Planuję kupno mieszkania z rynku wtórnego, z pomocą kredytu i raczej bez udziału agencji pośrednictwa. W związku z tym mam jakby dwa obszary, w których chcę się doszkolić: prawny (wiadomo), no i szacowanie potrzebnych wydatków (od taksy notarialnej po opłaty przygotowawcze w banku przy kredycie).
Czy moglibyście mi podać jakiś fajny "podręcznik" tych kwestii (strona WWW, książeczka)? Chodzi mi o ujęcie syntetyczne tych wszystkich zagadnień, niekoniecznie z wchodzeniem we wszystkie niuanse - ale na razie, żeby żadne zagadnienie mi nie umknęło. Żeby się nagle nie okazało, że gdzieś muszę doliczyć np. VAT albo jeszcze jedną opłatę i brakuje mi kasy :). Tudzież że nie sprawdziłem jakiegoś wypisu i mieszkanie wcale nie jest jeszcze moje :).
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.