Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Metro   Kandydat do pracy ma się czołgać, bo to jemu...

Komentarze do artykułu

Kandydat do pracy ma się czołgać, bo to jemu zależy

Wysłałem kilkaset CV. W końcu się odezwali, zaprosili mnie na rozmowę kwalifikacyjną. Przygotowywałem się kilka dni, w nocy nie mogłem spać. Rozmowa wypadła nieźle, byłem zadowolony, obiecali, że zadzwonią. Minął miesiąc i cisza. Jestem aż tak beznadziejny, że nawet zadzwonić nie warto?

Kandydat do pracy ma się czołgać, bo to jemu za...

Autor: Gość: Aga IP: *.medium.media.pl 15.02.12, 10:35
"już na wstępie wspomniał iż aplikuje do kilku firm i pracodawca źle to odebrał."

Jak pracodawca może źle odebrać fakt, że ktoś aplikuje na stanowisko do kilku firm. Czy ten pracodawca nie wie, że jak szuka się pracy, to wysyła się bardzo dużą liczbę CV, aby gdziekolwiek zaprosili na rozmowe kwalifikacyjną. TO JEST NORMALNE, że wysyła się setki CV do różnych firm. Jak pracodawca może źle ocenić fakt, że człowiek powiedział mu prawdę.

Zrozumiem tylko, że ktoś powie, że wysłać CV do jednej firmy wtedy i TYLKO WTEDY, gdy juz pracę posiada i chce zmienić ją na lepszą. Tylko wtedy uwierzyłabym, że człowiek mówi prawdę.

Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-200 201-209
(101-200)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.