Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Metro   Dlaczego moje dziecko jest takie smutne?

Komentarze do artykułu

Dlaczego moje dziecko jest takie smutne?

Niektórzy z rodziców, którzy we wrześniu posłali sześciolatki do pierwszej klasy, zastanawiają się, czy to normalne, że po miesiącu dziecko co rano płacze, że nie lubi szkoły i skarży się na ból brzucha. Specjaliści: nikt nie próbuje ocenić skutków reformy

Dlaczego moje dziecko jest takie smutne?

Autor: kozalesz 03.10.11, 13:27
Szkoła, do której chodzi moja sześciolatka wprawdzie nie jest przygotowana na sześciolatków tak jak zachwalano w telewizji, ale nie mam większych zastrzeżeń. Porównując obecne warunki w szkole z tymi sprzed 30 lat, gdy chodziłem do podstawówki, to inna epoka. Nauczycielka ma podejście do dzieci. Córka nie może się doczekać, kiedy jej pani wróci ze zwolnienia. Dzieci trochę siedzą w ławkach i poznają literki, trochę siedzą na poduszkach, bo na dywan zabrakło szkole pieniędzy. No i wychodzą na boisko się pobawić. Ze świetlicy też jesteśmy zadowoleni. Nie widzę smutnych dzieci. Może dlatego, że decyzja o wcześniejszym pójściu do szkoły była przemyślana przez rodziców, a dzieci się przekonały że szkoła to też fajna zabawa.
Dziwi mnie tylko skąd w pierwszej klasie aż dwie lekcje religii i ciężka książka do niej. Ale ponieważ szafek na przybory szkolne nie ma, więc rodzice kupują pudełka. Będzie trochę lżej, bo nie wiem jak zmieścić się z wagą tornistra poniżej 10% wagi ciała dziecka, jak to jest zalecane.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.