Dzisiaj po przeglądzie technicznym samochodu udałem się do Wydz,Kom.UM celem wymianu dowodu rejestracyjnego z powodu zapisania 6-ciu miejsc na stemple z przeglądów czyli z dowód ten miałem równo 6 lat ...W okienku pani urzędniczka dała mi wniosek do wypełnienia oraz poleciła dołączyć :
-Polisę OC
- zapisany dowód rejestracyjny
-padnie techniczne z przeglądu
-tablice rejestracyjne
-opłatę 86,50 zł !!!!(?????)
Dowód rejestracyjny wyrabiany jest w W-wie i odbiór ma nastąpić za 2 tygodnie .Dziwi mnie ta opłata bo w innych miastach jest o 20 zł mniej .Pytam dlaczego mam płacić jak ja nie przyczyniłem się do bezpośrednio zmiany dowodu rejestracyjnego .Pomijam zdjęcie tablic przy -20* to przecież mały Pikuś .Dowód rejestracyjny samochodu posiada 6 podwójnych rubryk do stemplowania po wykonaniu przeglądu i 9 szerokich rubryk na notatki urzędowe których np.ja nie mam żadnych .Rzeczywiście jest to zarządzenie min.Komunikacji o takich czynnościach czyli co 6 lat trzeba zapłacić wymieniając dowód rejestracyjny .Dziwię się i zastanawiam nad głupotą i ciemnotą ludzi tam pracujących ,czy naprawdę nie wiedza co czynią ?Dlaczego na każdym kroku,w każdej błahej sprawie petent lata jak pomylony od okienka do okienka tracąc nerwy .Przyznam się strzeże że dzisiaj to mi nerwy poluzowały się na maxa .
....Oto hasło naszych Włodarzy Miasta: "Radom -siła w precyzji " a zwłaszcza w Wydziale Komunikacji .
-- -----
" Radę którą dajesz innemu zastosuj również do siebie." /M.G./
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.