Witam Was. No tak, dalszy ciąg moich perypetii. Znajoma postawiła pomnik swoojemu bliskiemu, tradycyjny, gotowy nagrobek w/g gotowych elementów. Ja chce czegoś innego.Przekazała mi namiar na wykonawcę czyli Stanisława Bednarka Bronisin Dworski 8. No cóż. Zadzwoniłam, facet w rozmowie odpychajacy,nonszalancki, mimo to umówiłam się na cmentarzu celem wstępnych rozmów. Na "dzień dobry" facet - nie wyjmując rąk z kieszeni łaskawie potwierdził swoją tożsamość i orzekł : """byle szybko bo mam pięć minut". Na co ja, że dłuzej wybieram na rynku pietruszkę a rozmowy o nagrobku podwójnym, którego cena to ok 9 tys złotych - nie załatwię w pięć minut.Super przygotowana, ze zdjęciami pokazałam nagrobek czyli kamień i fason jaki mnie interesuje. Odniosłam się do tablicy, że czarny "szwed" przy jasnym kamieniu tłamsi moją estetykę. Na co facet,że to nie szwed tylko "orion".Podeszłam bliżej i faktycznie - Orion. Szwed jest idealnie czarny bez najmniejszych jasnych plameczek. Spojrzałam na swoje zdjecia - no "orion". No dobrze.Zadaję pytanie jaki w takim razie poleciłby kamień byle nie tak ciemny.Facet na to: a to Pani broszka. Co Pani wybierze to taki użyję.Na co ja - " a może najjaśniejsza impala?" Gościu na to - Pani sprawa. I dalej zaczął taki tekst: bo tamten "szwed" nie podoba się Pani.To niech Pani wybiera co chce. Zdumiona zripostowała, że ...przecież podważył Pan fakt że to "szwed" mówiąć, że orion z czym się zgadzam i co potwierdzaja moje zdjecia. Przecież to nie szwed. No i gościu się rozsierdził: jak OSMIELI SIĘ PANI PODWAZYĆ CHOCIAZ JEDNO MOJE SŁOWO - to zaraz odchodzę!!!!.Ożesz.....jak ryknEŁam: spadaj chamie i to już bo nie ręcze za swoje zachowanie. JA ZA SWOJE CIĘŻKIE pieniądze mam wszystko robić sama?. Bez podpowiedzi, bez planów / plany też mam robić sama/ a tylko wyłożyć ogromną kasę??? a Ty z chamskimi tekstami?? Skutecznie przepędziłam z Cmentarza. Omijajcie tego faceta szerokim łukiem. Tylko pieniądz, pieniądz. Cham nad chasmy!!!A cóz to- On jest jeden?. CHAM!Szkoda waszych nerw. Kupuja gotowe elementy, składaja i potem tylko montują biorąc ogromna kasę. A inni nawet poprzez internet robią bezpłatne "wizualizacje" pomników. Trzeba jednak dobrej duzej firmy typu "warszawa-nagrobki". Zrobia za nas wszystko perfekcyjnie - bo wiadomo, ze my sie na tym nie znamy.Pozdrawiam. Do "czarnej listy" dodaje Bednarka z Bronisina!
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.