Komentarze do artykułu
Kto przegra z Ryszardem Grobelnym, ten wygra
Ryszard Grobelny w Platformie Obywatelskiej to najlepsza od wielu lat wiadomość dla poznańskiego życia politycznego. Nareszcie powstaje realna szansa, by zerwać z fikcyjnymi podziałami i poważnie przewietrzyć duszną atmosferę panującą w naszej debacie publicznej
Kto przegra z Ryszardem Grobelnym, ten wygra
do rene i xyz,
znam takich z mojego osiedla:
reprezentujecie pewnie grupę sytuowanych 30-latków, pewnych siebie i mających gdzies to co sie dzieje , dopóki nie dotknie Was to bezposrednio.Uważacie,że tereny zielone zagrażają rozwojowi, więc należy je likwidowac, bo Was przeciez stać na wyjazd w Alpy , na tenisa dla dzieci i weekendowy wyjazd nad morze.Po co teren zielony dla motłochu, którego nie stać na to co Was i od którego oddzielacie się strzezonym osiedlem albo płotem wokół domku w dobrej dzielnicy.
Grobelny jest dla Was dobry, bo nie widzicie, czego nie robi a powinien, bo Was to nie interesuje.Grobelny jest dla Was ideałem, bo nieźle wygląda i dobrze gada-nic to,że bez sensu.Grobelny jest dla Was dobry, bo przede wszystkim nie chcecie zmian a chcecie mieć spokój.Ale oprócz Was są jeszcze inni:mieszkańcy blokowisk, mieszkań komunalnych ale i Ci, którzy przy swoim wysokim poziomie życia , widzą,ze coś jest nie tak..I mam nadzieję, że takich będzie więcej przy urnach najbliższych wyborów i wykopiemy w końcu Jaśnie Wielmożnego, bo sam chyba nie odejdzie...