Gazeta.pl   Forum   eDziecko   Eksperckie   Karmienie butelką   Dlaczego ciągle nie przesypi...

Dlaczego ciągle nie przesypia nocy ?

Autor: julita165 20.01.12, 13:10
Mam 3,5 miesięcznego synka karmionego tylko mm. W trakcie 3 miesiąca jadł 7 x 150 więc spróbowałam dawać mu po 180 żeby przejść na 6 posiłków. Nic z tego nie wyszło bo tak parę razy jadł 180, a potem nagle 120, widziałam że te 180 to za dużo więc wróciłam do 150 ale okazało się, że tak jakoś to ustawił, że je 6 x na dobę czyli mniej niż jak był młodszy przy czym wydaje się zadowolony, nie widzę w nim żadnej choroby ani głodu. Pod koniec 3 miesiąca miał mniej więcej taki cykl karmienia, że ostatni posiłek zjadał ok 23 i następny między 5, a 6 rano. Od ok dwóch tygodni jednak ustawił się na 22 i 4 w nocy ! W żaden sposób nie mogę przesunąć tego karmienia wieczorem. Jest głodny koło 22 więc go karmię bo płacze z głodu, potem zasypia, próbowałam go karmić potem jeszcze koło północy ale nie chce, wyciąga 20-30 ml albo wcale nie otwiera buźki. Czy może tak być, że dziecko zaczyna chcieć jeść mniej ? I co tu zrobić żeby wydłużyć nocną przerwę ?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.