Gazeta.pl   Forum   eDziecko   Eksperckie   Karmienie butelką   wydluzanie przerw ncnych, ka...

wydluzanie przerw ncnych, karmienie

Autor: dare-czka 24.01.12, 12:53
witam moja 2 mies coreczka jest karmiona w dzien mm co 2-2,5, wypija ok 120 mieszanki. Jak wtdluzyc te przerwy to nie wiem. Daje jej jedzenie po drzemce ktora zawsze trwa 40 minut pozniej jest przewijanie, chwila "zabawy" i po godzinie od ostatniej drzemki robi sie spiaca i trzeba ja polozyc na kolejne 40 minut, tym sposobem przerwy w jedzeniu sa krotkie, najlepiej gdyby byly 3 godzinne ale ciezko jej nie dac po spaniu mleka bo juz sie przyzyczaila do takiego trubu- jedzenie, zabawa, spanie, poza tym jak probuje ja przetrzymac to pozniej jest zbyt spiaca na jedzenie wypija troszke i usypia przy butli. Jak to polepszyc, moze ktos tak mial? Kolejan sprawa to nocne karmienie, mala je czesto w dzien wiec moze aby brzuch jej dpoczal warto dawac czescto wieczorem np o 20 ( po kapieli), pozniej o 22 i o 24 ( te dwa ostatnie karmienia bylyby na spiaco), a pozniej odczekac z 5 godzin z kolejnym karmeniem zeby jej brzuszek odpoczal, normalnie to domaga sie tez co 2-3 godziny w nocy jedzenia, ale i tak nie wypija wszystkiego wiec bardzo glodna to ona nie jest, moze to tylko przyzwyczajeni.e...? Czy stosowal ktos taka metode karmienia wieczornego, zeby "zatankowac" dziecko na noc?zy to sie sprawdza i po jakims czasie dziecko sie juz nie budzi w srodkowej czesci nocy?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.