• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Żółć bydlęca w Polskim piwie zamiast chmielu Dodaj do ulubionych

  • IP: *.rzeszow.vectranet.pl 08.01.11, 21:26
    Wie ktoś w jakim to piwie? bo nie wiem jakie teraz pić tak mi obrzydziło jak się dowiedziałem pewnie tylko niemieckie albo czeskie
    Zaawansowany formularz
    • 08.01.11, 22:28
      Ja ostatnio piję Perłę Export - lekka ale nie siurowata i nie podjeżdza bełtem :)
      • Gość: gul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 09:23
        Perłę niepasteryzowaną ...
      • Gość: mata_kari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 11:58
        Od jakiegoś czasu można kupic w Tesco.
      • Gość: tytyr IP: *.tvkdiana.pl 29.01.11, 01:00
        perła to siki moniki - rączej klaczy jak inne paskudztwa na rynku -nie pleć bajek na dodatek teraz wchlonięta przez Rakszawę tłuczona jest na jedno kopyto jak reszta.
    • Gość: jac IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.11, 22:29
      Debilu artykuł był 2-3 tygodnie temu i nic pij na zdrowie
      • Gość: chmielu IP: *.tktelekom.pl 09.01.11, 02:31
        Zostaje nam produkcja w domu : winko , bimberek oraz piwko ; jak sam zrobisz to będzie 100% zadowolenia .Aparaturę można bez problemu kupić oraz produkty . Na zdrowie ..
      • Gość: piwosz IP: *.rzeszow.vectranet.pl 09.01.11, 14:42
        debil to Cię zrobił prymitywie
    • Gość: sasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 17:02
      prawie w każdym piwie jest - a prawie robi... ;)
    • Gość: JHD IP: 188.33.11.* 10.01.11, 23:20
      Najlepiej omijać wszystkie, gdzie w składzie jest napisane tylko że zawiera słód jęczmienny. Ja piję regionalne(ale uwaga, bo i tutaj można znaleźć niechmielowe. Czytać skład.
      • Gość: rurek IP: *.ostnet.pl 11.01.11, 11:19
        Z tą żółcią to była kaczka dziennikarska. W wielu miejscach inspekcja, która rzekomo wykryła ten fakt, prostowała informację. Co nie zmienia faktu , że piwa "koncernowe'' to obecnie zwykłe siki. Najgorsze niepasteryzowane piwo z regionalnego browaru jest lepsze. Ale uwaga, koncerny się uczą i zaczęły wypuszczać piwa niepasteryzowane (np Kasztelan) .Rzecz w tym , że piwa te ,aby uzyskać długi termin przydatności do spożycia , są dodatkowo filtrowane co pozbawia je wszelkich substancji nadających piwu indywidualne posmaki. Te piwa są równie bezpłciowe jak pasteryzowane. Ktoś napisał, że pasteryzacja i głęboka filtracja piwa to jego kastracja. I ja się z tym zgadzam.
        • Gość: mata_kari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 11:47
          Żółc wołowa to środek do farb akwarelowych.Śmierdzi jak jasna cholera.
      • Gość: gosc IP: *.rz.izeto.pl 11.01.11, 11:48
        piwo to słód, chmiel to tylko przyprawa jak pieprz w zupie wiec rowniez dobrze mozna go zastapic zolcia. ludzie wszystko wypija
    • 11.01.11, 13:30
      Nie macie większych problemów?
      Wpadnijcie do byle jakiej masarni i przypatrzcie się, z czego powstaje kiełbasa. Naqet ta najlepsza. Tylko nie przechodźcie masowo na wegetarianizm, bo przemysł mięsny zbankrutuje. ;)
      • Gość: Zły IP: *.ostnet.pl 13.01.11, 20:29
        A z kiełbasą to też miałem przygodę. To było już parę lat wstecz. Kupiłem pięknej kawałek zwyczajnej kiełbasy nawet bardzo ładnie wyglądała. Byłem bardzo głodny po ciężkiej pracy na warsztacie ,chwila na śniadanie, więc się wziąłem za spożycie tej kiełbasy. Ułamałem sobie dość obfity kawałek i dawaj jeść aż tu nagle coś mi się wbiło w język i w dziąsła myślałem że to jakaś kostka. Sięgnąłem do ust i wyciągam kawałek szczęki z zębami szczura. Było coś ze 4 zęby i kawałek szczęki szczura. Odechciało mi się jeść kiełbasy i to na długi czas. Potem z czasem przeszło wspomnienie. Teraz jem kiełbasę nie zostanę wegetarianinem, ale ten obraz się pamięta często wspominam tę nie przyjemną przygodę .FU jeszcze dzisiaj mnie naciąga FU.
