Dodaj do ulubionych

co mam zrobić dziś na obiad?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 13:00
szukam fajnych przepisów, prostych i smacznych :)
Edytor zaawansowany
  • Gość: saramona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 13:26
    sałatka a"la kebab....

    pierś z kurczaczka
    sos czosnkowy (co....to....)
    ząbek czosnku
    1 ogórek świeży
    kilka konserwowych
    1 papryka czerwona
    sałata pekińska
    kukurydza kons (świetnie sprawdza sie mieszanka meksykańska "przebojowych
    warzyw" :))))
    2 pomidory

    kurczaczka kroimy w kostke i obtaczamy przyprawą kuchni greckiej, czy
    gyros..... i na pół godzinki wstawiamy do lodówki
    warzywa kroimy wszystkie w kostke
    dodajemy czosnek i sos czosnkowy
    smarzywy na oliwie mięso i dodajemy do warzyw, mieszamy i już....
    pyszne
    pozdrawiam
  • beatrix13 04.12.05, 15:04
    z dostawą do domu?
    jak tak,to mi odpowiada
  • jednapani 04.12.05, 18:40
    A czy ta salatka sie chlop naje???
  • Gość: zona pijaka IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.12.05, 19:43
    Ja codziennie staremu feruję podroby.
  • beatrix13 04.12.05, 20:47
    wyrokujesz watróbkę staremu,
    żelaza ma dużo
  • Gość: easy IP: *.chello.pl 04.02.06, 11:06
    sama jesteś podrobem prymitywna maszynko do mięsa
  • al_magra 13.12.05, 13:20
    Naje naje. Bardzo dobra /przynajmniej gwarantuje mój przepis tej sałatki
    poniżej/ do tego jakas fryteczka i kotlecik z grilla drobiowy polany sosikiem
    pieprzowym. Pycha.
  • Gość: Janek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:30
    Chłop nie, ale koń z pewnością
  • al_magra 13.12.05, 13:07
    Ciapa się zrobi. Kurczaczka obtaczamy w przyprawie gyros, smażymy. Wrzucamy do
    miski w której będzie sałatka. na to sypiemy dwie posiekane drobno 2 cebule i 1
    paprykę /można 3 kolorowe - sałatka będzie bardziej kolorowa/.zalewamy tą
    warstwę ketchupem pikantnym. Na to kładziemy pokrojoną drobno
    odsączoną "sałatkę szwedzką z ogórków".Mozna dodać pokrojone świeże ogórki.
    Posupujemy kukurydzą konserwową.To wszystko zalewamy sosem /200 ml majonezu +
    200 ml jogurt naturalny ew. śmietana, zmiksowane z 3 zabkami czosnku, ciut
    bazylii i oregano+ ciut chili/ . To wszystko zasypujemy pokrojoną kapustą
    pekińską i wstawiamy do lodówki.
  • nawus 06.12.05, 17:51
    proponuję na zupkę: słowacką zupę czosnkową z grzankami (b.prosty przepis) a
    na drugie np. jadło drwala ( dużo przygotowywania, ale jakaaa pyyyyyszność)
    albo danie meksykańskie ( proste , 30 minut gotowania) , albo chińszczyznę
    (masz wok??) ewentualnie spaghetti lub schabowy po włosku czy hiszpańsku. To
    tyle. Mam nadzieję, że jeszcze nie umarliście z głodu, czekając na propozycje?
    pzdrow.
  • Gość: saramona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:53
    hehe, uwielbiam gotować i ciągle szukam nowinek... dzięki..
  • nawus 06.12.05, 18:17
    ja też , nie za ma co i smacznego
  • xxtoja 06.12.05, 18:19
    nawus podaj przepis na zupkę z czosnkową z grzankami
  • nawus 06.12.05, 19:24
    a proszem bardzo, na bazie kostek rosołowych wołowych robisz bulionik ( ile ?
    to Ty decydujesz, zależy ile osób), potem wyciskasz ile chcesz ząbków czosnku
    do tego ( ja daję 10), potem bierzesz jedno jajko i bardzo cienką strużką ( ja
    daję jajko do woreczka nylonowego i robię grubą igłą dziurkę) wyciskasz to
    jajko do tego wywaru żeby się zrobiły cienkie niteczki, im cieńsze , tym
    lepsze.Możesz dodać dwa jajka.Jak lubisz.Do tego dajesz grzanki i podajesz.
    Rozgrzewa w zimie jak nie wiem.Smacznego
    PS w zanadrzu mam słowacką zupkę a `la gulaszową, tania i szybka, a smakuje jak
    gulaszowa.
  • shp80 06.12.05, 19:17
    Proponuję spaghetti, ze smażoną mielonką drobiową (krojoną w kostkę) i sosem (w słoiku) jednej znanej polskiej firmy W.N...Y. :-]
    Czas przygotowania: ok. 20-25 minut.


    Pozdro
    Tomek
    --
    Rowerowy Szczecin
  • nawus 06.12.05, 19:26
    mozna i tak , ale testowałem i te sosy to sam kwas i sztuczność , lepiej sosik
    samemu zrobić....
  • Gość: marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 22:49
    ma ktos przepis na dobr spaghetti, włacznie z sosem:>?
  • Gość: swieta IP: *.pl 07.12.05, 10:32
    Nawus, podaj proszę przepis na jadło drwala.
  • Gość: XXL IP: 212.14.58.* 07.12.05, 10:46
    Ja Tobie podam:))) nie koniecznie drwala:)))
    mieso z glizdy
    soczek z p...
    i siekane gwoździe na deser
    smacznego :)))))
  • Gość: miesz(k)aniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:52
    jedna tacka podudzia z kurczaka ( ok 8 kawalkow)
    wpierniczyc do garnka i zalac woda
    mozna zaczac gotowac
    w tym czasie obierasz z 10 marchewek, kroisz je w kosteczke i wrzucasz do gara
    mozna dodac jeszcze innych warzyw
    jak marchewka robi sie miekka bierzesz 2 puszki groszku zielonego
    groszek wrzucasz do gara a zalewe mieszasz z maka i tez do gara
    dodajesz troche przypraw , koniecznie wegeta i gotowe
    pychota
  • Gość: Remi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:21
    Ale wyskoczyłeś. Tu o pysznościach a Ty takie pierdułki ...
  • Gość: Remi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:23
    Te pierdułki to do XXL oczywiście ...
  • nawus 07.12.05, 13:10
    Cierpliwości, w pracusi jestem...ale napewno podam pzdrow.
  • nawus 07.12.05, 12:15
    dane na 4-6 osób:
    *0.5 kg mięsa mielonego z indyka ( jak kto woli z woł/wp)
    *jedna cebula
    *puszeczka koncentratu
    *30 dkg pieczarek
    *3 ząbki roztartego czosnku
    *kartonik przecieru z pomidorów ( firmy nie podam )
    *tymianek , bazylia, oregano ,chili, pieprz, sól, ziele angielskie, liść
    laurowy
    *starty ser żółty , twardy.
    * dodatki: groszek konserwowy, kukurydza konserwowa, ogórki konserwowe, papryka
    konserwowa, szczypiorek, pomidory
    i tak: w głębokiej patelni lub dużym rondlu:
    pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć, dodać i smażyć mięso, rozdrabniając
    widelcem grudki i odparowując nadmiar wody . Dodać pieczarki drobno pokrojone i
    znowu podsmażyć do redukcji nadmiaru wody. Dodać , starając się też podsmażyć
    całą puszeczkę koncentratu. Wlać przecier pomidorowy, dodać roztarty czosnek.
    Dać przyprawy, z tym że pod koniec dać bazylię. Inne przyprawy wcześniej.
    Całość od dania cebuli do przypraw trwa ok. 40 minut ( zależy od sprawności
    kucharzącego i siły paleniska pod patelnią).Można dodać starty ser dla
    zagęszczenia sosu ( Gouda lub parmezan tylko,.że ten drugi ma zbyt intensywny
    aromat i u mnie go nie lubią). Sos ma być nie zbyt rzadki.
    Ugotować makaron - spaghetti, dodając kostki rosołowe na bazie oliwy i przypraw
    włoskich znanej firmy ;)).
    Porcję makaronu wyłożyć na talerz, polać sosem i na wierzch dać:trochę groszku
    konserwowego, kukurydzy też konserwowej, szczypiorku posiekanego, kilka
    pomidorków w "ósemki", plasterki ogórków konserwowych, paseczki papryki
    konserwowej.
    PYYYYYSZNOŚCI ( jak się uda!! hahah wierzę w Ciebie, uda się , uda:))
    Smacznego
  • nawus 07.12.05, 12:17
    o rany wyszło nie tam , gdzie chciałem....
  • Gość: swieta IP: *.pl 07.12.05, 14:06
    Nawus - wielkie dzięki. Dziś spróbuję.
    A Tobie XXL - niestety podziękuję, ale życze smacznego.
  • nawus 08.12.05, 17:54
    na 4-6 osób:
    *usmażone placki ziemniaczane ( dodaj 1 roztarty ząbek czosnku, będą lepsze)
    *70-80 dkg wołowiny na gulasz
    * 40 dkg pieczarek
    * duża cebula
    * 1-2 kostki rosołowe wołowe
    * 3-4 łyżki mąki wrocławskiej
    przyprawy: sól, pieprz , pieprz cayenne ( wersja ostra), papryka słodka w
    proszku(2 łyżeczki), ziele(4 kulki), listek l (2 listki).
    dodatki: sałata zielona, ogórek kons. papryka kons. kukurydza kons.groszek
    kons.szczypiorek, pomidory
    Jak wcześniej wspomniałem robisz placki ziemniaczane ( tu zakładam ,że
