Wiatm
Wyposażyłam swojĄ sypialnie zakupując do niej meble "Parigi" w salonie Vinotti w Gdańsku na Grunwaldzkiej... po przywiezieniu i montażu przez firme transportową, okazało się, że szuflady w komodzie nie są równe, wystają poza przednią krawędź mebla i wysuwaja się bardzo ciężko, zlożyłam reklamację na wymianę prowadnic. Jeden czort wie dlaczego z 6 prowadnic wymieniono mi tylko trzy... zaznaczam, że zepsute były wszystkie... do dziś nie przyjechano wymienić pozostałych, mimo, że nie odebrałam naprawy reklamacyjnej jako wykonaną.
Ale to tylko przygrywka...
Poważny problem zaczął się zupełnie niedawno po 10 miesiacach od zakupu. Lóżko, a właściwie stelaż łóżka się załamał... (w ramach ciekawostki - razem z moim partnerem ważymy 150kg). Złożyłam więc reklamację, która została odrzucona. Uzasadnienie brzmi - uszkodzenie mechaniczne nie podlegające reklamacji!!!
Nie będę cytowac rozmowy jaką przeprowadziłam z działem reklamacji tej firmy, bo tak żenujacej postawy się nie spodziewałam. Temat jest u rzecznika praw konsumenta i cierpliwie czekam na rozwiazanie.
OSTRZEGAM WSZYSTKICH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.