misiakrp 31.01.10, 21:06 Witam zdecydowaliśmy sie na ten właśnie hotel z powodu dużej ilości rekomendacji wylatujemy z Poznania 19 maja -2 czerwiec 2+2 (chłopcy 8 lat i niecałe 2 lata) ktoś jeszcze leci do tego hotelu w tym terminie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 02.02.10, 15:06 kto leci w tym terminie niech się odezwie brudzia będziemy pić już na lotnisku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 02.02.10, 15:43 Jeszcze tylko brakuje ,żebyście zakładali temat na wyjazd na każdy dzień maja osobno. Ludzie zacznijcie myśleć przecież łatwiej się znaleźć w jednym wątku. Joy Pegasos Planet Incekum 2010 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 17:02 nikt ciebie nie zmusza do zaglądania na ten wątek ja popieram pomysł i lece na tydzień 26 maja z warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.icpnet.pl 02.02.10, 18:39 my również 19.05.-2.06 z poznania 2+1 dziecko 2 latka. Podaję maila -super będzie zebrać fajną ekipe już przed wylotem :) sisip@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysha & kris Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.chello.pl 14.02.10, 13:49 Witam:) My też lecimy 26 maja na tydzień, liczymy na udaną zabawę i miłe towarzystwo :D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 09.02.10, 14:48 szkoda że tak mało w tym terminie leci z pl :( jedyne pocieszenie to że nie będzie walki o pokoje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agau06 Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 10.02.10, 22:24 Jeszcze ja !... + moje corki /12 lat, 15 miesiecy/i babcia dziewczynek czyli moja mama ,same baby :),lot z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
agau06 Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 10.02.10, 22:25 doczytalam ze Wy 19.05, my 21.05 czyli moge Was nie znalezc... Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 11.02.10, 09:51 fajnie, do kiedy jesteś? pewnie się spotkamy przy basenie dla dzieci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.icpnet.pl 11.02.10, 11:27 spoko spoko na pewno się spotkamy tak jak pisał poprzednik przy brodziku :) My zostajemy do 2.06 Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 12.02.10, 11:24 Kto się orientuje kiedy będzie podana godzina wylotu 19.05 ??? Kurcze chciałabym już wiedzieć na co się nastawiać szczególnie że lecimy z małym dzieckiem... Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 12.02.10, 14:16 też chciałbym wiedzieć ! ale znając życie to godzina i tak może ulec zmianie kejsii zabieracie wózek/spacerówkę? zastanawiam sie czy zabierać i czy można jako podręczny zabrać czy osobno się nadaje i jakie ew. koszta? ktoś się orientuję ? Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 12.02.10, 14:59 Wiem wiem zawsze godzina może się zmienic ale nie jakos drastycznie ewentualnie kilka godzinek plus minus ... A mam nadzieję że nie polecimy w środku nocy bo nie wiem jak to wtedy będzie .. Trzy lata temu pamietam że lecielismy jakos o 22 i w hotelu byliśmy ok 4 w nocy masakra .. najdłużej trwa rozworzenie po hotelach ale liczę że w maju nie będzie tylu turystów do rozwiezienia .. A wózek jasne że biorę bo to wygoda zawsze można w nim uśpić dziecko i siedzieć sobie przy hotelu na jakimś drinku np czy wybrać się na jakąś pieszą wycieczkę wieczorkiem to dziecko zaśnie po drodze a tak to by trzeba wieczorami w hotelu siedzieć ... Tak naprawdę to nasza pierwsza wycieczka z małą więc zobaczymy jak to będzie.. A za wózek z tego co wiem nic się nie płaci podobno w poznaniu można podjechać nim pod sam samolot a potem zabierają go na pokład i oddają po wylądowaniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.10, 01:07 Przy odprawie bagażowej zostawiasz jedynie bagaże główne. Wózek oraz podręczny zabierasz ze sobą. W trakcie przejścia przez "bramkę" Wózek należy złożyć, przechodzi przez skaner i po chwili możesz ponownie usadzić (ułożyć) w nim dziecko. Przed wejściem na pokład podajesz go osobie z obsługi technicznej. Po wylądowaniu i zejściu z samolotu na płytę lotniska, wózek czeka na swego właściciela :-) Zdarzyło mi się również, że przyjechał na taśmie wraz z pozostałymi bagażami. Wg mnie wózek to podstawa i choć część hoteli oferuje spacerówki na czas pobytu, to chyba lepiej i wygodniej wziąć własny ... Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 14.02.10, 13:44 dzięki! jeszcze jedno pytanko coś wiadomo o limitach wagi bagażu i ew. dopłatach po przekroczeniu jej ostatnio miałem limit do 20 kg na osobę później spora dopłata za kg Odpowiedz Link Zgłoś
kontorobota Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 24.02.10, 10:15 hejka. więc zagłębiając się w zawiłości 'niezbędnych;)' informacji.. czy wózek typu quinny (stelaż składany osobno, siedzisko osobno) będzie problemem na lotnisku? czy jednak kupic parasolke. i tak nosze sie z zamiarem parasolki, ale chciałam już taką lekką, bez możliwości spania. a na wyjazd to jednak lepiej żeby sobie spal wózeczku. jakie wózki bierzecie? Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 24.02.10, 10:29 Mogę ci polecić z czystym sumieniem Mclarena .. My taki zabieramy i służy nam od jakiegoś roku wcześniej też mieliśmy Quinny ale stelaż był już potem mi za cięzki a w Mclarenie masz leciutką parasolkę szybko się składa i ma mega wielką budkę która będzie chronić przed słońcem bo możesz nią sobie prawie cały wózek zasłonić no i ma kilka regulacji do spania tak więc na prawde polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kontorobota Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 24.02.10, 12:21 no ja właśnie szykowałam się na maclarena, ale on się nie rozkłada ten najlżejszy. kejsi a którego macie? Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 24.02.10, 13:02 kontorobota my bierzemy zwykła spacerówkę bo została po wcześniejszym dzieciaku ;) mój mały niestety za długo nie usiedzi w niej :( zastanawiam sie jak usiedzi w samolocie bo teraz nawet w samochodzie nie chce siedzieć no chyba ze jest u mnie na kolanach i kieruje ;) ale do sterów w samolocie raczej go nie dopuszczą ;) macie pomysły na zapewnienie atrakcji podczas lotu aby nie rozniosły dzieciaki samolotu bo jeszcze wysadzą nas jak jednego polityka za zakłócanie porządku ;) czy wasze to aniołki ? bo mój to wcielony rogacz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kontorobota Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 24.02.10, 13:55 do samolotu lepiej jakieś bezdźwięczne zabawki. i dobrze byłoby je już teraz pochować i udostępnić w dopiero samolocie :) mi przyszły do głowy na razie tylko książeczki i znikopis. nasz to aniołek z własnym zdaniem i może się też zdarzyć, że cały samolot je usłyszy;) Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 24.02.10, 14:58 kontorobota my mamy dokładnie taki www.allegro.pl/item931138307_maclaren_xlr_rozowo_brazowy_uzywany.html fajny lekki i szybko sie składa na allegro są do niego nawet specjalne torby w które można go schować właśnie np do samolotu ale jakoś cenna tej torby mnie odstraszyła bo moja mała to juz właściwie z wózka wyrasta .. Ciekawe jak to będzie w tym samolocie bo moja mała to w miejscu nie usiedzi na pewno będzie chciała biegać po samolocie i tego się obawiam ..myślałam juz może o jakims przenośnym dvd z bajkami ale nie wiem czy warto.. no i zależy o której polecimy Odpowiedz Link Zgłoś
