Dodaj do ulubionych

Dobry chleb

04.12.06, 19:02
Witam.
Gdzie można kupić dobry chleb na Ursynowie ??
Edytor zaawansowany
  • jan-w 04.12.06, 21:43
    Bazarek Stryjeńskich/Wąwozowa. Dwa sklepiki w alejce zielonej. Np bułki na
    żytnim zakwasie, bez "polepszaczy"
  • lewe_oko 05.12.06, 10:02
    Piekarnia w metrze Ursynów, po północnej stronie.
    --
    coraz bliżej święta :-)))
  • yavorius 05.12.06, 10:03
    Czy ten chleb jest naprawdę dobry? Taki, co to nie kruszy się i jest jadalny
    następnego dnia?
    --
    Niektórzy mówią, że na widok jego plaskatego ryja można się porzygać,
    a jego smak spaczony jest długoletnim używaniem kolorowych trunków
    ze sklepów chemicznych. My jednak wiemy, że zwą go Yavorius.
  • magadlenka 05.12.06, 21:59
    Bazar na Dołku. Od środy do niedzieli mała budka przy pasmanterii i artykułach
    domowych... Chleb z Radzymina. Mój ulubiony z ziarenkami wytrzymuje 2 tygodnie.
    Sprawdziłam
  • yavorius 06.12.06, 08:28
    A gdzie jest bazar na Dołku?;-)
    --
    Niektórzy mówią, że na widok jego plaskatego ryja można się porzygać,
    a jego smak spaczony jest długoletnim używaniem kolorowych trunków
    ze sklepów chemicznych. My jednak wiemy, że zwą go Yavorius.
  • p.o.box.77 07.12.06, 10:05
    no jak to gdzie jest bazar na dołku...

    piekarnia osiedlowa przy ul. cynamonowej 1 albo 3 [nie pamiętam, mimo że
    dopiero przy poczcie..]

    pieczywo żytnie i chleb "barowy"... pycha. ponieważ ze zjedzeniem bochenka u
    mnie w domu jest problem to nawet po paru dniach jest smaczny.

    polecam.
  • yavorius 07.12.06, 10:18
    p.o.box.77 napisał:
    > no jak to gdzie jest bazar na dołku...

    No tak to, niektórzy nie znają Ursynowa:D
    --
    Niektórzy mówią, że na widok jego plaskatego ryja można się porzygać,
    a jego smak spaczony jest długoletnim używaniem kolorowych trunków
    ze sklepów chemicznych. My jednak wiemy, że zwą go Yavorius.
  • yavorius 07.12.06, 10:55
  • yavorius 24.03.07, 13:50
    Cynamonowa 4. Zrobiliśmy dzisiaj z Żoną wycieczkę (ze Służywca!) i chleb jest
    przeprzemniamniowy, jeśli jutro będzie dobry, no to zmieniamy piekarnię na
    dalszą, ale za to lepszą. Dziękujemu :)
    --
    Niektórzy mówią, że jest pokemonem i że na każdy temat zawsze reaguje równie
    debilnym, co beztreściwym rechotem. My jednak wiemy, że zwą go Yavorius.
  • p.o.box.77 27.03.07, 10:06
    aa proszę bardzo. ku chwale ojczyzny!

    za chleb barowy [cena 1,20 pln] stawiam każde pieniądze :D

    u mnie w domu tylko ja jem chleb, także bochenek schodzi powoli, ale do samego
    końca smakuje jak należy.

    ale uwaga w weekendy szybko schodzi.

  • yavorius 27.03.07, 10:17
    :)))

    Jeszcze mam tylko pytanie, ta piekarnia od której jest czynna, od 6? Bo
    przyjdzie mi chyba rano po chleb jeździć, coby zjeść świeży na śniadanie w
    pracy...
    --
    Niektórzy mówią, że jest pokemonem i że na każdy temat zawsze reaguje równie
    debilnym, co beztreściwym rechotem. My jednak wiemy, że zwą go Yavorius.
  • p.o.box.77 27.03.07, 12:09
    zabiłeś mi ćwieka.. chyba tylko od 7. od 6 jest czynna piekarnia na tyłach
    pętli autobusowej na płaskowickiej [w sumie w pobliżu piekarni na cynamonowej]
    ale nie mam wyselekcjonowanych typów pieczywa, kiedyś tam się żywiłem o 6
    wracając z zabaw młodzieżowych.
  • qmc 28.03.07, 14:24
    Rany, ten chleb Na Dolku jest sprzedawany niemal z ziemi. Jak wiatr zawieje to
    bedzie z piaskiem. Gdzie jest Sanepid???? Az zal, ze sprzedaja tam chleb z
    jednen z najlepszych i najstarszych piekarni w Warszawie ("Grzybki"
    Cichockiego, mozna znalezc ich strone w internecie).
  • horpyna4 07.12.06, 11:10
    Blisko Metra Ursynów jest też dobry chleb w sklepiku spożywczym przy KEN 98, za
    księgarnią, wspólne wejście z kwiaciarnią. Duży wybór i kilkakrotne dostawy w
    ciągu dnia (mają m.in. chleb ze Szczyrku).
  • esimona 24.03.07, 18:26
    W poszukiwaniu dobrego pieczywa trafiłam na niepozornie wyglądający "Chleb z
    amarantusem". Receptura opracowana jest na bazie diety śródziemnomorskiej.
    Skład: ziarno amarantusa, ziarno żyta, mąka pszenna, oliwa z oliwek,
    słonecznik,sól,drożdże.Zaciemniony jest naturalnymi palonymi kiełkami żyta.
    Chlebek waży 350 g, jest opakowany w folię i ma dołączoną wizytówkę, z której
    te dane wypisałam. Adres internetowy to: www.piekarniagrzybki.pl
    Kupiony 23 ma datę ważności 27. Poprzedni jadłam kilka dni i zachował świeżość.
    Pieczywo z tej piekarni można kupić w Pasażu Natolińskim między metrem i ul.
    Braci Wagów, pomiędzy 2 aptekami w pobliżu księgarni w sklepie z wędlinami -
    stolik n po lewej stronie od wejścia. Zaznaczam też, że wędliny kupuję w innym
    sklepie. Smacznego
  • neuroup 27.03.07, 10:42
    Powie4m ci gdzie napewno nie można kupić :) W Realu!! Sorry, ale oni tam robią
    para chleb a dokładnie jak dla mnie to skorupa w której jest pustka.
    Pozdrawiam
    --
    Neuroup of Addict Labs
    gg:2055161
    email:neuroup@gazeta.pl
    www.lukaszslowak.com ==>homepage [some news]

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka