Gazeta.pl   Forum   eDziecko   Eksperckie   Karmienie butelką   Higiena karmienia butelka - ...

Higiena karmienia butelka - pytania

Autor: lady2009 19.02.12, 19:04
Dzien dobry,
Mam kilka pytań odnośnie kb, przede wszystkim kwestie związane z przygotowaniem butelki.
1 Po pierwsze, czy przed każdym podaniem butelki należy ja strerylizowac/ wygotowac?
2 Ile czasu po wygotowaniu taka butelka moze stać np. na kuchennym blacie?
3 Czy do mycia trzeba koniecznie używać specjalnych płynów do butelek?
4 Czy mozna korzystać z domowej suszarki na naczynia, czy wskazane jest kupienie oddzielnej?
5 Czy jeśli umyje a następnie wygotuje butelkę, napełnie woda, wstawie do podgrzewacza to mogę jej użyć dopiero po kilku godzinach?
6 Jaki jest Max czas na użycie przygotowanej wody, np. Przechowywanej w termosie?
7 Czy jeśli przygotuje wodę do przepajania, podam dziecku, ono wypije polowe to druga polowe mogę podać np. Za 6h, nie myjac butelki i skoczka? Wiem ze z
mm tak nie mozna robić, ale moze ze zwykła woda tak?

Z góry dziękuje za informacje,
pozdrawiam
Mama 8 tyg. Gabrysia
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.