Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Metro   Dorosły, ale za młody na kredyt

Komentarze do artykułu

Dorosły, ale za młody na kredyt

Skończyłeś 18-21 lat, masz dowód osobisty, stałą pracę, płacisz podatki i liczysz na to, że kredyt pozwoli ci wystartować w dorosłe życie. Zapomnij. Dla wielu banków jesteś jeszcze za młody. Ale żaden ci tego nie powie wprost

Dorosły, ale za młody na kredyt

Autor: Gość: abc IP: 195.26.72.* 27.01.10, 22:26
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Miałam podobną sytuację. Z mężem chcieliśmy wziąć kredyt ratalny na zakup sprzętu RTV - rata miesięczna - 80zł. Małżonek podał Pani w markecie wszystkie wymagane dane, żeby po 15 minutach dowiedzieć się, że decyzje o przyznaniu kredytu pozna po weekendzie. W poniedziałek do firmy małżonka zadzwonił telefon z pytaniem o zarobki i zatrudnienie. Zatrudnienie w firmie zostało potwierdzone natomiast o zarobkach informacji kadry podać nie mogły i poprosiły o wystosowanie pisemnej prośby (zgodnie z obowiązującym prawem). Przedstawiciel banku wydał więc decyzję i odmówił przyznania kredytu. Sytuacja jest o tyle ciekawa, że mąż zarabia całkiem nieźle,ja też pracuje, zatrudniony jest od roku, a kredyt miał być narzędziem do budowania historii kredytowej, bo za kilka lat, taką mieliśmy nadzieję, ktoś udzieli nam kredytu hipotecznego. Po tej historii (nie pierwszej zresztą) mam wątpliwości czy uda nam się kupić mieszkanie kredytowane przez bank skoro mamy problem z kredytem na zakupy za śmieszną kwotę.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.