    umiesz), ale najpierw sos gulaszowy.Placki smażysz tuż przed podaniem.
    Smażysz na ostrym ogniu wołowinkę w kostki pokrojoną, jak się zbrązowi dodajesz
    cebulę w kostkę pokrojoną , przesmażasz i dodajesz pieczarki.Wszystko gotujesz
    (dusisz) do miękkości wołowiny. Dodajesz kostkę rosołową wołową. Przyprawiasz
    powyższymi przyprawami.Na koniec zagęszczasz sos mąką ( dwie wersje- zasmażką
    lub woda z mąką. W przypadku tej drugiej daj mąkę do słoika po dżemie, dodaj
    zimnej wody, zakręć i energicznie potrząsaj a mąka idealnie się rozprowadzi i
    nie będzie kluch w sosie - sorki jeżeli to już wiesz!!;))))
    Wykładasz na talerz : liść sałaty na nim 2 -3 placki, w zależności od ich
    wielkości, polewasz sosem i posypujesz kukurydzą , groszkiem , szczypiorkiem,
    papryką, ogórkiem, a obok, na brzegu talerza układasz kilka kawałeczków
    pomidorków. Kolorowo i sycąco!! BDB jest wersja na "ostro", ale i dobra
    na "łagodnie"
    Pozdrawiam i życzę smacznego
    acha !!daj znać jak poszło....
  • Gość: swieta IP: *.chello.pl 09.12.05, 21:24
    Extra!!! Nawus wielkie dzięki. Było pysznie, choć podobnie robię placek węgierski. Pozdrawiam
  • Gość: saramona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 16:12
    nawus, dzięki piękne, zrobiłam wersję n ostro i wyszło przepysznie, rodzinka
    zachwycona, serdeczne dzięki.....
  • Gość: saramona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 16:12
    nawus, dzięki piękne, zrobiłam wersję na ostro i wyszło przepysznie, rodzinka
    zachwycona, serdeczne dzięki.....
  • Gość: Bea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:26
    SOS WEGETARIAŃSKI ale można dodac mielone mięso. Włoszczyzna (bez kapusty i
    pora), 3 cebule, obrać pokroić w kostkę, przesmazyć. Podlać bulionem z kostki,
    dusić do miękkości. Przyprawić solą, mieszanką włoską lub jak nie masz to
    bazylią i oregano, pieprzem czarnym. Dodać mały przecier pomidorowy (najlepiej
    jak się go wcześniej przesmazy to straci kwas. Całość zostawić do wystygnięcia.
    Zimne zmiksować. Podawać z makaronem, żółtym serem i obowiązkowo siekaną natką
    pietruszki. Moja rodzinka (choć mięso uwielbiająca) zajada się takim
    makaronem. Jako dodatek proponuję ruccolę z orzechami , ale nie jest konieczna.
    Smacznego.
  • Gość: parara IP: *.internet.v.pl 07.12.05, 12:11
    Ja robię dzisiaj łazanki z kapustą, bo "chodzą za mną" juz dwa tygodnie. Mam
    nadzieję, że będą pyszne.
  • nygazzy 07.12.05, 12:24
    bawole jajo
  • Gość: XXL IP: 212.14.58.* 07.12.05, 13:24
    albo "jaja bosmana" przepis w Porto Grande:)))))
  • Gość: saramona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:08
    Wczoraj mnie moja mężczyzna zaskoczyła ogłaszając dzis zrobię nam kolację, po
    czym.....
    otworzył puszkę tuńczyka w oleju, następnie puszkę czerwonej fasoli, wymieszał,
    po czym artystycznym gestem ręki z wymachem posolił i hihi popieprzył.... wyjął
    chleb i mówi już!!!!
    nie jadłam jeszcze takiej kombinacji ale słowo daję syte i bardzo smaczne,
    polecam :)
  • Gość: saramona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:13
    apropos obiedów, bardzo łatwo robi się makaron w serze z brokułami......
    makaron najlepiej włoski z przenicy durum
    brokuła należy lekko podgotować, na patelnię na odrobinie oliwy podsmarzyć
    kilka ząbków czosnku, do tego dodać śmietankę kesemkę ( nie ścina się) ,
    brokuły i starty ser żółty,sól i pieprz, kiedy wszystko się ładnie połączy
    dosypać makaron, i chwilę potem wykładać.... bardzo smaczne...
  • Gość: saramona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:15
    uprasza się o wybaczenie błędów :))) kiedy szybko piszę miewam wpadki
    ortograficzne..... :))))))
  • Gość: smakosz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.12.05, 19:38
    Najlepszy jest sos z pi.dy i siekane glizdy.
  • Gość: marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:26
    ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ I MAKARONEM

