Gazeta.pl   Forum   Kobieta   Poradnik Domowy   Re: małe czarne robaczki w domu

Re: małe czarne robaczki w domu

Autor: Gość: szubak dwukropek IP: *.182.109.223.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.12.10, 23:28
Ten w pokoju to SZUBAK DWUKROPEK. Latający nie jest tak obleśny jak larwy. zdaje się, że to są tzw. mole książkowe. Znam to świństwo od jakiegoś czasu i nie udało mi sie tego pozbyć :-( Larwy żerują głównie na podłodze, ale można je znaleźć "wyżej" np. w starym pudelku na pawlaczu, w kurzu, w szafie... najczęściej łuski po larwach. Przyciąga je na przykład klej z żółtej taśmy malarskiej. Jeśli pozostawicie zwinięty jej kawałek na jakiś czas na podłodze gwarantuję, że pojawią się tam przyklejone larwy. Zainteresowane są koszem na brudną bieliznę. Słyszałem, że mogą także groźne dla ubrań w szafach. Nie znalazłem niestety żadnego skutecznego sposobu na pozbycie się tego parszywca. Ustawiałem różne „płytki” a one i tak interesowały się klejem z żółtej taśmy malarskiej (niestety muszę jej używać ze względu na wykonywany zawód). Ograniczyłem stawianie przedmiotów na podłodze (nie mam dywanów, ani innych tego typu wynalazków) – potrafią pojawiają się np. pod pudełkiem po siedmiu dniach. Skuteczny jest tylko odkurzać ;-), ale nie wszędzie dociera… :-( Pozdrawiam
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Szybki letni obiad

Gdy żar się z nieba leje, większość z nas chętnie zadowala się lekkimi daniami, których przygotowanie nie zajmie więcej niż pół godziny.
Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.