IP: *.pool.t-online.hu 14 lat temu
Podalas bardzo dokladny przepis na leczo. Ja od lat mieszkam na Wegrzech i co
zrozumiale czesto jadam ta potrawe. Spotykam sie tam z pewnym urozmaiceniem
tegp podstawoewego przepisu. Oprocz pomidorow i papryki mozna dodac jeszcze
cukini albo baklarzan. Zamiast - albo razem - kielbasy czy parowek mozna wbic
pare jajek i wychodzi z tego fajna jajecznica. Mnie tez wydaje mi sie, ze
leczo najlepsze jest z pulchnym bialym chlebem, ale zamiast makaronu
polecalbym raczej ryz, jesli juz chcemy robic z tego powazniejsze danie. Jest
jeszcze pytanie czy uzywac oleju, czy sloniny. Oczywiscie olej to nowoczesna
kuchnia, ale ta wedzona slonina ma jednak swoj smak. Bardzo polecam. Po
wytopieniu sloniny skwarki trzeba wyjac - z chlebem sa doskonale - bo
rozmoczone w leczo sa fatalne.
My tez robimy leczo na zime, tyle ze do sloikow trafia tylko papryka i
pomidory, a cebule smazymy przed przygotowaniem.
Edytor zaawansowany
  • Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
    cudowny przepis, wszystko wyszło. leczo pyszniutkie. gorąco polecam
  • Gość: groniu IP: 195.205.190.* 12 lat temu
    Wyszło pyszne, podałam z makaronem i wydaje mi się, że z ryżem byłoby jednak
    lepiej. Polecam przepis.
  • Gość: ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
    najpierw piszesz, żeby założyć rękawice ochronne przed wstawieniem
    słoików do piekarnika (czyli piekarnik ma być gorący), a zaraz
    potem, że zimne słoiki wstawia się do zimnego piekarnika.
    Czy do leczo w słikach też daje się kiełbasę, czy to zbyt
    niebezpieczne?
  • Gość: anula IP: *.gl.digi.pl 12 lat temu
    leczo świetne, dopiero co skończyłam się nim zajadać:)dodałam do
    niego pieczarek(wcześniej podduszonych), jest pyszne!!! serdecznie
    polecam ten przepis:):)
  • fabbri84 10 lat temu
    Bardzo dziękuje za ten przepis.Odnalazłam po latach.Robiłam leczo z
    tego przepisu również i na zime.Bardzo nam smakowało.Dzięki
    serdeczne!

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.