Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Mazowieckie   Radom   Radom   Re: Kolejne grupy pięciolat...

Komentarze do artykułu

Kolejne grupy pięciolatków pójdą do szkół

- Dla każdego dziecka, które chce iść do przedszkola, znajdzie się miejsce w miejskiej placówce - zapewnia wiceprezydent Ryszard Fałek, odpowiedzialny za edukację. Pod koniec przyszłego tygodnia planuje spotkanie z rodzicami maluchów, które nie znalazły się na listach przyjętych

Re: Kolejne grupy pięciolatków pójdą do szkół

Autor: buba078 19.05.09, 01:25
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Moje dziecko jest właśnie takim pięciolatkiem posłanym do szkoły. Pan Fałek zrobił to co chciał, za naszymi plecami.
Poczekamy, zobaczymy a potem niespodzianka dla niczego nie podejrzewających rodziców.
Manipuluje się nami i naszymi dziećmi. To było z góry ukartowane.
Moje dziecko chodzi do przedszkola od dwóch lat i wniosek o kontynuację składałam w przedszkolu nr 4 na Kilińskiego. Dzisiaj nieoficjalnie dowiedziałam się, że decyzją p. Fałka dzieci pięcioletnie idą do oddziału na ul. Dzierzkowską do szkoły nr 8.
Może ktoś mądry powie mi co zrobić, bo czuję się bezsilna. Nie chcę aby moje dziecko chodziło do tej szkoły, mam masę powodów o których nie ma co pisać.
Ale pytanie, czy działania p. Fałka są zgodne z prawem.
My rodzice nie byliśmy poinformowani o takiej ewentualności, że nasze dzieci czeka Dzierzkowska. Może wtedy zapisalibyśmy je do innych przedszkoli.
Nie dano nam takiej szansy. Teraz Pani Dyrektor twierdzi że tu już się nic nie da zrobić.
O zgrozo. Czy naprawdę?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.