    SKŁADNIKI:

    400g grubego makaronu, 300g gotowanego groszku, 200g szynki, cebula, 2 żółtka, 6 jajek, 400g śmietanki kremówki, 250 g mleka, olej, 150g masła, 100g żółtego sera, sok z cytryny, sól, pieprz.

    PRZYGOTOWANIE:

    Makaron ugotować, cebulę posiekać, zeszklić na patelni, dodać groszek i chwilę razem podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Szynkę pokroić w paseczki, wymieszać z makaronem i groszkiem, ułożyć w natłuszczonej formie. Jajka wymieszać z połową sera, śmietaną i mlekiem-przyprawić i polać zapiekankę. Na wierzchu ułożyć kawałki masła i piec około 40-45 min w 180*C. Posypać resztą sera i zapiekać aż ser się rozpuści.
  • Gość: marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:27
    albo:
    SAŁATKA RYŻOWA

    SKŁADNIKI:

    Torebka ryżu, 1 pierś z kurczaka, 3 jajka, mały słoik ogórków korniszonach, puszka kukurydzy, może być czerwona papryka, majonez, sól, pieprz

    PRZYGOTOWANIE:

    Ryż, kurczaka, jajka ugotować… wszystko pokroić, wymieszać, dobrze przyprawić.

