Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Zachodniopomorskie   Szczecin   Szczecin   Re: Tomciu żal...

Komentarze do artykułu

Re: Tomciu żal mi ciebie.

Autor: n0e2008 06.08.08, 12:29
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
> Tylko nigdzie program UPR się nie sprawdził

oprócz USA w XIXw., Singapuru, Hongkongu, Chile... mam dalej wymieniać? czytaj ze zrozumieniem.

>, a co do czego jest
> identyczny z programem SLD. ( powszechny dostęp narkotyków,

samodecydowanie obywatela o sobie, w tym to czy sam sobie chce szkodzić jest równoznaczne z powszechnym dostępem do narkotyków? nie rozśmieszaj mnie. jeżeli jest popyt to pojawi się i podaż, prosta zależność.

> zwiększanie wydatków na wojsko

co za bzdura, pokaż mi gdzie to pisze? rozumiem, że utrzymywanie armii zawodowej zamiast poborowej uważasz za zwiększanie wydatków?

>, totalna anarchia i korupcja,

gdzie to jest w ich programie? gdzie? utożsamiasz zmniejszenie regulacji prawnych i zwiększenie ich przejrzystości za prowadzące do korupcji? żenujące. musiałbyś w takim razie udowodnić, że kraje które są tutaj:
www.heritage.org/research/features/index/topten.cfm
mające najsilniej rozwiniętą wolność ekonomiczną i najmniejszą ilość regulacji mają też najsilniej rozwiniętą korupcję.

> liberalizm dotyczący wyłącznie spraw obyczajowych

co za głupota, akurat UPR to konserwatywni liberałowie, czyli konserwatyzm obyczajowy i liberalizm gospodarczy. czytałeś chociażby blog Korwina-Mikkego? ja jak już wspominałem do ich elektoratu nie należę bo nie utożsamiam się z całością ich poglądów.

>, a wszędzie w
> samorządach gdzie rządził UPR za stołki głosował za podnoszeniem
> opłat lokalnych

nie mam zielonego pojęcia o czym mówisz, zresztą jak już wspominałem nie należę do ich elektoratu.

>. Liczą się nie słowa, czy puste definicje ( w tym
> Lenin i Stalin byli najlepsi ) tylko czyny.

Pustka to dopiero rozbrzmiała z tych pompatycznych frazesów. Nie masz zielonego pojęcia o ekonomii i komentujesz zjawiska których nie rozumiesz.

Niech włożę tę chwilę w twoją edukację, poczytaj sobie:
scenapolityczna.friko.pl/
--
celibat jest dewiacją! nie występuje w przyrodzie! zakazać dewiantom w sukienkach nauczania naszych dzieci!
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-200 201-300 301-400 401-475
(101-200)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.