kontorobota Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 16.02.10, 12:34 hejka. tez lecimy 19 z poznania. 2 + synek 2 latka. 'kejsii' ma juz mojego maila wiec piszcie do niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: 78.8.78.* 16.02.10, 22:42 Witam!Co jest zawarte w cenie wczasow,np oplaty lotniskowe,ubezpieczenie itp.Biuro juz nieczynne,a chcialabym juz dzis zarezerwowac. Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 17.02.10, 14:20 Gość portalu: kasia napisał(a): > Witam!Co jest zawarte w cenie wczasow,np oplaty > lotniskowe,ubezpieczenie itp.Biuro juz nieczynne,a chcialabym juz > dzis zarezerwowac. opłaty, transfer z i na lotnisko, ubezpieczenie i w cenie była jakaś wycieczka statkiem do alani w jakim terminie chcesz lecieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
skamba99 Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 17.02.10, 23:43 Hej! My również wybieramy się 19 maja! 2+ 1 ( prawie 4-latek) To nasze pierwsze tego rodzaju wakacje i już mam lekki stres... a co dopiero będzie później...;) ale nie mogę się już doczekać!!! Mam pytanie, szczepicie swoje dzieci przed wyjazdem?Jeśli tak to jakie szczepienia? mój e-mail: asia4@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 17.02.10, 23:55 nie my nie szczepimy na tydzień czy dwa ? bo wyjdzie na to ze spotkamy się na ławicy :) zbiera sie niezła ekipa ziomali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 18.02.10, 10:10 My też się nie szczepimy nie ma takiej potrzeby spokojnie Turcja to bardzo Europejski kraj :) Ale fajnie bo zapowiada się ekipa z dzieciaczkami w podobnym wieku :) Do zobaczenia 19.05 na Ławicy Odpowiedz Link Zgłoś
skamba99 Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 19.02.10, 00:15 My wybieramy się na tydzień choć zaczynam żałować że nie na dwa... ale postaramy się ten tydzień wykorzystać na maksa!!!! Na samą myśl mam motylki w brzuchu;))) no i dobrze że nie potrzeba szczepień, wolałam się upewnić:)no i faktycznie zapowiada się niezła ekipa;) Odpowiedz Link Zgłoś
k_grillo Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 18.02.10, 19:33 My tez jedziemy z Poznania 19 maja do 2 czerw.Dzis podpisałam umowę. U nas rowniez pierwszy tego typu urlop:)Mamy 6-letnia córke.Do zobaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 19.02.10, 12:44 wow ale czad coraz większa ekpia ;)mam syna 8 lat wiec będzie miał partnerkę na balety ;) skamba99 też chcieliśmy tylko na tydzień i tak zrobiliśmy wstępną rezerwację przez telefon ale w ostatniej chwili (31 styczeń godzina 23:50)zrobiłem rezerwacje przez internet bo aż żal było nie dopłacić 1700 zł za dodatkowy tydzień (tylko za dorosłych - dzieci gratis) ;) pewnie jest możliwość wydłużenia jeszcze w tej chwili jakbyś chciała bo dla itaki do dodatkowa kasa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.icpnet.pl 19.02.10, 13:44 jasne napewno jest możliwość przedłużenia terminu :) My też na 2 tygodnie .. Tylko raz zdecydowaliśmy się na tygodniową wycieczkę czas za szybko ucieka a zawsze 2 dni zabierają przylot i odlot :( Odpowiedz Link Zgłoś
agau06 Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 20.02.10, 00:28 O rany ...to z Warszawy tylko ja i moje stadko ? Wszyscy leca z Poznania? :( Pocieszam sie ze samolot pusty :) i nawet moja malutka/ 15 miesiecy w maju/, bedzie miala swoj fotel :). Z takim dzieciaczkiem lece pierwszy raz i martwie sie glownie o jedzenie ,to tyle godzin jak to rozwiazac?. Dziewczyna niejadek, obecnie bazujemy glownie na butli z mlekiem i kasza .Wyjazd juz za 3 miesiace i pewnie niewiele sie zmienie jej menu :).Acha jedziemy na dwa tygodnie 21.05-04.06 Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 20.02.10, 09:06 agau06 napisała: > O rany ...to z Warszawy tylko ja i moje stadko ? Wszyscy leca z Poznania? :( > Pocieszam sie ze samolot pusty :) i nawet moja malutka/ 15 miesiecy w maju/, > bedzie miala swoj fotel :). Z takim dzieciaczkiem lece pierwszy raz i martwie > sie glownie o jedzenie ,to tyle godzin jak to rozwiazac?. Dziewczyna niejadek, > obecnie bazujemy glownie na butli z mlekiem i kasza .Wyjazd juz za 3 miesiace i > pewnie niewiele sie zmienie jej menu :).Acha jedziemy na dwa tygodnie 21.05-04. > 06 przygarniemy nakarmimy i napoimy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 20.02.10, 12:20 Znam to moja córeczka to też straszny niejadek i nie wiem czy jej coś tam zasmakuje .. W dniu wylotu będzie miała 2 lata i 3ms oby frytki były bo tylko to uwielbia heheh . Zastanawiam się czy z przewiezieniem mleka nie będzie problemu czy nie będą się czepiać że to jakis proszek i wogóle ?? No i czy takie np mleko w proszku trzeba wkładać do podręcznego bagarzu czy głównego ?? Coś czuje że im bliżej wyjazdu tym pytanie będzie coraz więcej... Spotkamy się na miejscu bo Ci co z Poznania lecą to już 19.05 Odpowiedz Link Zgłoś
skamba99 Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 24.02.10, 19:45 Nasz synek lubi głównie pomidorówkę i kotlety :))) więc czuję że też może być problem z jedzeniem ale z tego co czytałam to jest mnóstwo przeróżnych smakołyków więc mam nadzieję, że dzieciaczki znajdą coś co im zasmakuje:)))A mleko podobno można tam kupić i jakieś przysmaki w słoiczkach więc nie powinno być problemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_jones Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 25.02.10, 11:16 agau06 nie tylko Wy z Wawy, my też. A my to znaczy ja i mąż i synek, które będzie miał prawie dwa latka ;) O jedzenie się nie martw, dacie radę. W zeszłym roku byliśmy z rocznym Kacprem w Tunezji i jakoś go wykarmiliśmy. Zabraliśmy ze sobą mleko, kaszki, trochę słoiczków i dało się przeżyć. W tym roku myślę, że będzie łatwiej, bo jest jednak straszy, ale za to jest strasznym alergikiem i przez to nie wszystko może jeść :( Już się nie mogę doczekać wyjazdu. Wychodzi na to, że sporo takich maluchów będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Joy Pegasos Planet Incekum - link do zdjęć IP: *.plock.mm.pl 06.03.10, 11:14 Jeśli chodzi o jedzenie to na pewno każdy znajdzie coś dla siebie nawet maluszki! Były frytki hamburgery pizza no i pomidorówka:) Jedzenia jest pełno i do wyboru na każdym kroku. Byłam we wrześniu 2009. A tu jest parę zdjęć z hotelu:) www.oceniacz.pl/profil/justi87/albumy/78363 No i trochę Wam zazdroszczę, bo hotel przepiękny. Udane 2 tygodnie:) Przez 2 tyg. ani razu nie powtórzyły się animacje a dzieciaczki po godzinnej zabawie z animatorami padały spać a rodzice bawili się na potańcówkach:) Odpowiedz Link Zgłoś
roann do justyna lub innych którzy byli w tym hotelu???? 08.03.10, 08:06 witam mam pytanie jade z córka niecałe dwa latka, z jedzeniem nie ma problemu wiec o to sie nie pytam; czy rzeczywiście jest ten brodzik z baldachimem dla tych najmniejszych??? i czy mozna w hotelu kupić pampersy ???? i czy mozna kupić zabawki typu łopatka wiaderko i inne do wody dmuchane piłka itd???? czy w poblizu po za hotelem jest market minnymi artykuły dla dzieci pampersy i zabawki???? bede wdzieczna za odpowiedź bo tych informacji jest nie dużo Odpowiedz Link Zgłoś
