Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Metro   Pasji brak, a frustratów coraz więcej

Pasji brak, a frustratów coraz więcej

Autor: wiesiekwiesiek11 06.10.10, 16:49
Skończył studia i odłożył pasję na półkę, bo najpierw chciał się dorobić. Został przedstawicielem handlowym, awansował, dostał służbowy samochód. Minęły lata i choć dziś ma już spore oszczędności, nie potrafi wrócić do marzeń. I dalej jest nieszczęśliwy.

Ja miałem to samo, ale ocknąłem się żeby studiować malarstwo na ASP, teraz nie mam nic , ani nie maluję, ani nie mam pracy, ani oszczędności, pojawiła się depresja.

Jak nie kijem go to pałą. Nie ma dobrego wyjścia. A powodów takiego życia ludzi należy szukać w autorytarnej szkole podstawowej przygotowującej swoimi nudnymi zajęciami do tak samo nudnej i pracy i takiego samego życia. Przecież przemysł czeka na ludzi-robotów. Nikt inny bez treningu cierpliwości i nudy trwającego wiele lat nie zniósłby takiej pracy.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (101-149)
(1-100)
przejdź do: 1-100 101-149

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.