Komentarze do artykułu
Stop dla spalarni w Karolinie. Zobacz video!
"NIE dla spalarni w tej lokalizacji", "Dziś truje oczyszczalnia, jutro spalarnia" - z takimi transparentami i maskami na twarzach mieszkańcy gminy Czerwonak protestowali wczoraj przed poznańskim magistratem
Stop dla spalarni w Karolinie. Zobacz video!
a poza tym, czemu równamy w dół? może zacznijmy od podstaw? widział ktoś u niemców plastikowe bezzwrotne butelki? bo zostały wycofane. widział ktoś piwo w puszkach? w supermarketach się ich nie znajdzie, bo za duzy koszt obsługi ekologicznej. niemcy oszczedzaja i wymyslaja zastosowania i przetwarzaja, a polak potrafi tylko sciągnąc starą technologie "do pieca".
no bo po co sie wysilać?
a pan co mowi tutaj o wywozeniu skorek od bananow do lasu, to juz chyba w ogole nie na tym siwecie zyje, tylko na tym, co mu sie wydaje iz kupa po psie jest nawozem. bo przeciez niewazne, ze w lesie tez zyja uwaga, uwaga ZWIERZETA, ktore moga tymi naszymi smieciami organicznymi sie np potruc.
co do spalarni, to ja tam wole miec prad z wiatraka, albo z innej technologii niz ze spalania smieci, moze wiec inwestycja w myślenie, a nie w bezmyślność? bo na co mi prą jak zachoruje na raka od: spalin, nerwów itp? ale taka analiza i takie myślenie jest jak widac dalekie.
o sam smród nie chodzi.
a rekory juz bije pani co mi porownuje dym z kominow z domow "co w nich pala wszystko" i mowie, ze spalarnia bedzie mniej smrodzila niz oni. no i moze racja, ale BEDZIE TO ROBIŁA, wiec nie widze sensu dyskutowac.
w Opolu, owszem nie zostawili żadnego wyboru i nikt ise nikogo o zgode nie pytał, moze tez ludzie nie dbaja o siebie, może tez jedza gó...ane rzeczy, może też nie ćwicza - rózne sa powody wczesnej śmierci - zaniedbanie również.