aga7-77 Re: do justyna lub innych którzy byli w tym hotel 08.03.10, 09:52 Witam, faktycznie jest brodzik z baldachimem dla tych najmniejszych dzieciaczków i zaraz obok drugi(z małą zjeżdżalnią, koło drewnianego statku)bez baldachimu, ale też bardzo płytki (głębokość 30 cm). Zabawek dmuchanych i innych możesz kupić pełno w markecie w "Royalu", ale jeśli mogę Ci poradzić szczególnie te dmuchane, które nie zajmą Ci wiele miejsca w bagażu kup w Polsce, bo u nas są kilkakrotnie tańsze. Co do pampersów nie jestem pewna - wydaje mi sie, że były , ale mój syn ma 7 lat, więc nie zwróciłam na to uwagi. Naprzeciwko hotelu jest tylko kilka małych sklepików (ale tańszych niż te w hotelu) za to busem można podjechać (niedaleko) do Avsalar - tam jest dość duże centrum handlowe. My tam nie byliśmy, więc dokładnie nie powiem Ci co tam można kupić, ale z opowieści wiem, że praktycznie wszystko:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
roann Re: do justyna lub innych którzy byli w tym hotel 08.03.10, 11:28 ja lecę w prawdzie w czerwcu 18 ale czy lezaki rzeba zajmować rano???? i co z tym kwaterowaniem chodzi o cześc royal lub resort nie chcę być zakwaterowana w clubowowej mam dać w paszport troche euro??? ja u was bylo dodam ten hotel na ten termin jest wysprzedany Odpowiedz Link Zgłoś
roann do tych co już byli???/ 08.03.10, 11:30 czy w hotelu można kupic pampersy czy trzeba brać dużo ze soba czy nie daleko jest jakies centrum handlowe gdzie mozna kupić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: do tych co już byli???/ IP: *.plock.mm.pl 08.03.10, 12:54 baseny są dla dzieciaczków, zabawki można kupić hotelu bo sama kupowałam sobie materac ale na przeciwko hotelu są sklepiki i tam spokojnie można kupić wszystko no i jest apteka czynna do późnych godzin co do pampersów to nie wiem bo nie mam dzieci więc na takie rzeczy nie zwracałam uwagi ale za to w Avsallar jest wszystko a z hotelu idzie się ok. 30 min wolnym spacerem, chyba że ktoś woli to wsiada w busika i w ciągi 5 min jest na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.04.10, 08:54 Wiatam, moja rodzinka (2+2) => 1,5 i 6 lat dziewczynki również wylatuje 19.05. z Poznania na tydzień, do zobaczenia. Znacie już godzinę wylotu? Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 09.03.10, 21:05 Do tych co lecą 19.05 z Poznania znana jaz jest godzina wylotu niestety dla tych co mają małe dzieci nie bardzo fajna :( wylot 19.05poznań-antal 8.15-12.15 wylot 2.06 Antalya-pozn. 5.00-7.00 Odpowiedz Link Zgłoś
roann do kejsii 10.03.10, 08:27 a gdzie to mozna sprawdzic oprócz biura podrózy???ja lecę 18 czerwca nie wiem czy beda juz znane??? nieraz Itaka zmieniała godziny wylotu tydzień wczesniej raz mi sie tak zdazyło Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: do kejsii 10.03.10, 09:12 Na stronie Itaki jak klikniesz w hotel wybierasz date wylotu i lotnisko ale na czerwiec może jeszcze nie być podane Najlepiej zadzwonić do samej Itaki to Ci powiedzą co i jak .. Głupie te godziny wylotu szczegolnie że na lotnisku trzeba być już 2 godziny przed odlotem plus dojazd na lotnisko masakra ale tak jak piszesz wszystko jeszcze może się zmienić ... Odpowiedz Link Zgłoś
roann Re: do kejsii 10.03.10, 10:52 nie podanych godzin na czerwiec ale te majowe tragedia może chociaż troche zmienią Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 10.03.10, 15:43 wylot z poznania nie jest zły godzinka przed wylotem na lotnisku więc może być 12.15 na miejscu 2h autokarem do hotelu godzina zakwaterowanie wiec koło 15 spotykamy sie na plaży ;) ale powrót faktycznie nie ciekawy :( dobrze że zakwaterowanie jest do końca a nie do 12 gdziny 1.06 i później koczowanie ! wiec dziecko jeszcze do tej 1 w nocy pośpi:) ale kawał nocy i dzień nam ukradli dobrze że to 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 10.03.10, 17:18 No dokładnie ukradli nam prawie 2 dni :( Dlatego właśnie decydowaliśmy się na 2 tyg. Ten wylot z Pznania o 8.15 może nie jet tragiczny ale jak ktoś nie jest z Poznania tak jak my to sporo wcześniej musi wstac bo na pewno na lotnisku zbiórka 2 godz przed wylotem czyli o 6 czyli my musimy wyjechać przed 5 a wstać pewnie o 4 tak więc !!!! m a s a k r a !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skamba99 Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 10.03.10, 19:31 A my niestety tylko na tydzień więc faktycznie trochę nam się ten pobyt skróci:((( Chcieliśmy przedłużyć do 2 tyg. ale okazuje się że na dzień dzisiejszy to dodatkowe 3 tys. czyli połowa całej kwoty więc... trochę dużo:((( ale następnym razem będziemy mądrzejsi! Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 10.03.10, 19:59 Dokladnie ceny poszły kosmicznie w górę nasz termin w tej chwili jest droższy o 900 zł na osobę My rezerwowaliśmy w grudniu i dobrze że nie czekaliśmy na lasta bo początkowo bałam sie tak wcześnie rezerwować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.10, 21:05 Ceny rosną bo taki mamy rząd. Acha, w hotelu są sklepiki, ale jest tam drożej niż poza hotelem. A tak poza tym to dajcie czadu w czasie wieczornych animacji. Na ogół w hotelu jest najwięcej Polaków, co i tak nie zmienia faktu, że ze słowiańskich obowiązuje język rosyjski, a prowadzący udają, że Polaków po prostu na widowni prawie nie ma. Sam kompleks i plaża hotelowa to bajka! Odpowiedz Link Zgłoś
mom6 Re: Joy Pegasos Planet Inceku 13.03.10, 14:36 Mam pytanie o transwer do hotelu ile trwa, w itace bardzo polecają ten hotel ale mnie przeraża te 100 km, tym bardziej że będziemy z dzieckiem -- Szymek 30.08.2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Joy Pegasos Planet Inceku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 16:40 1,5 - 2 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Inceku 14.03.10, 12:04 jak większość z nas będziemy z małymi dziećmi jakoś musimy dać radę staram się myśleć o przyjemniejszych rzeczach niż o trudnym transferze z i na lotnisko Odpowiedz Link Zgłoś
skamba99 Re: Joy Pegasos Planet Inceku 14.03.10, 16:40 No właśnie:) Ja też o tym nie myślę, te dwie godziny to jeszcze nie taka tragedia a jak pomyślę jakie przyjemności czekają nas na miejscu, to wcale mnie to nie przeraża:) a mały najwyżej trochę pomarudzi, za to później sobie to odbije:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Joy Pegasos Planet Inceku IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.10, 23:15 Większość z nas jedzie z mniejszymi lub większymi dziećmi. Najwyżej będą biegać "tam i z powrotem" :) :) Damy radę Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_jones Re: Joy Pegasos Planet Inceku 16.03.10, 11:23 Coś czuję, że w samolocie a potem w autokarze podczas transferu to będzie niezłe przedszkole ;) Bo wychodzi na to, że całkiem sporo osób leci z takimi maluchami (do 2 r.ż.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Joy Pegasos Planet Inceku IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.10, 18:54 W zeszłym roku taki roczny szkrab zrobił mały "Sajgon" w samolocie. Przy nieco dłuższym podchodzeniu do lądowania mały darł się już w niebogłosy, aby później bardzo efektownie zwymiotować na rodziców i dwóch pasażerów siedzących przed nimi. Śmierdziało w całym samolocie okrutnie. Z tak małymi dziećmi nie powinno się wybierać w taką podróż i do tak gorących krajów. Taka jest prawda i fakty! Odpowiedz Link Zgłoś
skamba99 Re: Joy Pegasos Planet Inceku 18.03.10, 22:14 Bez przesady, od razu nic im nie będzie, wiele dzieci ma chorobę lokomocyjną i w autach też wymiotują a mimo to wozi się je autem. A co do upałów to w maju jeszcze nie jest źle. A poza tym 3 lata z rzędu byliśmy z małym nad Bałtykiem i ani razu nie trafiliśmy w pogodę więc wcale nie uważam, że wyrządzam mu jakąś krzywdę! Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Inceku 19.03.10, 09:35 Gość portalu: kiki napisał(a): > W zeszłym roku taki roczny szkrab zrobił mały "Sajgon" w samolocie. Przy nieco > dłuższym podchodzeniu do lądowania mały darł się już w niebogłosy, aby później > bardzo efektownie zwymiotować na rodziców i dwóch pasażerów siedzących przed > nimi. Śmierdziało w całym samolocie okrutnie. Z tak małymi dziećmi nie powinno > się wybierać w taką podróż i do tak gorących krajów. Taka jest prawda i fakty! > nie przesadzasz ździebko ? wiesz dorośli też się boją latać i biorą kilka sporych drinków przed wejściem na pokład ! ;) na szczęście wychodzi na to że samolot bedzię pełen dzieci wiec osoby bez nich proszone są o lot innym samolotem ;P kiki wychodzi na to że nie masz dzieci i nas nie rozumiesz ! jakbyś wiedział i był bardziej spostrzegawczy to wątek jest majowy i to nie dla tego ze było taniej ale dlatego że jedziemy z maluchami ! w tym okresie nie jest tak gorąco temp ok 27-30 stopni !!! w większości krajach rozwiniętych to jest normalny środek lokomocji tak jak autobus, statek, samochód a to że my polacy korzystamy z niego głównie przy okazji wakacji spowodowane jest przeważnie brakiem funduszy lub potrzeby ;) idąc twoim tokiem myślenia ludzie mają rodziny w innych stanach i mających małe dzieci skazani by byli na siedzenie w domu ! bzdura i tyle ! Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii do kiki 19.03.10, 11:38 Jeśli byś przeczytała wątek od początku do końca to bys wiedziała że wszyscy tu lecimy w maju gdzie temp. sa takie jak u nas w środku sezonu w więc maks 30 C i wszyscy tu wybrali ten termin właśnie ze względu na dzieci by nie bylo im za gorąco tak jak to ma miejsce w lipcu gdzie jest juz skwar i sama tez bym nie zabrała dziecka w takim terminie !!! A skoro będzie ok 30C jak w Polsce w lipcu to uważasz że jet to głupota?? dlaczego?? a jak w Polsce jest 25-30 C to co nie wychodzisz z domu z dzieckiem (jesli je w ogóle masz) bo jest za goraco ?? Czy nad jezioro tez nie jedziesz bo jest za goraco ?? A na wczasy nad polskie morze tez nie pojedziesz bo może dziecko zwymiotuje w samochodzie ?? Najlepiej zamknij sie w domu i nie wychodź nigdzie bo cos ci sie albo twojemu dziecku stanie ;) Jeśli chcesz sie przyczepiać do rodziców to przenies się na forum o Egipcie gdzie znajdziesz wielu rodziców którzy w środku sezonu lecą z niemowlakami gdzie temp. jest w lipcu pod 50C co sama uwazam za głupotę !!! Ale tu w tym wątku nie masz racji czepiając sie rodziców którzy właśnie z myślą o dzieciach wybrali termin majowy i lecą do cywilizowanego kraju !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Joy Pegasos Planet Inceku IP: *.ip.netia.com.pl 19.03.10, 15:16 Nie wiem jak małe to było dziecko, ale nie przesadzajmy. Turcja to nie Egipt. Dzieci lepiej znoszą podróż i temperatury niż dorośli. Zresztą te dolegliwości mogły być spowodowane zupełnie czymś innym. 3h lot samolotem to nie wyprawa, porównując z np: podróżą z PKP w odległy koniec Polski. Sam fakt posiadania dziecka nie oznacza, że do osiągnięcia przez niego pełnoletności - rodzice będą musieli zrezygnować z wakacji i wyjazdów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Joy Pegasos Planet Inceku IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.10, 19:37 Podaję fakty i płynący z nich wniosek. Nie ma co się unosić. Nie czarujmy się, że lecicie z 1 lub niespełna 2 letnim dzieckiem dla jego dobra, bo dla niego nie większego znaczenia czy to park, basenik na osiedlu czy Hawaje. Co innego, gdy dzieci są starsze i potrafią docenić (i dostrzec) uroki egzotycznej przyrody czy atrakcyjniejszych basenów. Lecicie do odległych krajów dla SWOJEGO dobra, a nie niemowląt. Nie oszukujmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejsii Re: Joy Pegasos Planet Inceku IP: *.icpnet.pl 19.03.10, 21:12 oczywiście że dla swojego dobra ale co w tym złego że rodzice chca spełnić wczasy za granicą?? a skoro maja dzieci to myślą równiez o nich i próbują to połączyc tak by oni mogli trochę powczasować i aby dzieciom nie bylo za gorąco !!!! Nie widze nic w tym złego rozumiem że uważasz że po urodzenia dziecka przez najblizszych kilka lat trzeba się dusic nad polskim morzem ... Śmieszne to co piszesz ... Żyjemy juz w innych czasach niż kiedyś dla ludzi cywilizowanych samolot jest zwyczajnym środkiem transportu jak każdy a nie jakimś wynalazkiem którego nikt nie zna>>>jest zreszta udowodnione medycznie że lot samolotem wcale nie jest niebezpieczny dla dziecka poza tym do Turcji trwa tylko 3 godziny.. Ale co Ci bedę tłumaczyć .. Podejrzewam że jestes jedna z tych paniuś co dzieci nie mają i ciągle na wszystko narzekają Współczuje Ci bo niestety coraz wiecej ludzi lata z dziecmi i bedziesz musiała je znosić w samolotach .. Odpowiedz Link Zgłoś
skamba99 Re: Joy Pegasos Planet Inceku 19.03.10, 21:15 Do kiki: po co się wogóle wypowiadasz , to nie Twoja sprawa kto leci, kiedy i dla czyjego dobra. A tak na marginesie to z zazdrości wypisuje się różne głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Joy Pegasos Planet Inceku IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.10, 23:50 No właśnie. Powtórzę. Nie spinajcie się i nie bądźcie agresywni. Mam prawo do opinii, tym bardziej, że wynika ona z faktów. Mam za sobą podróż z 3 letnią córką, która dobrze zniosła podróż i pobyt w JPP, a to głównie dzięki osłoniętemu przed słońcem basenikowi dla dzieci przy części World. Ale widząc rodziców z wymęczonymi niemowlakami (w tym na wycieczkach fakultatywnych) to ręce opadają. Upały, nawet takie do ok. 30 stopni, są na ogół źle znoszone przez niemowlęta z naszej strefy klimatycznej. Nie chcę wzbudzać w niektórych wyrzutów sumienia, ale przynajmniej do refleksji nad tym o czym niemówiące jeszcze dzieciątka nie mogą rodzicom powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Joy Pegasos Planet Inceku IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.10, 23:56 Jedno sprostowanie. Osłonięty basenik jest przy części Royal, gdzie są też pokoje rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejsii Re: Joy Pegasos Planet Inceku IP: *.icpnet.pl 20.03.10, 11:12 A KTO TU LECI Z NIEMOWLAKAMI ??? WEŹ LEPIEJ POCZYTAJ TEN WĄTEK A POTEM SIĘ WYPOWIADAJ ZRESZTĄ JEDNA TWOJA WYPOWIEDZ ZAPRZECZA DRUGIEJ.. SAMA PISZESZ ŻE TWOJE DZIECKO DOBRZE ZNIOSŁO PODRÓŻ WIĘC O CO CI CHODZI ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Joy Pegasos Planet Inceku IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.10, 17:32 A o co Tobie chodzi? Skoro nie chce Ci się przeczytać ze zrozumieniem wcześniejszych postów to nie pouczaj innych. Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Inceku 21.03.10, 20:19 Gość portalu: kiki napisał(a): > Podaję fakty i płynący z nich wniosek. Nie ma co się unosić. Nie czarujmy się, > że lecicie z 1 lub niespełna 2 letnim dzieckiem dla jego dobra, bo dla niego ni > e > większego znaczenia czy to park, basenik na osiedlu czy Hawaje. Co innego, gdy > dzieci są starsze i potrafią docenić (i dostrzec) uroki egzotycznej przyrody cz > y > atrakcyjniejszych basenów. Lecicie do odległych krajów dla SWOJEGO dobra, a nie > niemowląt. Nie oszukujmy się. litosci ! na jakiej planecie ty żyjesz? czy oby nie jesteś moim sąsiadem ? on też jest zdania że z dzieckiem małym 3 latka nie ma sensu jechać na wakacje za granicę bo i tak nie zapamięta nic i po co się męczyć z nim to ja się zapytałem po co mu było dziecko i po co jedzie nad polskie morze przecież dziecko tak z tego nic nie zapamięta ! a gdzie pojęcie wspólnych rodzinnych wakacji nie wyobrażam sobie wakacji bez dzieci ale wiem że łatwo nie bedzie ;) no cóż czasy sielanki już sie skończyły ;) większość z nas a na tym wątku pewnie wszyscy wybierając maj kierowało się dobrem dziecka i temp. zbliżone do naszych letnich z tą różnicą że u nas lato potrafi być mokre, ponure a tam pogoda prawie że gwarantowana no i woda cieplejsza ;) lecimy dla dobra rodziny w zeszłym roku byłem nad polskim morzem i dziecko chciało się kąpać a woda zimna jak ...... ale nie mogłem go odciągnąć od wody co zakończyło sie chorobą na koniec ! pieniądze prawie te same wiec lecimy tam gdzie rodzina wspólnie spędzi wakacje w warunkach jakich powinno się je spędzać :) z twoich wypowiedzi można wnioskować albo nie masz dzieci (bo tylko tacy nie potrafią nas zrozumieć ) albo to czysta zazdrość (mam nadzieję ze się mylę ) proponuję żebyś przeniosła się na inny wątek (np. polskie morze)bo na tym zrozumienia i aprobaty do twoich farmazonów nie znajdziesz bo tu wszyscy dzieciaci :) Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_jones Re: Joy Pegasos Planet Inceku 21.03.10, 21:30 Kiki, przeczytałam dokładnie Twoje posty i zastanawiam się co one miały wnieść do naszej dyskusji w tym wątku. Chcesz nas zniechęcić do wyjazdu? Chcesz nam pokazać jakimi to okropnymi rodzicami jesteśmy, bo zabieramy swoje dzieci na wakacje do Turcji? Sama napisałaś, że byłaś ze swoją 3-letnią córką w Turcji. Ja jadę teraz z 2-letnim synkiem. To co? Jestem gorszą matką od Ciebie? Niby dlaczego? W zeszłym roku byłam z moim synkiem w Tunezji pod koniec sierpnia. I możesz mi wierzyć, że podróż zniósł bardzo dobrze (prawie całą przespał) a pobyt zniósł wyśmienicie. A upały to chyba nawet lepiej od mojego męża. Tak więc proszę Cię, nie traktuj nas tu jak jakiś średnio rozgarniętych ludzi, którzy nie mają własnych rozumów i nie wiedzą co dla ich dzieci jest dobre. Bo my to doskonale wiemy. PS A może Ty się tak bardzo martwisz o komfort podróży naszych współpasażerów, tych którzy lecą bez dzieci. Jeśli i im dzieci przeszkadzają to niestety nie mają innego wyjścia jak wynająć sobie prywatny samolot. Bo tak samo dzieciaci jak i Ci bez dzieci mają prawo latać na wakacje ;) Pozdrawiam Kinia Jones Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Joy Pegasos Planet Inceku IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.10, 19:20 Powtarzam wszystkim oburzonym. Opisany przykład z samolotu dotyczył dziecka ok. rocznego i tyle. Po co te podniety. A jedziecie do Turcji przede wszystkim dla siebie. I to też fakt. Jeśli tak wielu to boli to trudno. Ja w tym nie widzę nic zdrożnego. Więc czemu tyle krzyku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Joy Pegasos Planet Inceku IP: *.mtvk.pl 22.03.10, 19:33 Dajcie sobie już spokój, każdy ma prawo do swojej opini. A ja oczywiście, że jadę dla siebie, jak bym jechała dla dziecka to bym wybrała Disneyland...hihi. A teraz ważne pytanie! Kto wie czy w tym hotelu są dobre drinki? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kontorobota Re: Joy Pegasos Planet Inceku 23.03.10, 14:34 co to za wojna :) no ale.. skoro ktoś wie za mnie czemu ja coś zrobiłam, to ja się może sama wypowiem, żeby było wiarygodne badanie opinii społecznej. a więc ja wybieram się z dzieckiem do Joy tylko i wyłącznie ze względu na hotel. i uważam że jest on dla mojego dziecka zajebiaszczy. jeśli by był gdziekolwiek indziej w niedużej odległości to bym pojechała właśnie tam, gdziekolwiek. maj oczywiście żeby były odpowiednie stopnie celsjusza. nie interesuje mnie to, że to akurat turcja, małopolska, czy chorwacja, bo zdaję sobie sprawę z tego, że zwiedzanie krajoznawcze obejmie jedynie baseniki, ślizgawki, zabawki innych dzieci i zawartość naczyń hotelowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mercate Re: Joy Pegasos Planet Inceku 07.04.10, 21:28 Ja też lecę z Warszawy w terminie 19.05-02.06 z mężem i 2 dzieci (2 i 3 lata). Może nikogo nie obrzygają :) -- "Szkoda, że mamy nie mogą też sobie pójść, kiedy im się podoba, i spać poza domem. A mamom byłoby to szczególnie potrzebne co jakiś czas" by Muminki Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Inceku 15.04.10, 09:46 jakie ubezpieczenia braliście ? jest podtawowe w cenie dopłaty w wysokości 64 zł/os. dorosła do wariantu Itaka Complex lub 216 zł/os. dorosła Itaka Complex Plus 64 zł to nie dużo ale czym różni się ten complex plus bo nie moge poszukać Odpowiedz Link Zgłoś
skamba99 Re: Joy Pegasos Planet Inceku 15.04.10, 21:58 My zmieniliśmy podstawowe ubezpieczenie ITAKA SIMPLE na na ITAKA COMPLEX (dopłata 137 zł) Itaka Simple obejmuje:koszty leczenia, transport medyczny,następstwa nieszczęśliwych wypadków (śmierć lub trwały uszczerbek na zdrowiu), koszty natychmiastowej pomocy. Itaka Complex obejmuje to co wyżej oraz dodatkowo: ubezpieczenie osób towarzyszących( np. gdy zostaje jeden z rodziców z dzieckiem w szpitalu), ubezp. bagażu,opóźnienie dostarczenia bagażu,ubezp. przerwania kosztów podróży, szkoda na osobie i mieniu. Itaka Complex Plus: to co wyżej i dodatkowo koszty leczenia rozszerzone o leczenie chorób przewlekłych. Odpowiedz Link Zgłoś
kontorobota Re: Joy Pegasos Planet Inceku 15.04.10, 22:02 ja dostałam podczas rezerwacji maila od Pani z 3 załącznikami. w załączniku komunkat_107_Zalacznik nr 2 .pdf są opisane warunki ubezpieczenia Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Inceku 16.04.10, 08:14 dzięki bardzo biorę complex ;) jak juz sie szykujecie ? bo to już za miesiąc i trzy dni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Joy Pegasos Planet Inceku 16.04.10, 12:23 Tak to już tylko miesiąc oby tylko ten cholerny pył opadł do tego czasu !!! Bo jak narazie lotniska wstrzymują loty współczuję tym wszystkim co mieli lecieć w ten weekend :( A my mamy ubespieczenie simple + ubesp. od rezygnacji ale zastanawiam się czy nie dokupić tego complex Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 16.04.10, 12:30 A i jeszcze zapomniałam zapytać zastanawiam się jak to będzie z tą pogodą jakie ciuchy bierzecie czy typowo letnie cieniutkie bluzeczki i takie tam czy jednak trochę długich rękawów i spodni??? Wiadomo dla dziecka to chyba całą szafe spakuje tak w razie czego by nic nie brakowało ale dla nas dorosłych ?? Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 16.04.10, 13:17 ja pojechałem po bandzie i nie wykupiłem ubezpieczenia od rezygnacji ;) ale po ostatnich przypadkach zastanawiam sie nad wykupieniem tego complex i kasa mała wiec wydaję się że warto żeby nie było jak z tą panią co nie może męza do domu sprowadzić z egiptu bo 90 tys musi zapłacić z tą szafą chyba musisz uważać bo raczej limit bagażowy do 20 kg na osobę ;) tak z reguły bywało a później dopłaty po przekroczeniu ale w naszym locie jak będzie to nie wiem :( w marcu byłem w zeszłym roku na wyspach zielonego przylądka w dzień upał że poparzenia były a wieczory zimne jak cholera długie spodnie, polarki, adidasy ;) jak będzie w turcji nie wiem liczę na ładną pogodę ale długi rękaw będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekGD Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.hu 16.04.10, 13:37 Jak wrócicie z Joy Pegasos Planet, to czekam na recenzje. Ciekawy jestem jak wpłynie zmiana właściciela.Obecnie hotele Joy maja długi zostały przejęte przez TUI.Mam nadzieje, że ta sytuacja nie pogorszy jakości usług tych popularnych hoteli. Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 22.04.10, 15:55 wyjazd coraz bliżej ;) pewnie przez te zamieszanie godziny lotu ulegną zmianie boy na lepsze ;) a tu można sprawdzać pogodę a alany Tekst linka niech sie robi coraz cieplej bo u nas temp oszalala dzisiaj zimno ;) a tu aktualna po polskiemu ;) Tekst linka ja juz na pasku w FF zmieniłem z pl (bo mnie przeraża)na alanya bardziej optymistycznie mnie nastawia ;) kto nie ma a chciałby mieć na pasku FF aktualną pogodę na parę dni można pobrać Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 22.04.10, 20:26 misiak polecam Ci jeszcze tą stronkę ja zaglądam tu codziennie i na żywo oglądam sobie co się dzieje w Alanya i pogodę widzę na żywo :) www.alanya.bel.tr/kamera.asp?camID=1904198176 Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 23.04.10, 09:28 oki moze jakieś spotkanie przed wyjazdem ? Odpowiedz Link Zgłoś
skamba99 Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 23.04.10, 09:38 Jestem za! :) Zapraszam w okolice Rawicza:) Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 23.04.10, 09:51 no bardziej myślałem o Poznaniu ;) bo wylot z Poznania :P Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 23.04.10, 10:04 O spotkanko jestem zaaa :) A ty misiek jesteś z poznania ?? My mamy jakieś 80 km ale może być poznań :) A druga Kasia co z nami leci czyli kontrarobota jest z Zielonej Góry .. Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 23.04.10, 10:27 powiedzmy że tak, obecnie wyniosłem sie na obrzeża aby w spokoju doczekać starości ;) (ale to prawie Poznań) qrde to macie trochę ale na pewno na zakupy wpadacie do poz wiec zapraszam ! ustalimy miejsce i termin spotkania nie żebym był wygodny to wybrałem poz ale wydaje sie najlepszym punktem zbiorczym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skamba99 Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 23.04.10, 12:43 spotkanie czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 26.04.10, 12:53 no to kiedy spocik ?? bo to już tylko 3 tygodnie ;) może ten weekend ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.icpnet.pl 26.04.10, 15:40 szkoda ale nam nie pasuje jedziemy sie troche zresetować pod domek :) w końcu to długi weekend nie ma co kisić się w chacie Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 26.04.10, 16:02 no to może następny ? -- Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby Niewolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
kontorobota Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 28.04.10, 09:35 my nie przyjedziemy, mamy co robić hehe ;). ale z wielkim zaciekawieniem pooglądam was wszystkich gdzieś w sieci. mogę prosić o linki do zdjęć, jeśli gdzieś istnieją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.icpnet.pl 06.06.10, 09:38 czy ktos moze podac tytuły z minidisco ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiona Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: 83.2.32.* 27.04.10, 11:18 Hej co prawda ja nie wybieram się w maju tak jak Wy (bardzo wam zazdroszcze) ale rozważam ten hotel na późniejszy wyjazd. Jak już wrócicie to opiszcie jak było, czy jedzenie tak pyszne jak na zdjeciach z oceniacza, które wstawiła bodajże Justyna. Napiszcie prosze czy jest co zwiedzać, jak plaża (czy są muszelki - podstawa dla mojego dziecka), czy są jakieś targowiska, jakieś miejscowości gdzie można kupić owoce. Zycze udanego wyjazdu i czekam na wrażenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekaw Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: 83.2.32.* 27.04.10, 11:20 Jeszcze mam pytanie czy w pobliżu tego hotelu można gdzieś zażywać kąpieli błotnych? Bo w innym wątku ktoś polecał mi riwiere egejską i tam jeden z hoteli miał taką atrakcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptakobyk Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: 158.75.49.* 29.04.10, 12:03 a i owszem można w chlewie u rolnika, zajazd mniej więcej na przeciwko hotelu i jakieś 2km drogą w pola i tam jeden gościu chlewnie udostępnia i można ze świniakami w barłogu się tarzać błotku piękne i pachnące, potem w gnojówce się przekąpać na cerę dobrze robi - polecam!! a wszystko za freee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palnik Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.10, 19:28 no to czekajcie na telefon z ITAKI i pojedziecie palcem po mapie hehe wywalają ludzi i proponują inne hotele skandal!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 09.05.10, 10:29 Gość portalu: palnik napisał(a): > no to czekajcie na telefon z ITAKI i pojedziecie palcem po mapie hehe wywalają > ludzi i proponują inne hotele skandal!!!!!!!!!!!!!!!! spoko nam to nie grozi :P termin bezpieczny ;) wczoraj przy dokupieniu ubezpieczenia pani potwierdziła ze wszystko jest ok zgodnie z harmonogramem i zaprasza do stanowiska Itaka 2 godz przed odlotem :P współczuje tym co im odwołano wyjazd w czerwcu/lipcu to potwierdza ze polaków mają gdzieś bo młodzież niemiecka zostawi więcej Euro :) -- Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby Niewolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
karl-osss Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 29.04.10, 14:56 Witaj plaza the best, bodajze najlepsza w tej okolicy ( muszelki to nie wiem chyba nie za duzo ). Co do targowiska to najlepiej pojechac do miasta bo taniej. Ale jesli się już jest w hotelu to nie chce się z niego wychodzic :) Jedzenie b. dobre jak i dla dorosłych jak i dla dzieci. Chętnie bym tam wrocił ale może za rok :). Jesli jakies pytania dotyczace hotelu to pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 09.05.10, 10:24 szkoda ze do spotkania nie doszło spotkamy się na lotnisku ;) jak już sie pakujecie ? -- Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby Niewolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 09.05.10, 11:45 Misiak spokojnie juz za tydzień sie poznamy :) A po tych 2 tyg jeszcze będziesz miał nas dosyć heheh ;) Ja muszę chyba jakąś listę zrobić żeby nic nie zapomnieć i do apteki sie wybrać po jakieś lekarstwa dla małej bo my to damy rade ;) Czyli spotykamy się o 6 rano na lotnisku :) Ta godzina to jest tragiczna o 5 muszę wyjechać z domu ;( Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 09.05.10, 21:22 my lekarstwa chyba juz wszystkie mamy (tak mam nadzieje) problem był co zabrać do robienia mleka małemu będzie podgrzewacz raczej bo czajniczek za duzo miejsa zajmuję :) filtry zakupione :) coś wam jeszcze przychodzi do głowy ? ;) w pracy juz moja wydajność spada bo juz jestem w obłokach :) nic na razie nie wiadomo na temat godzin czy sie zmienią bo na 12 zmienili godziny lotu z poznania kobitka co przesłała nową umowę z dopisanym ubezpieczeniem na której są godziny takie same jak były na stronie -- Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby Niewolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
k_grillo Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 10.05.10, 01:47 Kejsii,my o 3 musimy wyjechac,by na spokojnie dotrzec przed 6.A w ogóle to trzymajmy kciuki za dobre wiatry,by rozwiały chmurę pyłu.Szczerze....to jestem przerażona...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Wycieczki fakultatywne w jazyku polskim IP: 78.162.29.* 10.05.10, 09:30 Witam serdecznie! A przed przyjazdem zapoznacie sie z nasza stronka:)A jak juz bedziecie na miejscu, to zapraszam do pieknej Alanji! Pozdrawiam i zycze udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.icpnet.pl 10.05.10, 10:41 Dziś w tv24 mówili że ta chmura ma się utrzymać najpóźniej do piątku tak więc są duże szanse że polecimy.. Ja jestem dobrej myśli :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 10.05.10, 15:59 info godziny na dzień dzisiejszy nie uległy zmianie wiec 8.05 odlot z PZ :) Bagaż: Waga bagażu przysługującego pasażerowi (w tym dzieci): 20 kg Waga bagażu przysługującego dzieciom poniżej 2 lat: 0 kg Bagaż podręczny: Waga: 6 kg Wymiary: 56 x 45 x 25 cm Nadbagaż: Opłata za każdy kilogram nadbagażu wynosi 10 EUR. Waga jednej sztuki bagażu nie może przekroczyć 32 kg. Catering: Brak cateringu, możliwość skorzystania z usługi typu SKY BAR. Saga Airlines (SGX) Turecka linia lotnicza założona w 2004 roku, posiada flotę liczącą 9 samolotów, głównie są to samoloty typu Boeing 737-800. więc kanapki na drogę ;) -- Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby Niewolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
seren_dipity Wtyczki w hotelu 10.05.10, 20:29 Czy ktoś się orientuje czy w tym hotelu są "normalne" wtyczki? Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Wtyczki w hotelu 11.05.10, 09:43 Również interesuje mnie to pytanie :) Zastanawiam się czy brać czajnik turystyczny do podgrzewania wody na mleko a czajniki mają duże wtyczki a coś mi się obiło o uszy że tylko płaskie wtyczki pasują .. Byłam co prawda 3 lata temu w Turcji i nie było problemu ale byłam w innym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 13.05.10, 00:08 jak to jest z podręcznym ? nigdy mi nie ważyli chociaż w zeszłym roku leciałem z itaka na Cabo verde i czepiali sie ludzi prosząc o zważenie bagażu (lot z warszawy) moj trolley mieści sie w wymiarach ale sama jego waga to ok 4 kg i a gdzie laptop jakby ktoś chciał zabrać (srednia waga to 3-4 kg) a gdzie jeszcze inne zabawki typu kamera, aparat i podręczne duperelki (dobrze ze lot tylko 3 godziny) a tak po za tym zaczął sie problem z zapakowaniem nigdy z dzieciakami nie leceliśmy a to tyle trzeba zabrać, mleka(sinlac),ciuszki,grzałkę itp no i ciuszki pogoda też dziwna cały czas koło 29 stopni ale jak przyjedziemy 19.05 to tylko 23 st i noc 13st też nie za ciepła :( pogoda na 15 dni -- Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby Niewolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
k_grillo Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 13.05.10, 00:38 Misiak,Pogodą sie nie przejmujmy,bo to te długoterminówki,które codziennie sie zmieniają.Pocieszajmy sie,że nie bierzemy ciuchów na każdą porę roku,jak to bywało nad polskim morzem.Ja w sobotę rozkładam walizki i tak "na oko"sie spakuję.Zobaczę wtedy, co u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_jones Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 13.05.10, 10:28 misiakrp, my też lecimy z dzieckiem i to takim, które nadal trzy razy dziennie je kaszki na mleku, tak więc na dwa tygodnie to tego mleka i kaszek trochę muszę zabrać. Będę się pakowała tak samo jak w zeszłym roku na dwutygodniowy wyjazd, czyli ja z mężem jedna walizka a dla synka duża torba. A i tak pewnie część jego rzeczy znajdzie się u nas w walizce ;) Swoją drogą śmieszne to jest, że jak nie mieliśmy dziecka to każde z nas miało jedną wielką walizkę/torbę a teraz starcza nam jedna i jeszcze miejsce na rzeczy dziecka się w niej znajduje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 13.05.10, 12:26 ile litrów macie walizkę ? bo ja 75 ,60 ,i do 8 latka 45 (on sie ledwie zmieścił) a jeszcze 2 latek :( chyba muszę zrobić mały przegląd i wywalić trochę ciuchów ;) no mam nadzieję z tą pogodą bo nie chciałbym siedzieć 2 tygodnie w pokoju ;) -- Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby Niewolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FajaPapaja Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: 158.75.49.* 13.05.10, 13:04 ma byś 15 w nocy w dzień 25 sprawdzałem w kilku miejscach w necie, wiec szmaty na noc ciepłe trzeba brać, ja mam 2 walizy po 120L Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 13.05.10, 13:34 no :( a przez ostanie tygodnie bylo z 18-19 w nocy i w dzień około 29 czyżby nie zasłużyliśmy na pogodę ? ciekawe jak temp jest wody (basen i na plaży) -- Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby Niewolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_jones Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 13.05.10, 14:23 My mamy torbę/walizkę o pojemności gdzieś tak 100 litrów. Ciężko jest się spakować i torba/walizka jest na maxa naładowana, ale wiem, że się da ;) U nas do tego dochodzi paczka pampersów a to sporo miejsca zajmuje niestety. A co do pogody to mam nadzieję, że te ich prognozy są tak samo nietrafione jak te u nas w Polsce i jak zalecimy na miejsce to będzie słonecznie i bardzo ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.10, 19:32 no ma być pogorszenie pogody niestety w najbliższym czasie, jakiej wielkości waliza może być największa do samolotu?? są jakies ograniczenia wymiarowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 13.05.10, 21:01 nie straszcie tą pogodą proszę bo się załamie !! Jak przeglądałam portale z pogodą to niby ma być 29C kurcze już sama nie wiem co myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 13.05.10, 23:18 pisałem trochę wyżej !!! Bagaż: Waga bagażu przysługującego pasażerowi (w tym dzieci): 20 kg Waga bagażu przysługującego dzieciom poniżej 2 lat: 0 kg Bagaż podręczny: Waga: 6 kg Wymiary: 56 x 45 x 25 cm Nadbagaż: Opłata za każdy kilogram nadbagażu wynosi 10 EUR. Waga jednej sztuki bagażu nie może przekroczyć 32 kg. Catering: Brak cateringu, możliwość skorzystania z usługi typu SKY BAR. Saga Airlines (SGX) Turecka linia lotnicza założona w 2004 roku, posiada flotę liczącą 9 samolotów, głównie są to samoloty typu Boeing 737-800. -- Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby Niewolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAwka Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: 158.75.49.* 14.05.10, 08:41 trzeba było brać w lipcu lub sierpniu ten wyjazd a tak pogoda może być taka sobie Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 14.05.10, 12:08 nie braliśmy w sezonie bo jedziemy z dziećmi maj do tej pory był ok temp kolo 29 stopni ale nagłe pogorszenie na 22 jak my przyjedziemy :( ważne żeby nie padało i woda była do kąpieli wie ktoś jaka jest temp wody teraz bo nigdzie nie mogę poszukać -- Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby Niewolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 14.05.10, 12:24 Jakie zalamanie pogody ??? upalnie...upalnie... i jeszcze raz upalnie 33 St ,w nocy od 19St do 21 St :) Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_jones Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 14.05.10, 13:03 Grazynanowa, dziękujemy za informację o pogodzie :) Od razu mi się humor poprawił :D Ja wylatuję 21-go, czyli dla mnie to już tylko tydzień do wyjazdu. A synek złapał jakiegoś wirusa :( Mam nadzieję, że mu szybko przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 14.05.10, 13:48 wywalilem z paska w przeglądarce info o pogodzie w alani - bo mnie wnerwiała ;) dzięki grazynowa zostanę przy twoich informacjach pogodowych :) -- Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby Niewolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: 158.75.49.* 14.05.10, 12:36 woda z tego co znalazłem to 17-20st Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 14.05.10, 12:43 Prosze wziasc poprawke na to ,co podaja w prognozach pogody ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: 85.128.7.* 14.05.10, 21:38 Bardzo prosze o wrazenia z pobytu i opinie o hotelu jak juz ktos wroci ! W ktorej czesci hotelu kwateruja gosci z Itaki (Resorcie czy Royalu) bo czytalem ze nawet w Clubie (choc w ofercie Itaki jest to osobny hotel)! itp,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 23:13 Jeżeli wybrałeś pokój dwuosobowy, to będziesz najprawdopodobniej w Resorcie, a jeżeli rodzinny, to w Royalu. Resort jest nowocześniejszy, jest tam więcej restauracji, co za tym idzie bardziej urozmaicone jedzenie i mniejsze kolejki (chociaż o tej porze roku kolejki to i tak nie problem). Pokoje w Royalu przestronniejsze, dzielone przesuwanymi drzwiami, co jest fajnym rozwiązaniem, jak jest się z dziećmi. Do plaży, basenów itp. z obydwu taka sama odległość. Byłem w zeszłym roku, spodobało mi się i w tym roku jadę znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: 85.128.7.* 15.05.10, 10:05 Dzieki kolego.Widze ze musialo byc super skoro wybrales ponownie ten sam hotel.My lecimy z dzieciakami w sumie 11 osob , 23 lipca . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 12:19 Potwierdzam było super. W tej cenie nie znalazłem nic lepszego. W innych ofertach (porównywalnych cenowo) zawsze czegoś brakowało (np. mały basen, mało zjeżdżalni, kamienista plaża, odległość do plaży itp.) Dlatego lecimy w to samo miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: 85.128.7.* 15.05.10, 16:54 A jakies cenne rady odnosnie hotelu(jak sytuacja z miejscem przy basenach,czy dac jakies pare euro przy meldunku w recepcji za lepszy pokoj,czy korzystac z restauracji w Resorcie czy Royalu) itp,itd. Kiedy lecicie z ciekawosci ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 22:02 Miejsca na basenie zajmowane są od rana (taki niemiecki zwyczaj ;) Ale basenów i leżaków jest tyle, że zawsze coś się znajdzie. Problem może być tylko ze znalezienienm leżaków obok siebie dla dużej grupy osób. Dostaliśmy dobry pokój od razu bez "wspomagania". Posiłki główne trzeba jeść w hotelu, w którym jest się zakwaterowanym (są kolorowe specjalne opaski w każdym z hoteli). W zeszłym roku byliśmy w drugiej połowie sierpnia, w tym lecimy podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: 85.128.7.* 16.05.10, 09:29 Dzieki ci bardzo za informacje , pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.icpnet.pl 17.05.10, 19:52 Dzwoniłam do Itaki póki co lot bez zmian 8.05 wylot z poznania :) Spakowani???? Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r 18.05.10, 13:50 potwierdzone dzisiaj jutro lecimy 8.05 ;) spakowany juz od soboty walizki (az 3szt)leżą w salonie musiałem dokupić jeszcze jedna większą bo nie mogliśmy sie pomieścić ;) każda ma na styk 20 kg o ile moja waga domowa dobrze pokazuje ;) do zobaczenia na lotniku w Poznaniu ! -- Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby Niewolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejsii Re: Joy Pegasos Planet Incekum maj 2010r IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 17:41 My też na styk 20kg na wadze domowej jestem ciekawa ile pokaże w Poznaniu.. Do zobaczenia jutro i oby ta pogoda jednak dopisała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kontorobota wróciliśmy 26.05.10, 18:41 jesteśmy! nie wracajcie! hehe..... powrót autokarem zaczął się mniej więcej myślą taką...w obliczu dzisiejszej tragedii (nie szukajcie jakiej) jeśli chce się wrócić do domu z wakacji o własnych nogach czyt. przeżyć w tureckim autokarze, należy akceptować prośbę śpiącego kierowcy o 10 min przerwy. mi wyszło na to że oni sypiają tylko podczas tych przerw. potem rozklekotany samolot, dobry ziomal tupolewa, hukiem uśpił wszystkich na amen tak, że akcja ratowania z duszności jednego z pasażerów na przedzie przeszła niektórym koło nosa. za to nad polską każdy mógł nacieszyć oko rozlanymi rzekami. wszystkie dzieci były bardzo dzielne. tylko pierwsze minuty w autokarze było troszke marudzenia. no i nie było jedzenia. nikt nas nie karmił przez tyle godzin. skandal! bawcie sie dobrze. do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
misiakrp Re: wróciliśmy 26.05.10, 21:45 dobrze ze wylecieliście parę leżaków sie zwolniło :P no i dzisiaj na plaży nie dało się chodzić bez klapków taki piasek gorący pamiętam tylko z egiptu w czerwcu :) na tą chwile najlepszy dzień w turcji jak chodzi o pogodę :) ale dla mnie już za gorąco spiekłem sie że wszystko mnie boli z dzieciakami nie dało sie siedzieć na plaży no i woda dzisiaj miodas! -- Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby Niewolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
skamba99 Re: wróciliśmy 26.05.10, 21:49 Wróciliśmy szczęśliwie do domu, chociaż muszę powiedzieć, że śpiący kierowca troszkę napędził nam strachu w autokarze no i troszkę faktycznie ten samolot się "telepał" ale ogólnie z wakacji jesteśmy bardzo zadowoleni. Hotel rewelacja!!! Pogoda dopisała wbrew wcześniejszym nieciekawym prognozom. Żal było wracać po tygodniu:(( Odpowiedz Link