Heh. Jest dokładnie tak jak kolega tutaj napisał
Odwołam sie do kolegi i kilka moich przemyslen
- jezeli chodzi o dzien próbny to zawsze ci wystawiaja na koniec dnia pozytywna opinie - nie wiem jak o kims mozna wystawic opinie skoro tylko sie chodziło i obserwowało prace naszego trenera.
- gadaja ze na rekrutacji było 40 osób a wybralismy własnie ciebie - to idzie łatwo zauwazyc ze to sciema pracujac tam pozniej bo jw napisałem zawsze wystawiaja pozytywna opinie = zawsze cie przyjmuja po dniu próbnym bo im wiecej osób przyjma tym menadzer biura wiecej bedzie zarabiał wiec nie wypada im kogokolwiek odrzucac ;]
- nadal sa szkolenia z rana (z reguły od 9-10:30) i tzw meeting (motywowanie pracowników itp )
- jak dzien wczesniej masz umowe tzw "dzwonek" to cie wyczytuja i wszystkim przybijasz piątki, wszyscy krzycza twoje imie i ci klaszcza (kolejny sposób motywacji)
- potem osoba z wyższym stanowiskiem niż PH, opowiada jakąs historyjke odnosząca sie do pracy w B'World co powoduje ze tez sie tym motywujesz
- kolega napisał ze w salonie mozna kupic taniej Cyfre+ niz 399 (bo teraz tyle to kosztuje w B'World) - nie wiem szczerze ale jeszcze to sprawdze, bo niby z ich ulotek wynika ze montaze kosztuja około 800 zł kupujac w salonie ale jakos jak byłem u klientów to nikt kto ma Cyfre+ nie miał montazu za taką kwote
- " nie masz umowy - nie masz kasy" <-- zgadza sie w 100%, chyba ze zrobisz 10 prezentacji tzn wejdziesz do 10 osób do domu i przedstawisz im oferte to wtedy masz za to 30 zł (ale to musi byc to te minimum 10 osób zeby miec te 30 zł na pocieszenie ;])
- w biurze gadaja, ze trzeba miec pozytywne nastawienie itd itp, Nieprawda, mozna miec najlepszy dzien w swoim zyciu a i tak mozna nie miec umowy w dany dzien
- nie powiem bo mozna sie tam dorobic fajnych pieniedzy ale majac regularne wyniki( standardowe minimum to 1 umowa dziennie) a ku temu nie wszyscy maja predyspozycje , oczywiscie mozna sie tego nauczyc ale tez nie wszyscy maja predyspozycje do nauku dżusowania
- jak ktos wczesniej napisał jest tam duza rotacja pracowników tzn codziennie ktos przychodzi i odchodzi
- wszystko zalezy od twoich zdolnosci które w firmie sie pokazuja, jezeli z początku ci dobrze idzie ( pierwsze 2 tygodnie) to widac ze sie do tego nadajesz a jezeli masz dołki i spadki to bardzo ale to bardzo trudno wejsc na prostą, stabilną linie.
- faktycznie bardzo dobra szkoła manipulacji, z mozgu robią niezła kaszane ze nie widzisz minusów, ale po otrzasnieciu mozna przejzec na oczy
Plusy firmy:
- jw napisałem fajna kasa pod warunkiem regularnych umów
- swietna atmosfera w firmie
- mozliwosc awansu co sie wiaze z jeszcze wyzszymi zarobkami (pod warunkiem regularnych umów oczywisce)
- uczenie sie komunikatywnosci i kreatywnosci i wielu innych czynników które moga sie przydac w zyciu
Minusy:
- walenie sciemy tym biednym klientom
- jak widzisz ze Ci nie za bardzo tam idzie praca to szkoda na to czasu
Z pozdrowieniami dla B'World i wszystkich czytelników tego forum:)
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.