mokre rzeczy z pralki smierdza
Autor: Gość: s
IP: *.156.114.169.mortin.pl
21.01.12, 00:06
mam pralke Beko i problem, mianowicie po praniu rzeczy gdy sa jezcze mokre śmierdzą,
jak wyschną łądnie pachną. Nie wiem czym, tak jakby gumą. Dziwny to jest problem, bo śmierdzą tylko rzeczy ciemne, doszłam do tego że chyba są to najczęściej koszulki z naklejkami, lub spodnie z gumą. Z tym że białe rzeczy nigdy nie śmierdzą, ani pościel, ani ręczniki, ani białe koszulki.
Wyrzuciałam już wszytskie ubrania, które śmierdziały na mokro, ale nowe już też zaczynają zalatywać po mału co raz bardziej. Wcześniej nigdy tego problemu nie było.
Koszulka, która po pralce zaczyna śmierdzieć, później nawet jak ją piorę w misce to też śmierdzi póki jest wilgotna.
wynajmuje mieszkanie i wprowadzili się do nas nowi lokatorzy, suszą pranie w łazience i też jest tak, że jak wiszą ciemne rzeczy to śmierdzi, a białe pachną... Masakra.
stosowałam różne środki do czyszczenia pralek i ciągle ten sam problem.
Pralka ma dwa lata. Nie wiem czy coś się przepala w trakcie prania/wirowania i dlatego tak śmierdzą, bo przechodzą jakąs spaloną gumą, czy co, ale dlaczego białe rzeczy nie smierdza tylko ciemne...
zostaje chyba tylko wymiana pralki na nową.