    • Gość: Zły IP: *.ostnet.pl 13.01.11, 20:20
      Toś nie wiedział że żółć dają do piwa. O to nie dobrze ja o tym już wiedziałem 30 lat temu. I nie piję wcale piwa. :) Mój znajomy raz pijąc piwo wypił z piwem prosto z butelki do gardła taką małą już gnijącą i rozkładającą się mysz. No gdzieś pewnie wpadła na produkcji. słyszałem i o tym że pracownik browaru zesłabł i też wpadł do zbiornika gdzie fermentowało piwo. Zaleźli go po tygodniu jak już piwo pojechało w świat. No cóż wypadki się zdarzają. Nigdy nic nie wiadomo kogo można wypić z piwem. :) Najlepiej nie pić i będzie spokój i pieniądze w kieszeni zostaną. A tak to głowa boli kac bebech drze. Paskuctwo to piwo.
      • Gość: były piwosz IP: *.xdsl.centertel.pl 25.01.11, 18:41
        Polacy to latwo sie daja oszukiwac pija te niby "markowe" piwa znanych koncernow a to najgorszy syf tak naprawde zlikwidowano najlepsze regionalne browary dzieki naszym rzadom
        prakycznie nie ma juz niezaleznych browarow ,w Niemczech jest ok. 2000 browarow w ogromnej wiekszosci male powiatowe nawet gminne browary i tam piwo jest ważone tradycyjnie a u nas cóż przemysłówka wazona w kolumnach cale 7 dni .
        • Gość: zorro IP: *.rzeszow.mm.pl 25.01.11, 19:38
          Czyli co, nie ma już nadziei na normalny browar? Fajki też dawniej lepiej smakowały, ale te na szczęście rzuciłem :)))
          • Gość: piwosz. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.01.11, 17:08
            Mogą nawet sr... lać i rzygać i tak żadnemu polakowi nie obrzydnie byle sponiewierało hehe
        • Gość: tytyr IP: *.tvkdiana.pl 29.01.11, 00:56
          nie wiesz nawet o czym piszesz? chlopcze nie ma w niemczech niezależnych browarów - poza małymi chałupniczymi przyklasztornymi - warelniami normalnie - większość marek należy do 4-5 koncernów - więc nie wypisuj bzdur.
    • Gość: Tom IP: *.xdsl.centertel.pl 25.01.11, 21:47
      wsypując łopatami do kadzi ważelnych - ziemię okrzemkową - stosowano ją w komorach gazowych przed wynalezieniem cyklonu B.
      • 26.01.11, 17:37
        Po pierwsze - piwo się warzy, zanim się je zważy :)
        Po drugie, jak niby materiał filtrujący miałby być używany do trucia ludzi? No, chyba że ich tą ziemią zasypywano.
        A w browarnictwie używa się ziemii okrzemkowej do filtracji wyrobu.
        • Gość: gosc IP: *.rz.izeto.pl 29.01.11, 07:27
          filtrowane i pasteryzowane piwo to nie piwo
        • Gość: Tia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 18:33
          Używa się twojej żółci cwaniaczku ...
    • Gość: Piwosz IP: *.play-internet.pl 30.01.11, 11:59
      Polecam sklep "Piwa regionalne" na Paderewskiego tam napewno kupisz takie bez żółci
      • Gość: Obolon IP: *.krak.tke.pl 30.01.11, 21:08
        Też tam regularnie zaglądam i zawsze wychodzę ze sporym zapasem dobrych browarków.
        • 15.02.11, 20:16
          Zgadza sie. Twierdzowe, orkiszowe z miodem i wiele innych, Żywe, Lubuskie, Magnus.

          Własnie miodowe z browaru Jagiełło obalam :)
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.