Dodaj do ulubionych

Najzdrowszy chleb według receptur naszych babć

IP: 217.17.35.* 09.06.05, 07:49
A wg Was, jaki jest najzdrowszy chleb?
Wg mnie tradycyjny z Lesiowa.
Edytor zaawansowany
  • Gość: Thommmas IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.06.05, 14:23
    Mieszkałem już w Poznaniu, Krakowie i Warszawie, ale zdecydowanie najlepszy
    chleb pieką w Radomiu!!!
  • Gość: kwas chlebowy IP: *.crowley.pl 09.06.05, 16:14
    bezwzględnym liderem wradomiu jest chleb od karasiewicza jest rewelacyjny
    co do owocu pracy mistrrza fogla to radzę mu żeby zamiast na polityce na powrót
    skoncentrował się na swoim fachu
    bardzo lubię jego małe okrągłe chlebki niestety są dobre jedynie w dniu zakupu
    na następny dzień pomimo prawidłowego przechowywania nie da się go zjeść z tej
    prozaicznej przyczyny gdyż rozpada się przy krojeniu
    mistrzu nie wstyd to taką fuszerkę oferować
  • czerwony_zlodziej 09.06.05, 16:56


    Wg mnie najlepszy chleb jest od każdego radomskiego piekarza byleby nie od
    Fogla.U niego żywią się Radomianie Razem i zobaczcie jak wspaniale pracują na
    rzecz miasta i mieszknców.Czy to ma jakąś zależność?Może daje za duzo (drożdży)?


  • Gość: Jaś Fasolasido IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 09.06.05, 17:23
    Wspaniale mi też smakuje chleb, który kupuje na Michałowie w sklepie
    mięsnym "Sadełko", popularnie zwany "chlebem z ziarnami". Nie wiem kto jest
    producentem, bo nigdy nie ma na nim etykiety, ale polecić mogę z całą
    odpowiedzialnością. Zresztą o jego renomie może świadczyć to że prawie zawsze
    go brakuje.
    Odnośnie chleba z piekarni p. Fogla potwierdzam, jest coraz gorzej, do tego
    jest drogi (szczególnie w Sergrosie).
  • Gość: Irena IP: 193.111.144.* 09.06.05, 21:59
    Najzdrowszy chleb, szczególnie słonecznikowy po 2,25 piecze Pan Jarosław Gajda
    zawsze jest dodatkowo nafaszerowany nie tylko ziarnem słonecznika, ale bardzo
    często można znaleźć kawałek szkiełka. kawałek ostrego lastriko, jakies
    brązowej maźi, albo jest nasączony starym smierdzącym olejem zanosiłam to
    wszystko do Panstwowej Inspekcji Handlowej a oni kierowali sprawę do Sanepidu
    były kontrole ale dalej można trafić dodatkowe śmieci.
  • alicja25 10.06.05, 11:25
    pyszny jest chlebek o nazwie bodajże "staropolski" w M1 - poprostu pycha, poza
    tym jest spory wybór różnych z ziarenkami... fajne są bułeczki ze "złotego
    Kłosa" takie ciemne kwadraciki z ziarnami - mięciutkie i pyszne. Ostatnio
    promowany jest jako najzdrowszy chleb na zakwasie, kupuję od czasu do czasu na
    targu "Nad rzeczką" taki chlebek z formy - jest naprawdę niezły.
    Z białych chlebków zawsze lubiłam okrągłe tzw. "jeżyki"
  • Gość: Mada IP: *.udn.pl 10.06.05, 16:45
    Wg mnie najzdrowszy chleb można kupić w sklepach "Społem" : razowy na miodzie,
    graham czy słonecznikowy.To jest pieczywo smaczne i zdrowe. W prywatnych
    piekarniach ciemne pieczywo jest "udawane" : farbowane i dmuchane. O pieczywie
    z piekarni p. Fogla szkoda gadać. Pozdrawiam
  • Gość: chlebowy smakosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 19:34
    Polecam najlepszy chleb w Radomiu- graham z piekarni na ul.Młynarskiej,
    najlepiej w ich sklepie firmowym, albo w sklepach społem. Mieszkając w
    Warszawie nigdzie nie mogłem znaleść równie dobrego.
  • Gość: Jaś Fasolasido IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 10.06.05, 20:26
    A ja jeszcze raz polecam chleb orkiszowy, można go było kupić np. u Krawczyka
    na Michałowie, cudo.
  • Gość: zartie IP: *.55.udn.pl 12.06.05, 11:13
    Według mnie najlepszy chleb w Radomiu pieką piekarnie "Społem", chociaż też
    używają "polepszaczy". Przyczyna jest prosta: aby bochenek miał tę samą
    wielkość, to bez dodatków musiałby ważyć 0,8 kg (niektórzy pamiętają, że kiedyś
    tyle ważył chleb), a tym samym odpowiednio drożej kosztować. Niestety w Radomiu
    ludzie nie zwracają uwagi co jedzą, liczy się aby było to tanie - wbrew pozorom
    dotyczy to również ludzi, którzy nie muszą się martwić, jak przeżyć do końca
    miesiąca.
    Jeszcze ciekawiej jest z pieczywem razowym: prywatne piekarnie używają zwykłej
    mąki i barwią ją karmelem lub innymi dodatkami. Jedynie chleb ze "Społem" jest
    z odpowiedniego gatunku mąki - łatwo to poznać biorąc go do ręki, bo jest
    znacznie cięższy od podobnego bochenka z prywatnej piekarni.

    PS. Najlepszy chleb jaki jadłem piecze piekarnia w Radoszycach (za Końskimi,
    niedaleko Sielpi). Zawsze jak jestem w tamtych stronach przywożę 2 duże okrągłe
    bochenki (!!! - ważne, bo podłużny chleb z tej samej piekarni nie jest już taki
    smaczny) i jem przez tydzień :-)
  • Gość: kotek38 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 19:04
    Pozdrawiam z Kielc.Właśnie przeczytałem w Nieznanym Świecie o Fundacji Polskiego
    Chleba i oczywiście wszedłem do sieci aby poszukać,czy w moim mieście ktoś
    piecze ten zdrowy chleb na zakwasie.Macie szczęście,że u Was jakiś piekarz
    zainteresował się tym pomysłem.Może ktoś z Was już go jadł-proszę o opinię i
    informację,gdzie go można dostać.Chętnie kupiłbym będąc przejazdem.U nas
    najlepszy jest (moim zdaniem) chleb razowy pieczony przez Społem-a więc stara
    firma górą także w Kielcach.
  • Gość: zartie IP: *.55.udn.pl 12.06.05, 20:16
    Hmmm, masz tylko nieco ponad 30 km do Radoszyc ;-)
    BTW samo magiczne słowo "zakwas" nie uzdrowi polskiego chleba. Wielu piekarzy
    stosuje zakwas w proszku, który jest tak agresywny chemicznie, że potrafi
    uszkodzić kadzie!!!
  • Gość: morda IP: *.udn.pl 13.06.05, 16:30
    polecam wszystkim tzw.chleb mlodosci ,jest wspanialy w smaku.
  • Gość: geba IP: *.udn.pl 14.06.05, 16:06
    duzy wybor nad rzeczka.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka