Pół roku temu zakupiłam mieszkanie, niestety na parterze - mój błąd :( Pod samymi oknami znajdują się wykupione miejsca postojowe dla 4 aut - max. 1,5 m od okna. Widziałam je jak kupowałam mieszkanie, ale muszę przyznać, że nie wiedziałam z czym to się wiąże... Na początku nie zwracałam na to uwagi, ale teraz... jeden z sąsiadów zakupił sobie głośnego, starego diesla, którego hebluje grzeje jakieś 10 minut o 6 rano. Jeśli dołączy do niego jeszcze drugi sąsiad to w całym mieszkaniu czuć spaliny. Hałas też nie pozwala spać.
Czy można coś w tym przypadku zrobić? Czytałam, że między oknami a parkingiem powinien być zachowany odstęp 7 m., ale co w przypadku jeśli to nie jest spełnione a mimo to te miejsca postojowe są już czyjąś własnością?
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.