  • Gość: marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:27
    lub:
    SCHAB Z ANANASEM

    SKŁADNIKI:

    700g schabu bez kości, puszka ananasów, 2 łyżki oleju, ziele angielskie, łyżka musztardy, cebula, 50g białego wina, sól, pieprz

    PRZYGOTOWANIE:

    Cebulę pokroić w plastry, musztardę wymieszać z winem, dodać łyżkę majeranku, odrobinę ziela angielskiego i pieprzu. Ananasy odsączyć. Schab ułożyć w naczyniu, obłożyć cebulą, polać marynatą i wstawić do lodówki na 3 godziny, w międzyczasie obrócić. Mięso wyjąć z marynaty i posolić, podsmażyć na oleju. Umieścić w żaroodpornym naczyniu, podlać marynatą, dodać cebulę, piec 50 min. W 190*C, schab ponacinać i w nacięcia powkładać plastry ananasa, piec kolejne 15- 20 min.

    sie rozpisalam , hehe
  • Gość: marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:28
    i jeszcze:
    ŚLEDŹ POD PIERZYNKĄ:

    Śledź skropiony octem i posypany pieprzem wsadzić do lodówki aby się schłodził. Potrzebne będą 2 cebule, majonez, ziemniaki , marchewka -starte na grubych oczkach, majonez 2-3 jajka ugotowane i starte, majonez


    piszcei jakies ciekawe i dobre przepisy, na wszytsko, obiady, kolacyjki, deserki, przystawki na imieniny;)
  • Gość: marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:29
    jeszcze jeden taki przepisik:
    RYBA PO JAPOŃSKU:

    Ciasto naleśnikowe: 1 szkl. mąki, 2 jajka, ½ szkl wody lub mleka. Sos: 3 szkl. wody, 1 szkl. oleju, 6 łyżkę ketchupu, 0,5 puszki przecieru pomidorowego, 6 cebul( pokroić w paski),0,5 słoika ogórków konserwowych (pokroić w paski) 0,5 słoika papryki czerwonej (pokroić w paski), 1, 5 łyżeczki soli, 1,5 łyżeczki octu, 3 łyżki cukru
  • Gość: zigi IP: 155.37.231.* 08.12.05, 20:38
    jak ktos cie zapyta co na obiad to odpowiedz :

    "to co garnek wysra "

  • Gość: Jola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:27
    A czemóż to sie temacik urwał? piszcie jakieś ciekawe przepiski, czasem fajnie cos nowego spróbowac, każdy ma pewnie jakies sprawdzone i ulubione przepisy;) dawac dawac, podzielcie sie nimi, nie badźcie samolubni;)
  • Gość: saramona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 13:48
    gotujemy ok kilograma ziemniaków, gdy wystygną kroimy w talarki, dodajemy
    bardzo mocno posiekaną dużą cebylkę iraz dwa ząbki czosnku oraz posiekany
    pęczek pietruszki, sól, pieprz do smaku oraz odrobina oliwy z oliwek...
    wstawiamy na pół godziny do lodówki i gotowe......
    tzw. brat kartofel to dla mnie wersja zbyt tłusta, tak przygotowane ziemniaczki
    są smaczniejsze :)))
    na kolacje i przystawki mam sporo pomysłów ale obiad..... pomóżcie nieco
    zabłysnąć :))))
  • Gość: wk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:43
    widać tak cię mamusia tuczyła.
  • kropka8 10.12.05, 14:11
    podaj prosze przepis na ta slowacka zupke gulaszowa jadlam kiedys i bardzo mi
    smakowala chetnie sama ja przygotuje
  • nawus 13.12.05, 17:51
    oki! no to lecimy...
    - bulion z kostki wołowej ok. 2,5 l
    - kiełbasa, najlepiej ostra w smaku, ja daję dworską-2 szt.
    - ziemniaki (1 kg -1.5 kg)
    - papryka w proszku
    - kminek
    - cebula średnia
    - 2 ząbki czosnku
    - chili w proszku (wersja ostra)
    - mąka ( ok. 3 łyżek )
    - masło ew. olej do zasmażki
    - przyprawy :ziele, listek, pieprz ,sól
    Cebulę w kostkę dać do wysokiego garnka i zeszklić, dodać 2 łyżki słodkiej
    papryki, roztarty czosnek, 1-2 łyżeczki kminku ( wedle uznania), pokrojoną w
    talarki kiełbasę i posmażyć, uważaj , by się nie skarmelizowała papryka i
    czosnek nie przypalił!!- mieszaj, aż wszystko się ładnie rozprowadzi. Podlej
    bulionem z wołowych kostek rosołowych. Daj 2 listki i kilka ziaren ziela i
    pieprzu ( ziarnistego). Pokrój w kostkę ziemniaki, dodaj do zupy(wraz z wodą ,w
    której były) i ugotuj do ich miękkości.Na koniec zrób zasmażkę na brązowo,
    dodaj do zupy( wiesz o tym,że zimna zasmażka do gorącej zupy lub gorąca
    zasmażka do zimnej zupy? inaczej mogą się zrobić kluchy w zupie).Dopraw na
    ostro chili i podawaj z posiekaną natką pietruszki , i ew. łyżeczkę śmietany
    dodaj( do talerza).
    SMACZNEGO i pozdrawiam m.
  • Gość: saramona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:39
    i nic? kochani piszcie pysznie......
  • Gość: Remi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:01
    Sałatka - może być jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne lekkie jedzonko
    wieczorem: banan pokrojony w półplasterki, marchewka, seler, jabłko starte na
    tarce o dużych otworach. Wymieszać, doprawić oliwą, pieprzem (ja lubię ) i
    ewentualnie solą. Smakuje dobrze i zdrowe.
  • shp80 13.12.05, 18:07
    Niestety, nie znam dokładnego opisu, bo potrawę robi moja mama (ja się "specjalizuję" w robieniu jedzenia niezbyt zdrowego - frytki, talarki, zapiekanki, parówki ze smażoną cebulką.. - i tak jestem szczupły i nie mogę przytyć, choć trochę bym chciał.. :P)

    Główne składniki to kawałki śledzi z octem, jajka i ziemniaki starte na tarce, jakaś pietrucha, majonez... Śledziki są przykryte taką pierzyną jajową-ziemniakowo-majonezową..

    Pozdro
    Tomek
    --
    Rowerowy Szczecin
  • beatrix13 13.12.05, 18:14
    >i dietę przez was szlag trafił
    >bo jak sobie ten apetyczny wątek poczytam,to głodna się staję
    >i do kuchni mnie ciągnie
  • nawus 13.12.05, 18:35
    bieeeedactwo!!!! współczonka ....
  • beatrix13 13.12.05, 18:39
    a co dzisiaj podajesz do stołu?
  • nawus 13.12.05, 18:57
    Słowacką polewkę ( patrz powyżej) i miłego wieczoru...papapapap
  • beatrix13 13.12.05, 18:59
    smacznego
  • Gość: swieta IP: *.pl 03.02.06, 14:56
    hop do góry - może pomysł na szybki i dooobry obiadek?
  • Gość: oktomvre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:45
    Potrzebne będą:
    2 garście kaszki kus kus
    2 ogórki konserwowe
    cebula lub por
    puszka tuńczyka w oleju
    puszka groszku
    sproszkowany czosnek, sól
    majonez
    kaszkę zalać wrzątkiem (w głębokim talerzu) - odstawić
    resztę drobno posiekać; wszystko wymieszać, przyprawić, pycha!
  • Gość: wizytka IP: 217.153.19.* 03.02.06, 15:01
    Zapiekanka chlopska :
    może być bezpośrednio na blasze piekarnika lub np w naczyniu żaroodpornym;
    Warstwy :
    plasterki surowych ziemniaków
    talarki cebuli
    troszke mniej pasków papryki
    doprawiasz jak lubisz
    plastry żóltego sera i znowu powtórka, ale przed serem plastry dobrej kiełbaski
    albo kawalki mielonego, można np dac jeszcze pomidora. Doprawiasz jak lubisz.
    Jeden gar i pa. Piecz ok 40 minut,
  • dusza16 03.02.06, 15:27
    Kaczka z jabłkami w sosie Rydzykowym

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.