Gazeta.pl   Forum   eDziecko   Eksperckie   Karmienie butelką   Pani Doktor Problem z mlekie...

Pani Doktor Problem z mlekiem czy to alergia

Autor: lenar81 19.01.12, 12:00
Witam
Pani Doktor jestem mamą bliźniąt urodzonych w terminie. Aktualnie mają 11 tyg. Bliżniaki od początku karmione butelką. Najpierw bebilon póżnej ze względu na zaparcia mleko zmienione na gerber plus dicoflor raz dziennie. Kupki stały się luźne ale bliźniak chłopiec dostał kolek i wysypki w około 5 tyg. życia więc mleko zmienione na bebilon pepti. Wysypka zniknęła natomiast kolki nadal są dlatego stosuje gripe water do każdego posiłku i tylko wtedy zje choć przy tym czasem stęka. Zazwyczaj zjada około 60-90 ml co ,53-4 godziny a w nocy przerwa czasem jest dłuższa nawet 6-7 godzin. Zwiększanie dawki nic nie daje bo i tak zjada tylko te 60-90. Czy to nie za mało? Ogólnie jest pogodny i rozwija się prawidłowo.
Bliźniak dziewczynka dostawała mleko gerber i dicoflor przez te pierwsze dwa miesiące jadła często co 2-2,5godz ok.60-90 ml miała apetyt mleko smakowało. W 8-9 tyg. dostała wysypki i burczenia w brzuchu przy jedzeniu więc zaczęłam dawać pepti jednak nie chciała jeść tego mleka burczenie w brzuchu, prężenie i kolki się nasiliły. Potrafiła nic nie jeść przez 7 godzin później na siłe 60 przez sen i znów nie jadła.Nutramigenu nie chciała wogóle. Kupiłam nan ha tak samo choc trochę lepiej smakowało pojawiły się bardzo smierdzące gazy. Ostatecznie daje zwykły bebilon i gripe water wysypka już wydawałoby się że schodzi raz jest większa raz mniejsza. dicoflor raz dziennie łyżeczką. Ale nie jest dobrze bo nie ma apetytu i je mało bo około 60-90 a przerwy co 4-5 godzin a w nocy muszę jej dawać przez sen jak bliźniak chłopiec się budzi. Przy jedzeniu jest niespokojna i burczy w brzuchu. Nie wiem już co mam z nią zrobić by jej pomóc. Czy to może być alergia? Ale tego mleka na alergie nie chce nawet tknąć.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.