Gazeta.pl   Forum   eDziecko   Eksperckie   Karmienie butelką   5 miesięcy przejście z piers...

5 miesięcy przejście z piersi jak karmić?

Autor: wilhelminaslimak 26.01.12, 18:29
Mam 5-cio miesięcznego alergika. Do tej pory karmiłam piersią, ale z uwagi na to, że mimo diety jest nadal obsypany przechodzimy na Bebilon Pepti. Ale ja się kompletnie na karmieniu butleką nie znam i nie wiem jak to ugryźć. Po pierwsze jeszcze przez jakiś czas (mam nadzieję max 2-3 tygodnie) syn będzie na samym mleku, jak zejdą zmiany skórne to zaczniemy rozszerzać dietę.

W tej chwili syn je mniej więcej tak:
9:00 - pobudka i oba cyce
11:00 - cyc przed wyjściem na spacerek, potem długo śpi
15:00 - cyc
17:00 - cyc
19:00 - cyc
20:30 - 180 ml Bebilonu Pepti (to jest od 3 tygodni, bo nie przybierał)
między 1:00 - 2:00 - cyc
między 4:00 - 6:00 - cyc

I teraz nie wiem jak to przenieść na butelkę (bo mi wyjdzie za dużo tego jedzenia)? I po ile ml powienien zjadać taki 5-cio miesięczniak? Na wieczór zauważyłam, że czy zrobiłam 90ml czy 180ml to zjadał i spał tak samo długo.
Dodam, że odkąd dokarmiam mlekiem, to syn już ładnie przybiera, więc "tuczyć" go nie muszę.

I ostatnie pytanie: dawać coś do picia oprócz mleka? Wodę? A jeśli tak, ot jak często i w jakiej temperaturze?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.