Gazeta.pl   Forum   eDziecko   Eksperckie   Karmienie butelką   do Pani DOktor - nie chce ss...

do Pani DOktor - nie chce ssac butelki

Autor: malaivet 19.01.12, 08:36
Witam,
mój 9 tygidniowy synek od urodzenia karmiony jest butelką moim mlekiem i mm. W 2 gim miesiącu zjadał średnio 110-120 ml 6 razy dziennie. Niestety od około tygodnia bardzo słabo ssie. W dzień w czasie jedzenia wierci głowa na boki, plije mlekiem, nie ssie smoka tylko pcha go pod język. Mleko wypływa bokami. W nocy po wypiciu ok 10 ml zasypia. Zjada ok 450 -500 ml na dobe. Czasem zje o godz. 22, potem dopiero o 8 rano, około 60 ml, też słabo ssac i rzucając głową na boki,
lekarz zdiagnozował kilka pleśniawek, mały przez tydzien brał nystatyne. Bużkę ma już czystą, ale ja mam warżenie że on oduczył się ssać. wkładając mu palec do podniebienia widzę że jezyk nie pracuje jak kiedys. Mały zaciska dząsła i bardzo leciutko, porusza językiem,
Bardzo prosze o pomoc ponieważ synek przez ostatni tydzień nie przybrał na wadze .
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.