczony na ostro
      - łosoś grillowany
      - pieczarki duszone w białym winie
      - warzywa grillowane
      - sosy

      CIASTA:
      - szarlotka
      - sernik
      - ciastka kruche

      Gorąca Węgierska zupa gulaszowa
      Barszcz z krokietem

      NAPOJE: B/O
      - kawa , herbata
      - napoje gazowane ( woda mineralna, coca cola, sprite)
      - soki owocowe
      - szampan na powitanie

      Koszt na osobę 175 PLN

      • qwe77 Re: Wielka prosba - MENU 21.06.07, 14:15
        Śląsk 130 zł osoba
        Obiad
        - rosłó
        - mieśo 3 szt na osobę rodzaje: rolada wołowa, rolada wieorzowa, kotlet de
        volaile, kotlet z pieczarkami, koltet schabowy, kotlet szwajcar, kula z szynką
        i serem, udko z kurczaka, pieczeń wieprzowa, filet z indyka w migdałach, filet
        z kurczaka zapiekany z ananasem i serem.
        - sórówki surówka z czerwonej kapusty, surówka z białej kapusty, surówka z
        papryki i ogórków, surówka z marchwi,sałatka z buraków.
        - kluski, ziemniaki, sos.
        - napoje 3 butelki 0,33 na osobę,
        soki 0,5 l na osobę
        - owoce
        - kawa herbata ber ograniczeń
        - torty, ciasta, suche ciasteczka, cukierki,
        zimna płyta
        - wędliny 5 rodzai 100 g z każdego na osovbę, sery, marynaty (papryka, ogórek
        konserwowy, pieczarki) tatar, kurczak w galarecie, łosoś, schab ze śliwką w
        galarecie, sałatka śledziowa, szałatka z szynką, sałatka brokułowa, szynka
        nadziewana (rulony) korki śledzowe, jajka w sosie tatarskim.
        Kolacja ok godz 20
        filet z pstrąga 200 gr na osobę, frytki sałatka grecka.
        Kolacja II ok godz 22,00
        mięso z obiadu, dufinki, surówka letnia, frankfuterki, szaszłyki
        Kolacja III
        barszcz z krokietem, albo bogracz ok godz 24,00

        zimna płyta
      • qwe77 do rilla 84 i lurie 22.06.07, 21:40
        Nie wiem czy te pyt. dot. organizacji ślubu były skierowane do mnie ale
        odpowiem na nie więc jestem już po ślubie restauracja jest w Wodzisławiu Śl. na
        śląsku cena razem z ciastami i 3 tortami ja osobno dokupiłam sobie tort cztero
        piętrowy.
        podaję link do restaurcji:
        www.contra-przyjecia.pl/

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka