Gazeta.pl   Forum   Turystyka   Świat: Europa   Turcja   Re: Pomoc Medyczna, namiary + infor...

Re: Pomoc Medyczna, namiary + informacje

Autor: kattao 02.09.10, 14:49
Podczas mojego urlopu w sierpniu trafiłam na jeden dzień do szpitala Baskent w Alanyi z powodu zatrucia. Trafiłam do nich w nocy i podczas całego mojego tam pobytu miałam profesjonalną opiekę ze strony zarówno lekarzy, jak i pielęgniarek. Zaskoczył mnie standard szpitala - lepiej, niż w niejednym hotelu! Dzieliłam salę tylko z jedna osobą, do dyspozycji lodówka, telewizor, pełne elektronicznych gadżetów łóżko, plus łazienka z prysznicem na dwie osoby - niesamowite! Poza tym pokój strasznie obszerny i obok każdego szpitalnego łóżka była sofa dla kogoś bliskiego, gdyby ten chciał przez cały czas czuwać przy chorym.
Jedzenie podawali co 4h, ale takie ilości - że nie dało się tego przejeść (a pyszne rzeczy były, iście tureckie specjały!). Doglądana byłam mniej więcej co pół godziny, ciągle pytano się mnie o samopoczucie, na prawdę profesjonalizm pełną ręką. Lekarz mną się opiekujący mówił spokojnie po angielsku, ale przy sobie miałam też polską tłumaczkę, z którą kontakt miałam cały czas (+90 533 381 91 81) i z którą mogłam porozmawiać w każdej chwili i przy każdej wątpliwości.
Oficjalnie musiałam pozostać tam przez pełne 24h, żeby ubezpieczalnia pokryła koszty leczenia. Tak więc wychodząc już ze szpitala, poszłam tylko do administracji po odbiór paszportu, stosu wyników badań i wypełniłam kartkę konieczną dla ubezpieczyciela (hotel, data podróży, biuro, adres domowy etc). Do hotelu zostałam przewieziona z powrotem prywatnym samochodem ze szpitala - byłam w szoku... Na prawdę profesjonalny szpital z niesamowicie troskliwą kadrą.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Polecamy:

Top 10 miast w Europie, które warto odwiedzić

Tam trzeba pojechać chociaż raz w życiu!

Najbardziej imprezowe rajskie wyspy świata

Wycieczki po nocnych klubach, imprezy na plaży do białego rana...

Top 10. Najseksowniejsze miasta świata

Miasta zmysłowe i pełne atrakcji, w których można przeżyć najgorętszą przygodę życia.

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.